(2199) A lúgos orvos

Tibor bá’ online

 

Néhány napja teli van magyar média a sok éves „lúgos orvos” történettel, ami már a harmadfokon szórakoztatja a közvéleményt. Menjünk le az átlagolvasó szintjére és foglalkozzunk egy kicsit az üggyel, ha már ez most a legújabb divat. Ahhoz természetesen semmi kétség nem fér, hogy egy különlegesen aljas bosszúval állunk szemben. Én azonban egészen másfelől akarom megközelíteni a történetet, onnan, ahonnan a magyar újságíróknak lövése sincs.

A gyanúsított (ha ő volt, ha nem) semmiképpen nem nevezhető normális elméjűnek. Egy normális ember (nem éppen könnyű szívvel), de elfogadja, ha a másik fél nem kívánja folytatni a kapcsolatot. Lehet ellene tenni ezt-azt, ígérgetni, fogadkozni, valahogy kezelni a szakítás okát, de aztán, amikor minden kötél szakad, el kell fogadni a helyzetet. Valahogy még azt is meg tudom érteni, ha az otthagyottban kialakul valamifajta bosszúvágy, aminek lehet némi triviális megnyilvánulása is, na de maró lúggal leönteni a női nemi szervet??? (vagy éles késsel levágni a férfi nemi szervet, amire már volt nem is egy példa). Ha másért nem a következményektől való félelem! Akiknél ez nem működik, azok rendre igen egyszerű, vagy mondjuk úgy, alacsony IQ értékkel bírók. Minél butább egy ember (lásd az állatok) annál kevésbé érdekli a jövő. Egyszerűen nem számol vele. Itt azonban a vádlott egy pozícióba emelt orvos. Miért vágott bele ebbe? Kiderült, hogy a nagybátyja egészségügyi miniszter volt, testvére pedig jelenleg is államtitkár. Lehet, hogy megszokta, nekik mindent szabad? Önérzetének súlyos megsértése után végrehajthatja azt, amiről mások nagy haragjukban csak fantáziálnak? Itt nincs, nem lehet biztos válasz, csak egyéni vélemény.

Ennél sokkal konkrétabb az a történetben, ami egyszerűen nem életszerű. Mit tudunk? Az elkövető csuklyával a fején átjutott a sértett ajtaján, a sértett kutyája nem jelzett, mert ismerte a behatolót, aki a sértett combjába, a nadrágon keresztül benyomott egy injekciós tűt, és altatót fecskendezett a combizomba. Majd az alvó nő nemi szervére lúgot öntött és magára hagyta.

Hogy juthatott be a lakásba az elkövető? Vagy volt kulcsa, vagy beengedték, vagy betörte az ajtót. Ha volt kulcsa egy másfél éve megszakadt kapcsolat után, akkor itt a sértett hatalmas hibát követett el. Ha a sértett beengedte azt, aki (bizonyította) másfél éve „zaklatta”, akkor hülye volt. Ha betörte az ajtót, akkor annak lenne nyoma, és persze a kutya ugatott volna.

A kutya legkevésbé a szemének hisz, legjobban az orrának és a fülének. Mi is történt? Csuklyával a fején megjelent az elkövető. A kutya nem látja a fejet (de ha látja is) minimum vakkant (vagy vad csaholásba kezd) és odamegy hozzá, hogy szagmintát vegyen.

Az elkövető megközelíti a sértettet, aki semmit se tesz, hanem engedi, hogy belevágjanak a combjába egy injekciós tűt. A kutya hasonló esetekben figyeli a gazdáját, ha észleli, hogy a gazdit támadás éri, közbeavatkozik.

Ilyen injekciós támadás csak filmekben van. A valóságban a megtámadott nem tűri csendben, pedig a befecskendezéshez kell minimum 2-3 másodperc. Ha a sértett nem tartja türelmesen a combját, hanem bármit csinál, minimum eltörik a tű és a fecskendőben lévő anyag nem jut be az izmok közé.

Tegyük fel az altató bejutott az izmok közé. Ha az injekciót vénába adják a hatás azonnali. Intramuszkulárisan beadott injekció hatásának kialakulásához kell néhány perc, és a hatásfokozatosan jelentkezik. Ez alatt az 5-6 perc alatt a sértett tehet néhány dolgot. Például megkérdezheti, ki a fene vagy, és mit akarsz? Esetleg belekarmolhat a képébe. Neki uszíthatja a kutyáját. Elkezdhet dulakodni, próbálja lerántani a csuklyát. Kirohanhat a lépcsőházba és segítségért kiálthat. De nem, a sértett kivárta, amíg hat az altató, és átadta testét az elkövetőnek.

Én azt hiszem az igazi történet egészen más, amit az elkövető nem mondhat el, mert avval beismerné, hogy ő járt ott. A sértett pedig azért nem mondja el, mert az egész történet felfordulna, és még az is előfordulhatna, hogy az elkövető jóval kevesebbel megúszná a dolgot.

Sokkal valószínűbb, ha azt feltételezzük, hogy az elkövető be lett engedve, és persze nem volt rajta csuklya. Megszakadt kapcsolatoknál gyakran előfordul, hogy (rendszerint) az elhagyott fél kér egy találkozót. Esetünkben jó alkalom lenne egy kis bosszúra. Az is sokkal valószínűbb, hogy az injekció beadásába a sértett beleegyezett, ki tudja milyen mese hatására. Elvégre az éveken át tartó (volt) kapcsolat alatt kialakulhatott egy egészségügyi bizalom. De még az se kizárt, hogy a régi, szexuális játékuk szerves része volt az injekciós élvezet fokozás.

Amit nem tudok megfejteni, az elkövető miért gondoltra, hogy megúszhatja a lúgos támadást? Pusztán politikai fekvése miatt? Ha igen, akkor tévedett.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

7 gondolat erről: „(2199) A lúgos orvos

  1. Hát én egészen máshogy értesültem a történtektől. A támadónak nem volt kulcsa és amikor a nő kinyitotta az ajtót hogy levigye sétálni a kutyát akkor ugrott rá a férfi megragadva a nyakát, h pisszenni se tudjon. Utána lefogta, megkötözte és majd rögtön benyomta a szurit, ami néhány perc múlva hatott is. A nőnek közben fogalma sem volt ki a támadó, a rendőrök szűkitgették le a lehetséges elkövetők számát ha jól tudom háromra majd az ipse meg is bukott rögtön a hazugságvizsgálón. Ha a nő tudja ki a tettes nyilván ezeket a felesleges köröket nem futják meg vagy a tettes megölte volna mivel felismerte. A kutyára rátérve meg nem tudom h ennek a nőnek milyen kutyája lehetett de felteszem nem vmi nagy testű őrzővédő lehetett. Aztán Tibor bá tudja a legjobban (mivel ért a kutyákhoz) hogy nem sok kutyafajta védi is meg a gazdáját támadás esetén, a legtöbb valszeg bambán végig nézné max egy kicsit ideges lenne mert nem tudná mi van. A legtöbb esetben szükséges a kutya minimális kiképzése hogy egyáltalán felismerje a helyzetet + kell egy bizonyos kapcsolat a kutya és gazdája közt, ami nem egyenlő azzal amikor vki egy társasházban tart vmilyen kutyát és leviszi egynap 2x öt percre.

  2. +2 . Thunder:
    Nem életszerű! Ha valakit 13 éves kora óta ismersz, 5 évig szeretője vagy, egy egyszerű csuklya nem teszi felismerhetetlenné. Ha két kézzel elkapta a nyakát, hol volt az injekció? Ha csak egy kézzel fogta, abból ki lehet szabadulni, dulakodni lehet. Csak egy mozdulatlan karba, combba lehet benyomni egy fecskendő tartalmát. Mi történt addig, amíg hat az injekció? Az áldozat csendben várta a hatás bekövetkezését? Valami bűzlik Dániában.>/font>

  3. Megfélelmítés…. nők esetében sokszor működik

  4. Nem is olyan rég olvastam, hogy az áldozatok többsége (ha jól emlékszem, akkor kb. 70% nők esetében) egy támadás esetén leblokkol, szinte mozdulni se tud másodpercekig. (A manchesteri terror esetén is volt egy ilyen áldozat, akit úgy késeltek meg, hogy csak állt ott, mint Bálám szamara, miközben leszurták). Ez az idő bőven elég arra, hogy leteperjék és utána megkötözzék. Utána már gyerekjáték beleszúrni.
    Simán el tudom képzelni Thunder történetét, de persze lehetett másképp is.

    Egyébként teljesen mindegy, hogy hogyan történt az eset, mindenképp hosszú éveket érdemel az ilyen elmebeteg, aki ezt elkövette.

  5. 4 – Chani:
    Esetünkben a leblokkolás minimum 6 x 60 = 360 másodpercig tartott. Na ez az, amit én nem fogok bevenni. És egyáltalán nem mindegy hogy történt. Ez az, ami tényleg nem mindegy. Mint ahogy az se mindegy, hogy 3 vagy 9 évet kap az elkövető.

  6. Illetve az se mindegy, hogy az elkövetőt ültetik e le végül!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük