(2169) Női jogok tiprása

Tibor bá’ online

 

Ha eddig nem tudtál róla, hogy az ENSZ egy gittegylet, akkor most itt van rá a bizonyíték. Az ENSZ nőjogi bizottságába beválasztották Szaúd Arábiát, amit nyugodtan nevezhetünk a hipokrízis csúcsának. A választáskor az ENSZ Gazdasági és Társadalmi tanácsának 54 országa közül 47 igennel szavazott, titkos szavazáson. Nem lehet tudni, melyik ország szavazott igennel, de a matematika azt sugallja, hogy a 47 csak úgy jön ki, ha a nyugati demokráciák közül is volt, aki igennel szavazott. Itt most azokról a nyugati demokráciákról van szó, akik éjjel-nappal a nők egyenjogúságát teszik szóvá. Szóval bort isznak, miközben vizet prédikálnak.

Nade, az abszurditást akkor érezzük igazán, ha bemutatom Szaúd Arábiát, ahol a nők az otthonukon kívül kénytelenek viselni abaját, egy laza, fekete leplet, ami megakadályozza, hogy viselőjének alakja megismerhető legyen, valamint hijabot, amit a fejükön viselnek, eltakarva a hajukat. Ezeknek hiányában a rendőr azonnal elfogja a járókelő nőt, és a helyszínen megveri. Szaúd Arábia a Föld egyetlen országa, ahol nők nem ülhetnek a volán mellé, nem vezethetnek gépkocsit.

Sehol a világon úgy nincsenek elkülönítve a nők a férfiaktól, mint Szaúd Arábiában. Nők és férfiak nem lehetnek egy helyiségben a kórházak kivételével. Ahol ezt nem tartják be, ott jelentős pénzbírságot szabnak ki a hatóságok (McDonalds vagy KFC). Sorbanállás esetén külön sorban állnak a nők, és külön sorban a férfiak. Az csak természetes, hogy a szellőztetett helyen a férfiak állnak sorba. A közhivataloknál külön van férfi bejárat és külön női. A nők részére a legkellemetlenebb, a legnagyobb elnyomást biztosító szabály a szigorú gardedám rendszer. E szerint minden nőnek, bölcsőtől a sírig, alá kell vetnie magát egy férfi felügyeletének, aki szabályozza a nő utazását, tanulmányait, házasságát, gyógyászati ellátását. Vagyis egy szaúdi nő önmaga semmiről se dönthet.

Egy ilyen országot megbízni azzal, hogy felügyelje a nők jogait a Világban, több mint komikus, katasztrofális.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(2169) Női jogok tiprása

  1. Tibor bá’ nem érted. Csodálkozom rajtad, hiszen olyan gyorsan kapcsolsz. A Szaúdi részvétel rendkívül fontos az ENSZ nőjogi bizottságában. Lennie kell ott egy szigorú szaúdi kísérőnek (gardedam) is, aki dönt a nők sorsáról a nők helyett. 🙂

  2. Az obamajomnak dedikált Nobel díj után minden abszurd döntés helyesnek hat ,megkérdöjelezhetetlen ,örök igazságnak 🙂

  3. Az egyes kultúrák, civilizációk, egyik központi kikristályosodási pontja éppen a nemi szerepek szabályozása.
    Ezen tanulmányozható a legjobban az a jelenség – hogy egy ma már egyébként multikultúrális értelemben flexibilis hagyományegyüttes – mennyire sokféle, ad hoc, különleges arcot mutathat és ugyanakkor, mennyire kegyetlen, kérlelhetetlen,zsarnoki tömegkényszerítő norma is tud lenni.
    Sok esetben bizony vérre megy,az adott közösség e normájának be nem tartása.
    Az is csak a modern Franciaországban történhetett meg, hogy egy 15 éves fiú tartósabb szerelmi kapcsolatba kerül 40 éves férjezett háromgyermekes családanya latintanárnőjével, akinek a lánya mellesleg osztálytársa.
    De mint tudjuk éppen a kivétel erősíti a szabályt.
    Azt gondolom erről, hogy egy ilyen kapcsolat nem garanciája a kölcsönös lelki gazdagodásnak, tehát Marcon és Brigitte szerelmi indittatású kapcsolata inkább egészen ritka kivétel.
    Az egyik hatalmas emberi rejtély pedig éppen az, mi vonzza egymáshoz a párok tagjait és mitől válik egy egy kapcsolat szinte eltéphetetlenné.

  4. 2

    Javítsatok ki ha rosszúl tudom, de vajon nem különleges teljesítmény e, ha az Usa elnöke egy egész elnöki cikluson át, nem indít újabb pusztító háborút ! ? ! ?

  5. 4: És ezt honnan tudhatták előre a beiktatása után ‘két héttel’? 😉

    Bár Obama sem volt egy szent, úgy mellesleg.

  6. 5

    Tájékozatlan vagyok, légyszíves mesélj !
    Szentek csak a képzeletben léteznek, életem alkonyára erre jutottam.
    Bár a latorságnak, kétségtelenül vannak fokozatai.

  7. 7

    Szerintem, mivel nem indított újabb háborút, utólag érdemesnek bizonyult.
    Persze minden relatív,csak ahhoz képest, hogy a világ legerősebb és legagresszívebb katonai hatalmát vezette.

  8. 8
    Shej,zavaros a Tisza víze nem tiszta ,behajtom a kis pej lovam,nem issza …

  9. 8

    Ez jó , ezt még nem hallottam ? 🙂
    Csak a képzelet egyszerű, a valóság zavaros.
    Mit jelent a pej szó ?

  10. 3.hoz kiegészitésként..

    A közmondás eredetileg így szólt: Exceptio probat regulam, azaz a kivétel a szabály próbája, a kivétel teszi próbára a szabályt, vagy ahogyan szélesebb körben elterjedt: a kivétel lerontja a szabályt. Ezt azonban rendszeresen ellentétes értelemben használják: A kivétel erősíti a szabályt, amely állítás hamis. Nemcsak azért, mert nem helyes fordítása az eredetinek, hanem azért is, mert nem ez a valóság. A valóság az, hogy ha egy szabály alól van kivétel, akkor az nem szabály, nem valós az összefüggés. A természetben ez nem is fordul elő, csak a természet leképezése során az ember „ismer fel” (tévesen) szabályokat, amelyek utóbb, amikor a kivétel megjelenik, tévedésnek bizonyulnak. A közmondás tehát éppen azoknak szól, akik a kivétel megjelenése után is makacsul ragaszkodni akarnak ahhoz, hogy az általuk felismert „szabály” igenis létezik, valós. A tudományban ez eléggé általános.

    Itt nem kívánunk belemenni a mondás eredetébe, és a mögé feltételezett filozófiai gondolatokba, csupán azt szeretnénk bemutatni, hogy az axiomatikus gondolkodás ilyen, sokszor tévesen ismert alapigazságokon nyugszik. Ilyen alapokkal a valóság nem tárható fel, nem ismerhető fel, mert a valós összefüggések felismerését gátolják a beidegződött, a sok ismétléssel bevésett tévképzetek. Ugyanis azt látni kell: Akárhány és akármilyen nagy szaktekintély, akármilyen nagy más szaktekintélyre hivatkozva, akárhányszor ismételget is téves ismereteket, azok ettől NEM VÁLNAK VALÓSÁGGÁ. Mi pedig a valóságot kutatjuk.

  11. 11

    A természetben is és a társadalomban is vannak törvényszerűségek és szabályok szabályszerűségek. Általában némelyik kőkemény mások kivételekkel gyengítettek.
    Attól hogy az 500 kutyafajtából tudunk mondani ötöt amelyik kisebb mint a macsaka attól még általában a macskák kisebbek a kutyáknál és ezt senki sem fogja vitatni.
    Sok sok szabály alól van több kevesebb kivétel de ettől az még szabály marad.
    A kivétel erősíti a szabályt akár arra is vonatkozhat hogyha egy ritka kivétellel találkozunk akkor utána az sokáig nem fog ismétlódni tehát egy darabig erősebb lesz a szabály.
    Kevés szülő rajongana azért, ha a 15 éves középiskolás fia, szerelmi kapcsolatba kerülne a 40 éves tanárnőjével.
    Az hogy ez esetben ilyen tartós és feltehetőleg mindkét személyiséget gazdagító érlelő
    viszony lett ebből az kurvára nem jellemző.
    Mondhatom igen igen furcsa.

  12. 10.
    Pej egyszerűen annyit jelent : barna .
    Hogy melyik magyari nyelven (szkíta,hun,árpádi,dakota),azt nehéz visszafejteni .
    A dakoták szerint szümü pej,haju pej ,azt jelenti megbízható .
    Szeme barna (nem kék),haja barna(nem szőke),azaz a mi fajtánk …

    Üdv.Kemecse

  13. 10 & 13:
    Nem egészen. Pej azt jelenti, hogy a sörénye, farka és a pata feletti rész fekete.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük