(2077) Elhunyt Udo Ulfkotte, Európa bátor újságírója

VIP. 211.

 

Paul Craig Roberts (2017. Január 15.) visszatekintésének szerkesztett fordítása

Ulfkotte (fényképe balra) a Frankfurter Allgemeine Zeitung szerkesztője volt. Kiadott egy nagyon bátor könyvet, amiben azt állította, hogy jelentősebb európai újságíróikat a CIA tartja kézbe, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy Washington szabja meg az európaiak véleményét és azt mi juthat az európai vezetők tudatába. Valójában nincs olyan európai kormány, amely független lenne Washingtontól.

Valamikor Európa teli volt bátor emberekkel, manapság nehéz ilyet találni. Charles de Gaulle volt az utolsó jelentősebb európai ország vezetője, aki független maradt Washingtontól. Manapság Marine Le Pen mondható függetlennek, és talán a magyar miniszterelnök. De Nyugat és Kelet Európa vezetői Washington vazallusai, akik elkötelezik magukat az amerikai háborúk mellett………

Tibor bá’ utóirata: Udo Ulfkotte egy héttel 57. Születésnapja előtt halt meg szív infarktusban. Amilyen leleplező könyveket írt (itt balra látható egy magyar fordítás) nem vagyok abban biztos, hogy természetes halált halt. Ha fogadnom kellene, akkor arra fogadnék, hogy a CIA áll halála mögött, akik egy-egy politikai gyilkosságtól nem szoktak visszariadni. Az alábbi videó egy kis csemege. Nem lenne csoda, ha eltették volana láb alól.

_________________________________________________________

Elhunyt Udo Ulfkotte, Európa bátor újságírójáról szóló cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
_________________________________________________________

Ulfkotte had been an editor at the Frankfurter Allgemeine Zeitzung. He published a courageous book in which he said that the CIA had a hand on every significant journalist in Europe, which gave Washington control over European opinion and reduced knowledge of and opposition to Washington’s control over European heads of state. Essentially, there are no European governments independent of Washington.

Courage, once plentiful in Europe, is today hard to find. Charles de Gaulle was the last head of a major European state that maintained independence from Washington. Today we find independence in Marine Le Pen and perhaps in the president of Hungary. But for the most part West and East European heads of state are Washington’s vassals committed to Washington’s wars.

This, of course, includes the Chancellor of Germany, the President of France, and the British Prime Minister. These once powerful countries of Europe, whose dominance comprises most of Western history from the fall of Rome to the Second World War, are today American puppet states.

Under Yeltsin, Russia herself succumbed to American overlordship, but under Vladimir Putin Russia regained her independence and is today able to constrain Washington’s unilateralism in some areas of the world, such as Syria and Crimea.

In the Far East Washington’s Japanese vassal is now checked by the rise of China, a country like Russia that has first class leadership that cannot be found anywhere in the West.

The Western world has proven itself incapable of producing real political leadership. This failure results from the centuries of Western dominance that has so corrupted Western political processes that the entirety of the West is subservient to an oligarchy that has succeeded in concentrating all income and wealth gains in a few hands. These few have enormous power, as we see in the CIA’s open and blatant assault on the president-elect.

The danger that life on earth faces is that Washington assumes, based on the historical rule of the West, that it is normal for this rule over the world to continue. However, Russia and China do not agree. Either country is sufficient to stand up to Washington, and together they overmatch Washington’s military capability.

Due to the arrogance that resides in Washington, the would be overlords of the world are not aware that Russia and China are not Iraq and Libya.

If the moronic idiots that rule in Washington bring us into war with these powers, the United States will disappear from history along with the rest of the world.


_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

48 gondolat erről: „(2077) Elhunyt Udo Ulfkotte, Európa bátor újságírója

 1. Nem ismertük a pasast, de amikor olvastuk a halálhírét az élettörténetével együtt a hírportálokon, én mondtam, hogy ő se természetes halállal halt meg (akárcsak Jörg Haider, aki anno a csodaautójával úgy borult fel, hogy az több, mint gyanús), és a férjem felnvetett, hogy ő is pont erre gondolt.

  Aki túl hangosan és sikeresen ellenszegül a hatalommal szemben, azt el szokták lehetetleníteni, vagy megölik.

 2. Köszönöm a fordítást Tibor bá’

  Lovas sajtószemléjében azt írta, hogy a decemberben megjelent könyvében megírta, hogy az olyan újságíróknak, mint ő számolnia kell azzal, hogy meggyilkolják. Tényleg felkészülhetett a halálra, 3 nappal a halála előtt segítséget kért az interneten, mert adatokat gyűjtött a következő könyvéhez, amelyben Merkelről és a többi atlantista politikusról. Ez már sok volt a gyilkosainak. Lovas a linket is betette, ahol német nyelven Ulfkotte nagyobb összeget ajánl fel.

  Egyébként mind a “Menekültipar”, mind a a “Megvásárolt újságírók” fenn van a Scribd.comon, én le is töltöttem, beleolvastam és ezek alapján azon csodálkozom, hogy eddig hagyták élni…

 3. Én most olvastam el a Menekültipar c. könyvét. Azóta is rosszul vagyok, ilyen horrorisztikus olvasmány már régen került a kezembe. Összerakott ezernyi információ-mozaikot, minden állításához ott van az internetes link, ahol meg lehet nézni – semmit nem ő talált ki. Gyakorlatilag a végkövetkeztetés, hogy azok miatt, akik az egész menekült-importon betegre keresik magukat, és akik miatt a német (és más) szociális rendszereket a csalók gátlástalanul foszthatják ki, Németországnak már befellegzett, és vele együtt Európának is. Elképesztő dolgok vannak benne, mindenkinek ajánlom. Nekem is meggyőződésem, hogy a halála nem véletlen.

 4. OV semennyire nem független, csak mivel kiszolgáljuk a washingtoni geopolitikai érdekeket (NATO törzs Szfehérváron, amerikai csapatok gyakorlatozása – az itt tárolt minimális technikát meg nem mi nem engedtük, győzött a tengerentúlon a pénzügyi logika, majd arra az időre idevonatoztatják Romániából és Lengyelországból) és ameddig ez megvan elnézik a dolgaikat. Idén beindul a verkli, a 3. páncélos dandár egyes elemei és egységei hozzánk is átrándulnak gyakorlatozni. Az amerikai különleges erők jelenléte kvázi állandónak mondható hazánkban, a szolnoki KMZ technikai, képzési, stb. együttműködés miatt, hisz egy jelenleg is aktív, képzett, harci körülmények között, amerikai együttműködésben (én alárendeltet mondanék) bevetett egységről van szó.
  Szavakban nagyon függetlenek vagyunk, de…! Most jön Trump, és lehet felkötni a gatyát, hisz nem költjük a GDP 2%-át védelemre. Lesz is következménye, nem épp pozitív. Új adminisztráció ide, v. oda, az amerikai Európában történő csapaterősítése és mozgatása folyamatos lesz, igen nagy eséllyel ebből nagyon tovább hazánk sem tud majd kimaradni. Nem lengyelországi v. romániai mértékben, de mi sem tudunk sokáig kimaradni, főleg ha a szerbek erősebben kezdenek orosz hátszéllel mocorogni Koszovó miatt. A két folyamat nem független egymástól!

 5. És az is érdekes adalék, hogy Ulfkotte halálában is bizonyította, hogy a német sajtó egy helyről kapja az utasítást.

  Szinte minden fősodratú német újság szinte ugyanazzal a címmel hozta halálhíreét : „Umstrittener Autor Ulfkotte gestorben” (A vitatott publicista, Ulfkotte meghalt)

  És a Facebookról is le lett tiltva…

 6. Tudtok linket adni a könyveihez? (Ahol nem kell regisztrálni…)

 7. Re:11
  Anno a “fekete angyal” ápolónő így nyírta ki az öreg betegeket az elfekvőben. Több évig űzte ezt a hobbiját, és nem jöttek rá, mert nem maradt nyoma.
  Jó is a sószegény só(kálium-kloriddal dúsított), Norbi csak tudja mit árul… 🙂

 8. Nagyot mész ma Tibor bá! A népek imádják a konteót!

 9. Udo mindenképp egy magasan képzett,intelligens igazságkereső ember volt.Olyan újságíró aki a szakmáját kiválóan értette.
  Arra jutott hogy nem áll be a jól fizetett médiakrvák sorába.
  A következő munkája a semmivel nem igazolható Willkommenskultur tőle megszokott módon való aprólékos és adatokkal alátámasztott szétszedése.
  Ha elkészül, Merkel és a hasonló ballibák szorultabb helyzetre számíthatnak egész Európában.
  Lehet konteózni, nem elfogadott meg nem értett,sértődött stb… személyként leírni ahogy megpróbálják Őt leértékelni.
  Attól még mindenki tudja, érzi hogy a távozása nagy veszteség.
  +1,
  A német nyelvű videóit jó hallgatni,mivel világosan és nagyon szabatosan fogalmaz, könnyen érthető tiszta kiejtéssel.

 10. 13. anna

  “A népek imádják a konteót!”

  És szerinted mi az oka annak, hogy a gyíklények meg a chemtrail sokkal hihetőbb alternatívák, mint az, hogy a “választott” elit a választói érdekében munkálkodik?

  Miért könnyebb elhinni, hogy a német újságírók a CIA-tól kapják az anyagot, ők csak a stílust adják hozzá, mint, hogy Németországban cenzúra nélküli igazi sajtószabadság van, mindennemű korlátozás nélkül…
  (lazán idekívánkozik az is, hogy miért szenvedett Merkel síbalesetet azután, hogy kíváncsi lett a Fort Knox-ban őrzött német aranyra? – És mostmár egyáltalán nem kíváncsi.)

 11. 4. Tibor bá’

  “…már majdnem meg tudom neki bocsátani a bűneit.”

  Talán annak az ára, hogy Paul Craig Roberts azt gondolhatja, hogy “Charles de Gaulle volt az utolsó jelentősebb európai ország vezetője, aki független maradt Washingtontól és manapság Marine Le Pen és talán a magyar miniszterelnök” – tehát annak az az ára, hogy nem bocsáthatjuk meg Orbán bűneit. Mert nem állhat nyilvánosság elé mindennel, ami miatt azt kell tennie, amit tesz.

 12. Végignéztem a betett videót, és a végén azt nyilatkozta, hogy ő már nem fél semmitől, volt már három szívinfarktusa, gyereke nincs, csináljanak amit akarnak.
  Szóval azért nem tenném le a nagyesküt, hogy kinyírták, három infarktus után már ingatagok az életesélyek, ezt ő is tudta.
  A halála meg kifejezetten segítette az érdeklődést iránta, sok ember lett kíváncsi a munkáira. Még én is…


 13. 17:
  Hogy is van ez? Idézni csak pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen. (lemaradt a szmájli)
  19:
  Ha nem haragszol, de a szövegedből csöpög a meglehetősen sunyi cinizmus.

 14. 19. hubab

  “Szóval azért nem tenném le a nagyesküt, hogy kinyírták…”

  Nyilván senki sem tudja pontosan mi történt.
  De azt hiszem, ő volt az egyik “legbefolyásosabb” tényező az utóbbi időkben, ami nagyban hozzájárult a német politikai erővonalak átrendeződéséhez.

  Minden szervezet keményen bünteti a titkok kifecsegeését…
  Ki tudja… Az a három infarktus mitől alakult ki.
  Azt ugye tudjuk hogy a fennálló hatalom (háttérnek hívjuk, avagy sem) nagyban támaszkodik a médiamonopóliumra. Nyilván nem nézik ölbetett kézzel, hogy valaki egy-két könyvvel meg Youtube videoval rombadöntse, amit évtizedek alatt felépítettek.

  És ez tulajdonképpen magában hordoz egy jó hírt is: Ha ennyire vigyázni kell a rendszerre, akkor az valójában nagyon is sérülékeny.
  Erre utal a blöffnek indult Brexit, Trump megválasztása, és alapjában véve Európa jobbratolódása, a PC egyre nyíltabb mellőzése.

 15. 14- re:

  nekem nem enged letölteni semmit.
  Fel tudnád dobni valahová, ha neked megvan?

  Kösz 1000X

 16. 22. Ouse M.D.

  Van 1 téglalap, amibe az van írva, hogy ‘Nem vagyok robot’, előtte 1 jelölőnégyzettel. A négyzetbe tegyél pipát, és amilyen feladatot ad, azt old meg (nekem közlekedési táblásat adott). Ezután klikk a kék alapon lévő ‘Letöltés’-re.
  Ha nem működik, akkor írjál, nézek másik fájlmegosztót. 😉

 17. 20.
  Pedig nem annak szántam.
  Lehet a szövegnek egy olyan olvasata is, ahogy szerintem te is értelmezted, hogy milyen jó hogy meghalt, direkt jót tett a népszerűségének a halála.
  Pedig nem ezt akartam kihozni belőle, hanem azt, hogy az adott körülmények között nem tartom valószínűnek, hogy ezt az ellenségei ne tudták volna felmérni, ezért nem tartom valószínűnek, hogy szándékosan megölték volna az adott helyzetben…

 18. 23. X/2
  Én pontosan így jártam el, de hosszas gondolkodásba kezdett a gép, és nem indult el a letöltés.

 19. 25. Jani

  Én most munkahelyen vagyok (nem otthon, délelőtt voltam otthon, akkor raktam fel a data.hu-ra), de most itt már a másodikat töltöm le, simán megy, ha megoldottad a ‘Nem vagyok robot’-os feladatot, és az oldal zöld pipát tesz a ‘Nem vagyok robot’ elé, akkor a kék alapon lévő ‘Letöltés’-re kattintva indul a letöltés, bár elég sokáig tart (lassú letöltés).

 20. 26. X/2
  GOTO 25. Jani

  Csak egyszer próbáltam, de Jövőnk hozzászólása felbuzdított, hogy esetleg nem az én készülékemben van a hiba.

  Update: Most a második linket próbáltam, az elindult.

 21. 24. Én viszont vállalom a cinizmust.
  Az a kérdés, hogy melyikkel kapott nagyobb nyilvánosságot? A könyvével, vagy a halálával?
  Az internet nem egy 100%-ig leuralható médium, így nem az egyes igazságkereső cikkek, könyvek letiltásával, hanem brutális mennyiségű hoaxxal próbálják hiteltelenné tenni az Ulfkotte-hoz hasonló újságírókat. Rengeteg a nyilvánvaló baromság (Sziriuszról jött magyarok és az eperlekvárral töltött porcelán teáscsészén érkezett hűllőemberek háborúja a zsidók vs világ harca), a hihető, ám utánanézéssel és logikával cáfolható hír (valójában nincs globális felmelegedés, valójában kihűlés szakaszban vagyunk, azért van hóvihar ausztráliában), így a hihetetlennek hangzó, de jelentős kutatómunkával alátámasztott igazi feltáró cikkek, könyvek eltűnnek a tömegben.
  Egy két napig hírek aztán a történelem nagyon apróbetűs részévé válnak, amiket esetleg 3-4 generációval később igazolnak, mikor kitisztulnak a hoaxok.
  A konteókhoz szokott embereknek sokkal gyanúsabbá válik egy bármi miatt meghalt újságíró munkája, mint az élőé, bármilyen hangos is, tapasztalt, vagy jónevű. Lásd kiváló példának 16-os hozzászólást Attilától.
  Elértünk arra a pontra, hogy olyan mennyiségű hülyeséget bevesznek az emberek, hogy feltáró munkáktól az elitnek nem kell félnie, és ehhez nem elhallgattatni kellett, csak szétspamelni mindent, minden csatornán. Szerintem.

 22. 31:
  Igen, és pont ezért dühöngök, amikor valaki itt elkezd pofázni és rikácsol, hogy ha az én véleményemmel nem egyezőket kitiltom. Kurva nehéz megtalálni a valódi híreket, a tényeket. Pontosan ezt teszem napi 24 órában. Elvárnám ennek a méltányolását, és kérném, hogy hülyeségeket ne linkeljenek be.

 23. 31. Drakonisz

  “Elértünk arra a pontra, hogy olyan mennyiségű hülyeséget bevesznek az emberek, hogy feltáró munkáktól az elitnek nem kell félnie,”

  Szerintem nem egészen így működik.
  Ugyanis a feltáró munkák és a hülyeségek egy irányba hatnak, akkor is ha az elit még továbbhígítja mesterséges hülyeségekkel.

  Tipikus példa a 9-11-es merénylet.
  Rengeteg elmélet látott napvilágot, de még mindig a legkevésbé hihető a hivatalos verzió a többség számára.
  Lehet, hogy sok internetes fórumozó maradt alul vitákban a hivatalos álláspontot védőktől, de a többség nem lett meggyőzve a végletekig kihegyezett tudományos okfejtésekkel az acél olvadáspontját illetően.

  Az összeesküvéselméletek nagy száma nem egyszerűen azt jelenti, hogy a tömegek hülyék, hanem azt, hogy egyszerűen nem hisznek az elitnek, és a hétköznapi életben jórészt olyan dolgok és folyamatok vesznek körül bennünket, amiknek nem értjük az összefüggéseit.

  A klímával is az a helyzet, hogy az egyszerű Gipsz Jakab nem tudja eldönteni, hogy melyik elismert tudósnak van igaza, mert annyi mindennel becspták már, és inkább politikai szimpátiája alapján ítéli meg hogy most akkor hűl vagy melegszik a Föld.

 24. Nem azt mondom, hogy ezzel, hisz a sok stressztől is összejöhet egy szívroham. De azért tudjunk róla, hogy bő 40 éve nyílvános dolog a szívroham pisztoly, és sokkal több idelye létező fegyver, nem csak a tengeren túl.
  https://youtu.be/8LO6tiD5Dy0

 25. 34. Tudom nagyon leegyszerűsítem a világot, ha azt mondom, hogy a 130IQ+ emberek nem értik a 100 alattiakat. Pedig mivel ez egy átlagoló arányszám, ők az emberiség fele. Igazság szerint szerintem a szavazók 80%-a. Nincs semmilyen kutatás a kezemben, csak azt mondom, amit látok.

  A világ nagyon egyszerű, ha nem keresed az igazságot. Ha szó nélkül elfogadod, amit a TV mond. Vagy csatlakozol a sziriuszi származást követőkhöz. Vagy hitgyülekezetes leszel. Vagy akár csak hívő keresztény. Megkapod a kincstári válaszokat mindenre.

  Ez a pék, aki kenyeret süt, a gyári munkás, a bolti eladó, a bank ablakánál is ezek az emberek ülnek. Persze van kivétel, de általánosítsunk.

  Nagyon irigylem ezeket az embereket. Nagyon szeretnék én is olyan ostoba lenni, hogy kritika nélkül higyek bárkinek. Akár Tibor bá’ blogjának gondolkodás nélkül (Itt nem Tibor bá’ szavahihetőségét vonom kétségbe, de mindent, amit hallok és olvasok megpróbálom saját csekély élettapasztalatom szemüvegén át látni.).

  Naponta találkozok Brexit szavazókkal. Akik elhitték, hogy Anglia újra birodalom lehet, ha kilép az EUból.
  Naponta találkozom Clinton szavazókkal. (USA állampolgárok)
  Naponta találkozom olyan emberekkel, akik szerint Putyinban született újjá Hitler (Nem vicc).
  Naponta beszélek emberekkel, akik szerint a bank azért van, hogy segítsen.
  Naponta látok embereket hitelt felvenni TV-re.
  Folytathatnám a sort közel végtelenségig, de minek.

  A hatalmon levőknek nagyon könnyű. Írhat bárki bármit, akárhány felvilágosító jellegű cikk, könyv jelenhet meg. Akármennyire propagálhatjuk a klímaváltozás valós hatásait. Történhet bármi, az emberek féltik a kényelmüket, az életszinvonalukat, munkahelyüket.
  Aki megígéri nekik, hogy nem lesz baj, arra szavazni fognak.
  Aki azt mondja, hogy a Párizsi klíma csúcs meg fogja állítani a melegedést. Aki azt mondja nekik, hogy lesz gáz fűtésre jövő decemberben. Aki megígéri, hogy a reálbérek nem fognak csökkenni, azt megszavazzák. Akkor is, ha legutóbb is ezt igérték, mégis 20 perccel többet kell dolgozniuk egy kilo kenyérért, mint tavaly.

  Nincs értelme hinni az elit leváltásában. Ha le lesz váltva, csak másik ugyanolyanhoz fog kerülni a hatalom.
  Aki nem tesz magáért, aki nem fejlődik folyamatosan, annak vége.
  A nyugati társadalomnak van mit veszíteni, így önként fog bevonulni a vágóhídra. És a nyugati társadalom alatt nem az amerikai bankárt értem. Még csak nem is az angol középosztályt.
  Abba beletartozik Magyarország minden egyes állampolgára. Sőt. Ukrajna minden egyes állampolgára, Oroszország és Bulgária is.

  Itt a vége. Szerintem. A világ oly bonyolult lett, hogy senki sem tudhat mindent. Bármire találsz igazolást és cáfolatot egyaránt. Az emberi civilizáció zsákutcába futott.

  Viszont három gyermekem van és kötelességem hinni a jövőben. Hinnem kell abban, hogy legjobb tudásom és belátásom szerint készülünk fel arra ami következik.

  Remélem így hajnal kettő tájban tudtam érthetően fogalmazni és sikerült átadnom amit gondolok.

 26. Németül tudóknak ajánlom Ulfkotte kiadóját, ahonnan számos más könyvét és egyéb hasznos dolgot is meg lehet rendelni (ingyen kiszállítják!).

  http://info.kopp-verlag.de/index.html

  Egyébként a honlapon írják hogy egészségi problémákkal küszködött.

 27. 20. Tibor bá’

  Még ilyent! Csupán néhány szót hagytam ki, hogy rövidebb legyen… 😀

 28. 4: “Ezért a kiállásért már majdnem 😀 meg tudom neki bocsátani a bűneit.”

  Na, akkor én pontosan idézlek. 🙂

  Szóval, azért egyet ne felejtsünk el – miért ennyire migránsellenes Orbán Viktor? Ennyire szeretne bennünket, hogy próbál megóvni?

  Hofit idézve: “Lófaszt, Mama!” Ha a magyar társadalom felhígulna a migránsokkal, akkor arányaiban lecsökkenne az a “népnemzetikeresztényjobboldalilibsikomcsigyűlölő” /bocsánat 🙂 / választói kör, ami most OV-t hatalmon tartja. Ezért elemi érdeke, hogy ide ne telepítsenek be migránsokat, sőt, mára már az is, hogy az a 600 ezer, aki kint dolgozik nyugaton, soha ne térjen vissza.
  Így is be vannak szarva a hazai választók kiábrándultsága és passzivitása miatt, azért tolják a milliárdokat a határon túlra, hogy 2018-ra dőljenek majd onnan az őket támogató szavazatok.

 29. 38 & 39:
  Én az idézetből a 😀 kimaradását kifogásoltam. Eszem ágában sincs Orbánnak “megbocsátani”, őt és Polt Pétert felakasztanám egy villanypóznára. De azt is látni kell, hogy MSZP-SZDSZ vezetés mellett már több tízezer menekültnek adnánk szállást és elsőrendű ellátást, elfelejtve a 60.000 magyar hajléktalant – ezt persze Orbán is elfelejti, de legalább nem enged be “menekültet” és a muszlim horda még csak ez után fog igazából érkezni. Nagyon úgy néz ki, hogy a klíma meglendült.

 30. 39. Observer

  “Ha a magyar társadalom felhígulna a migránsokkal, akkor arányaiban lecsökkenne az a “népnemzetikeresztényjobboldalilibsikomcsigyűlölő” /bocsánat 🙂 / választói kör, ami most OV-t hatalmon tartja….”

  A szemét piszok Patás !

  Mert EGYÉBKÉNT kifejezetten hasznos és kívánatos lenne migránsokkal, pláne annyival elárasztani az országot, ami ANNYIRA megváltoztatná a szavazati arányokat, hogy a baloldalnak megnyerjék a választásokat… Így gondolod?

  Vagy nem lehetne egyszer-egyszer elfogadni, hogy a Patás időnként olyan dolgok mellett áll ki ami az ország érdekeit szolgálja, és nem ejti csak azért, mert úgy nézhet ki, hogy a saját szavazótáborát erősíti?

 31. 36. Drakonisz

  “Tudom nagyon leegyszerűsítem a világot, ha azt mondom, hogy a 130IQ+ emberek nem értik a 100 alattiakat.”

  Nekem ez régi vesszőparipám.
  De én úgy érzem, hogy a 130-asok nagyon is tudják hogy működnek a 100-asok… Erre épül a marketing, meg a technológiai újítások, az “okos” eszközök.

  Az én dilemmám az, hogy az emberiség miért jutott ide?
  Azért mert a vezetői ide vezették, vagy azért, mert “ilyen az ember”

  Ha a vezetők a hunyók, akkor legalább elméletben van esély a vezetők leváltásával arra, hogy a dolgok megváltozzanak.
  Ha “ilyen az ember” akkor gáz van.

  Nekem is vannak gyerekeim, tehát kötelességszerűen hiszek az első variációban.

 32. 41: “Így gondolod?”

  Te is tudod, hogy nem így gondolom, de az első pillanattól kezdve azt mondjuk, hogy migránskérdésben – kivételesen – az ország lakosságának érdeke és Orbán érdeke egybeesik – csak ahogy én gondolom, más-más okból.
  A szavazótábor felhígulása csak egy dolog, de pl. a migránskérdés ébrentartásával lehet nemzeti egységet kovácsolni (98% 😀 ) stb. stb.
  A lényeg, hogy ebben a kérdésben Orbán a saját érdekét képviseli, ami részben egybeesik a mienkkel. Nagyon jól demonstrálja ezt a letelepedési kötvények esete – haza érdeke ide, haza érdeke oda – pénzért jöhetett volna akár kambodzsai tömeggyilkos is.

  “nem lehetne egyszer-egyszer elfogadni, hogy a Patás időnként olyan dolgok mellett áll ki ami az ország érdekeit szolgálja”
  Olyannal még nem találkoztam – amúgy is lehetetlen. Mert mi az “ország”? Egy körberajzolt terület egy térképen, vagy az ott lakó emberek? Olyan intézkedésről pedig még soha nem hallottam, ami mindenkinek kivétel nélkül jó lett volna. De ha lenne is, 1 jó nem tesz semmissé 99 rosszat.

 33. 39. 43. Observer

  “Ha a magyar társadalom felhígulna a migránsokkal..”, “A szavazótábor felhígulása…”

  Én nem a 2018-as választások miatt nem akarom a migránsokat ide Magyarországra, hiszen úgy sem szavazhatnának, mivel nem magyar állampolgárok. Azért nem akarok ide az országba több 10 ezer fős migránstömeget, mert mi a lóf@szt csinálnánk velük? Nem tudnak integrálódni, nem beszélik a nyelvet, nem tudnának hol dolgozni, irtó sokba kerülnének az adófizetőknek, nekünk kéne eltartani őket, agresszívak, követelőzők, tök más kultúrából valók, stb…

  A magyar “kisebbséggel” is épp elég gond van, meg a Tibor bá’ által említett 60.000 (vagy több?) magyar hajléktalannal, úgyhogy nem kell még egy púp a hátunkra (így is van elég), hogy idejöjjön több tízezer migráns. Mi a fenét csinálnánk velük, így is épp elég gondunk van.

  Pl. Németországba 2015-16-ban beáramlott több, mint 1 millió migráns. Ott idén lesznek a választások, de nem hiszem, hogy ezek, akik tavaly meg előtte odamentek, azok szavazhatnának, mivel nem német állampolgárok (szerintem). Tehát a szavazást nem befolyásolják, de okoznak épp elég gondot, problémát, feszültséget, pl. 2015 Köln szilveszter, vagy tavaly Berlin karácsonyi vásár, hogy a sokból csak kettőt említsek. (ezeken kívül volt ott még jópár atrocitás, meg szerintem lesz is még).

  (A 2018-as választás meg egy külön téma, nekem személy szerint elképzelésem sincs, hogy kire szavazzak, MOST nem látok olyan pártot, akire érdemes lenne. De ez az én véleményem, más valószínűleg máshogy látja.)

 34. 43. Observer

  “kivételesen – az ország lakosságának érdeke és Orbán érdeke egybeesik – csak ahogy én gondolom, más-más okból.”

  De, könyörgöm, ez természetes !
  A buszvezető se azért viszi az utasokat a Kálvin térre, mert neki az az érdeke, hogy az utasok ott legyenek, hanem mert azért kapja a fizetését. Szóval az érdekeik egybe esnek.
  Az összes többi politikus is így működik. Ezen kár rágódni.
  És igen…
  Hogy most változik a szél Európában is, ez a hozzáállás erősíti a pozícióját. És amíg a menekültválság a kiemelt hírek között lesz, addig ki is fogja facsarni belőle az összes lehetőséget.

 35. 45: “A buszvezető se azért viszi az utasokat”

  Rendben van – én csak arra reflektáltam (lényegében), hogy ne keressünk ott hazaszeretetet, ahol csak hatalommánia van (némi vagyonosodási igénnyel megspékelve). Bár van egy olyan sejtésem, hogy szeretne ő jó király lenni, csak ehhez rossz utat választott.

  44: “úgy sem szavazhatnának” Nem ismerem az ide vonatkozó jogot, de ha az EU tartósan letelepít(ene) itt egy százezres tömeget, az előbb-utóbb szavazati jogot is kapna (mondjuk 5 év itt tartózkodás után).

  “mi a lóf@szt csinálnánk velük?” Szerintem mostanra már mindenki egyetért abban, hogy “ide ne jöjjenek”. Az egy dolog, hogy más miatt nemkívánatos neked és nekem a migráns, mint OV-nek, aki eggyel sem találkozna akkor sem, ha már százezerszámban lennének itt. A Cinege utca akkor is “műveleti terület” lenne. 😉

 36. 42. Ezt valahogy úgy képzelem, mint az autovezetést. Aki tud vezetni, probálja magyarázni, hogy “csúsztasd a kuplungot, érezni fogod, hogy megremeg a karosszéria, a motor tartja az autót”, aki még sosem indult el, az nem fogja tudni melyik az a pont.
  Erre vannak autós oktatók és marketingesek, akiknek az a dolguk, hogy úgy is el tudják magyarázni, hogy tudnak vezetni. (Ez egy külön készség. Nincs köze az intelligenciához. Vagy van, vagy nincs. Aztán lehet fejleszteni.) Az a marketingesek érdeke, hogy mindenkinek önvezetö automatát ajánljanak, hogy aztán az auto szabadon arra menjen, amerre a programozó akarja, és ne arra, amerre a bennt ülök érdeke diktálja. Ha úgy esik a szakadékba kétszázzal. Akár még azt is megmagyarázzák, hogy a szakadék alján van a német életszìnvonal és a még nagyobb, még okosabb, még laposabb TV.

 37. 42. Attila (PV)
  Hidd el, az ember ilyen, persze nem ilyen egyszerűen, hanem mint társas lények csoportja.
  Mert szerintem minden statisztikailag értékelhető csoportban kimutatható, hogy az egyedek valahány százaléka erősen önző és gátlástalan, és van egy erősen altruista rész is, amely hajlamos az önzetlenül, a közösség érdekében cselekedni. A többség meg semleges, illetve a helyzettől függően ingadozik.
  De az a szomorú tény, hogy a legbefolyásosabb réteg mindig az erősen önző és gátlástalan részből alakul ki, ideológiától függetlenül.
  Ezt a folyamatot nem lehet megállítani, korlátozni.
  Habár volt már, aki úgy akart társadalmat építeni, hogy megpróbált mindenkit kiirtani elvi alapon, aki az átlagnál intelligensebb volt. Pol Potnak is nyilván volt egy eszmei elköteleződése, de ez a gyakorlatban irtózatos mészárlást jelentett.
  De még ebben a rendszerben is érvényes volt, hogy az élen lévők abba a szűk rétegbe tartoztak, akik ehhez kellően intelligensek és gátlástalanok voltak, hogy megfelelő mimikrivel ne essenek bele a kiszelektálandók körébe…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük