(2131) A nők álma egy menő férj

Tibor bá’ szatirikus online

 

Ez az álom legkönnyebben a török és arab férfiak esetében jön be, de ha válogathatsz, akkor inkább arab, mert ott több a zsozsó. Nem akarom nagydobra verni, de egy ilyen vegyes házasságnak számtalan előnye van. Először is ezek a nyelvek megtanulhatatlanok. Így aztán, amikor a férjed éppen el akar cserélni egy tevére (némi ráfizetés mellett, mert egy jó karban lévő teve egy kicsit többet ér, mint egy szűzhártyamentes magyar nő), szóval, amikor lecserél egy tevére, neked fogalmad sincs, miről beszélnek. Ne izgasd fel magad, semmi se változik, csak a pasid, holnaptól az új pasi láthat fátyol nélkül, más továbbra se láthat, minek? Látom, már kezded érzékelni az előnyöket. Ez természetesen nem minden. Előbb vagy utóbb megtanulod, hogy te valójában a mindenkori férjednek egy vagyontárgya vagy. Nem túl értékes vagyontárgya, mert végül is fogyóanyag vagy, úgy értem az évek múltával egyre csökken az értéked, de mégis csak vagyontárgy vagy. Úgy rendelkezik veled, mint mondjuk a vízipipájával, csak egy kicsit másképp használ. De ezt is meg lehet szokni. Erről jut eszembe, az „apukám ma fáj a fejem” szöveget gyorsan el kell hagyni, mert arrafelé az a szokás, hogy a nők seggét encián kékre verik az első nyafogásra. Arról se nagyon lehet szó, hogy elválsz és viszed a lakást, jaj, miket beszélek, viszed a közös sátrat, meg a „közös szerzemény” felét + a gyerekeket. Első bejelentésed hallatán a környék hangos röhögő görcsbe rándulna. Második bejelentésed már nem vennék viccnek és simán megköveznének, olyan bibliai módon.

Butik, vagy divatáru üzlet látogatásáról szó se lehet. Maximum egy saját fekete burka, amit sose kell kimosni, mert arrafelé ez nem szokás. Ezen kívül szükséged lesz némi földrajzi ismeretekre, mert naponta ötször térdelés közben be kell magad tájolni Mekka felé. Érdekes szokások társulnak a gyerekszüléshez is. Ha leánynak adsz életet, azt viszonylag gyorsan megbocsájtják. Ha fiúnak, akkor attól elbúcsúzhatsz. Nincs ebben semmi furcsa, elvégre egy vagyontárgy szaporulata természetszerűen a tulajdonosé. Mindenesetre, ha elfogadsz tőlem néhány tanácsot, akkor felsorolnám őket. Tehát: Amikor a többi feleséggel megegyezel a házimunka felosztásáról, próbáld meg kisajátítani a mosogatást. Az arab férfiak alig hagynak maguk után csetrest. Ennek oka az, hogy evőeszköz helyett kézzel esznek és nem tányérból, hanem az asztalról, és szaporán büfögnek hozzá, amit neked is meg kell tanulni, mert étkezéskor a büfögés mellőzése modortalanságra vall. Modortalanság után pedig, a vendégek távozását követően, addig lesz verve egy széles léccel a segged, amíg duplájára nem dagad. Indulás előtt gyakorold be a mezítláb mászkálást forró homokban, mert a tevegelő férjeket a felségek gyalog követik tisztes távolság betartásával. Legnagyobb ellenséged minden bizonnyal az anyósod lesz, aki a legmesszemenőbben gondoskodni fog arról, hogy a te életed egy fikarcnyival se legyen kellemesebb, mint az övé volt. Ha el tudod érni, hogy a csiklódat ne metssze ki, mindjárt a startnál, akkor már szerencsésnek érezheted magad. Ha induláskor arra gondolsz, legrosszabb esetben visszajössz Magyarországra, akkor ezt verd ki a fejedből. Esélyed se lesz rá. Ugyanis a frigy az útleveled elkobzásával kezdődik. Olyan trükk, hogy átlovagolsz egy másik pasira, elképzelhetetlen. A puszta gondolata is lefejezést von maga után. Igen, igen, a te fejedről van szó. Arra felé bevett szokás a fejek leválasztása a testről. Hogy a pasid Magyarországon tökéletes angol úriemberként viselkedik, az ne tévesszen meg, mert ez csak azt jelenti, hogy ragyogóan tudnak alkalmazkodni az adott körülményekhez, amit egyszáz százalékig tőled is meg fognak követelni. Aztán majd, ha két homokvihar közötti szünetben elfog a sírás, emlékezz, hogy én ezt előre megmondtam. Persze te most úgy véled, hogy ilyesmi veled nem történhet meg, az semmi más, mint a nők jól ismert alaptalan önbizalma, amiért születésük előtt háromszor álltak sorba, a helyett, hogy máshol tolakodtak volna. 😀 Végül ne feledd, a pina csak Európában nagyhatalom, arrafelé mindössze alkalmanként igénybe vehető, sajátságos testrész. Ja, és van egy jó hír is a számodra, amennyiben nem hiszel istenben. Arrafelé a nőknek nincs lelke, tehát a paradicsomba se juthatsz, ahol a férfiakat fejenként 64 szűz várja, de a nőkre nem leselkednek pinára éhes, kigyúrt pasik. Ha van kedved, elkezdheted kidolgozni az arab feminizmus alapjait, mert ezen a téren igen jelentős lemaradás tapasztalható, de ezzel várj addig, amíg valahogy visszavergődsz Magyarországra. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(2131) A nők álma egy menő férj

  1. A nő a házasságban a gyermekei anyagilag is biztonságos jövőjét keresi.
    A férfi azért kepeszt, hogy egy csodálatos megjelenésű hölgyet kényeztethessen.
    Ezért talál sok esetben egymásra a Szépség és a Szörnyeteg.
    Senkisem láthat be a paraván mögé, következésképpen örök titok marad egy egy pár magánéletének sok sok fontos részlete.
    A legkevésbé sem az ágyjelenetek figuráira gondolok.
    A kivülállók felszínesen ítélkeznek, inkább az irigység és a vele mindig szövettséges rosszindulat jegyében.
    Valamennyit mindenkinek nyelnie kell, kinek többet kinek kevesebbet.
    Mindenki a maga érdemeit látja erősebb kontúrokkal,
    A nő ma is fellelhető másodrendűségének biológiai okai vannak ,hiszen nem feltétlenül tehetségtelenebb.
    A terhesség is a kisgyermekes státusz is kiszolgáltatottabb helyzet, ez hat ki más területekre.

  2. Bírom a humorod Tibor bátyám! 🙂 Amúgy jó a mai írásod. 😉 😛 🙂

  3. Az íráshoz csatolt fenti képet, melyik arab társkereső oldalról ollóztad be Tibor bá!?.. 🙂

  4. Tibor bá’, feldobtad a napunkat, ezzel az írással, köszönjük! 😀

  5. Nagyon jó írás volt. 🙂
    De mi a helyzet Tibor bá azokkal a magyar nőkkel, akik már itt született arab faszihoz mentek hozzá. Azokra is ilyen sanyarú sors vár?

  6. 1 – 4:
    Köszönöm „fiúk”. Jól esnek inspiráló soraitok. Amúgy nem csaltam. Ez most nagyon aktuális volt, amit csak a hülyék nem tudnak.

    4: Erre felé nincsenek tevék, homok viharok, arab anyósok, plusz 3 feleség, stb. ennek ellenére nem minősítem azokat, akik arab férfi mellett döntöttek. 🙁

  7. A válást sem bonyolítják túl, már ha a férfi akar válni.
    Azt kell mondania háromszor egymás után, hogy elválok, elválok, elválok, és el van válva.

  8. Én nem vagyok jó a szatírában, így inkább most is sótlanul írok.

    A muszlim férfi nem fogad el pénzt a nőtől, ha komolyak a szándékai. Ott a férfi tartja el a családját, cserébe a nő feltétlen engedelmességgel tartozik neki, főz, mos, takarít, és nem áll szóba más férfiakkal.

    Sok helyen létezik a próbaházasság intézménye, ami alatt össze lehet feküdni, de még ki lehet lépni belőle. Ezt is lepapírozzák, tanúk aláírják, stb. Az európai nőknek ez nem lényeges, de muszlim nőknek fontos lehet egy következő próbálkozásnál, hogy igazolhassa, miért nem szűz. Az imám előtt szoktak „egyházi” házasságot kötni (szintén papír, tanúk), amiről hajlamos egy muszlim fiú azt mondani az európai lányoknak, hogy semmi jelentősége nincs, csak neki fontos. Tunéziában tényleg nem elég, ott polgári házasságot is kell kötni, de Marokkóban simán honosítani tudják akár az Európában kötött egyházit is, és ott nincs polgári. Tunéziában egyébként (jelenleg) jó partikat is ki lehet fogni, akik jól tartják a feleségüket, és nem akarják elnyomni. Persze ott is hemzsegnek a srácok, akik a csillagokat is leígérik a lánynak, a távolból is naponta felhívják, küldik a szerelmes leveleket, bár esetleg hetekre elérhetetlenné válnak, rendszeresen tönkremegy a telefonjuk, és a reménykedő ara távollétében más turistalányokat fűznek. Elmondják a naiváknak, hogy voltak már más nők is, de őbelé tényleg szerelmesek, elviszik a szüleikhez, akihez még korábban nem vittek mást, stb. Nagyon tudnak udvarolni, bókolni, első látásra szerelembe esni, ami a steril Európa után könnyen lenyűgözi a fiatal lányokat.

    Kevés helyen törvényes a többnejűség, a legtöbb muszlim többségű országban világi jogrendszer van, bár ez gyakran csak a nemzetközi nyomás, vagy egy diktátor miatt van így.

    Különböző országokban, kultúrákban, felekezetekben különböző a nők helyzete is. A szúfik például nem nyomják el annyira őket, de ők kb. eretneknek minősülnek az iszlám szerint, olyasmi, mint a gnosztikusok a kereszténységnek. Elvétve előfordul, hogy az iszlám helyi sajátosságokat, más vallási elemeket is tartalmaz, mint például Indonéziában, ahol egy kevert vallás alakult ki. Így hiába a legnépesebb muszlim ország, mégsem lehet egy kalap alá venni a Közel-Kelettel, és a statisztikájukat torzítja, hogy ott kötelező vallásosnak lenni. Iránba, vagy Szaúd-Arábiába épeszű lány inkább ne házasodjon.

  9. Nagyon szép a multikulti, egy közeli női ismerősöm egy indiai pasival kezdte, majd egy pakisztáni fickóval házasodott össze(elváltak), végül egy magyar fickótól lett gyereke…

    Amúgy a pakisztáni ex-anyós volt a főnök a családban, nulla második/sokadik feleség, és a mama volt a családi kassza. Muszlim világban is vannak erős nők, de jóval burkoltabban tevékenykedhetnek…

  10. Azért az araboknál is változnak a szokások: a nők mennek elől, mióta el van aknásítva a sivatag. 🙂

  11. Ráférne az ejrópai nőkre minimum egy év ilyen arab túra. Feminizmus tekintetében ugyanis átestek a teve, akarom mondani, a ló túloldalára.
    Egyébként, egy fekákkal erősen fertőzött faluban szolgáló tanár ismerősöm említette, hogy az általános iskolás magyar csajok Istenként néznek fel a -megfogalmazása szerint – erősen megbarnult bőrű fiú társaikra. De nem kell messzire mennünk ahhoz, csak az utcára, hogy lássuk a saját szemünkkel is a nem kívánt keveredés már megfialt végtermékeit. Sokan nem tudják még, hogy pár évtized és arabok nélkül sem kell strandra mennie a népességnek egy kis barnulásért. Megérne egy külön posztot ez a téma is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük