(2055) Az öregedés visszafordítható!

VIP.208.

 

A tudósok felfedezték, hogyan lehet a sejteket megfiatalítani. Ez azt jelentené, hogy például az Egyesült Királyságban az átlagos életkor 81 évről 108 évre változna. Ezek szerint az orvosok egy nap képesek lesznek az öregedéssel kapcsolatos betegségek, valamint a ráncok, az ősz haj, ízületi fájdalmak esetében visszaállítani az időt. A fiatalság kútja kiléphet a legendák világából. A kaliforniai Salk Intézet tudósai állítják, hogy az öregedés ténylegesen visszafordítható.

_________________________________________________________

Az öregedés visszafordításáról szóló cikk teljes fordítását elküldtem a VIP előfizetőknek.

Hogy lehetsz VIP előfizető? Aki legalább 6000 forinttal támogatja a blog fenntartását annak 52 VIP fordítást küldök szét (nagy vonalakban egy év alatt) E-mailben. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________________

 

Scientists have discovered a way to rejuvenate cells, which means the average life expectancy in the UK could leap from 81 to 108. The groundbreaking new study could mean that doctors may be able to one day turn back the clock on age-related illnesses, as well as wrinkles, gray hair and body aches.The fountain of youth may not be just be the stuff of legend. Scientists from the Salk Institute in California say that the aging process may in fact be reversible. © Photo: PIxabayFountain of Youth Breakthrough? UK Scientists Discover Anti-Aging Protein The provocative claim comes from the findings of a new study, which discovered ’embryonic state genes’ — stem cells created with embryonic properties from reprogrammed adult cells — that can reverse the tell-tale signs of old age. In the lab, this novel type of gene therapy was tested on mice and human skin cells. The human skin cells in petri dishes changed to look and behave young again, while the mice enjoyed a similar rejuvenating experience. After six weeks of treatment, the animals looked younger, had straighter spines, better cardiovascular health, healed quicker when injured, and lived 30 percent longer. Lead scientist, Juan Carlos Izpisua Belmonte, said: „Aging is something plastic that we can manipulate. Our study shows that aging may not have to proceed in one single direction. With careful modulation, aging might be reversed.” It is however, a long stretch from isolated skin cells in a laboratory to practical use on humans. The researchers themselves suggest that clinical applications are a decade away. Nonetheless, the suggestion that it may be possible to reprogram cells to help people live nearly a third longer, and in better health, are tantalizing.

 

The study also adds to a growing body of evidence that suggests that the process of aging itself is not merely down to wear and tear over time. Instead, the Salk Institute team suggest that the body has an internal ‘clock,’ which contributes to an organism’s decline.

Salk Institute scientist Izpisua Belmonte said: „We believe that this approach will not lead to immortality.” However, Mr. Belmonte said the goal was to significantly increase ‘health span’, the number of years that someone remains healthy. Currently, aging is associated with several debilitating diseases, including heart disease, cancer and Alzheimer’s. „There are probably still limits that we will face in terms of complete reversal of aging. Our focus is not only extension of lifespan but most importantly health-span,” Mr. Belmonte said.

15 gondolat erről: „(2055) Az öregedés visszafordítható!

  1. MIelőtt erre benevezek még megvárom a következő igéretek teljesítését . Az első hajnövesztőszert meg hajhullásgátlószert ami működik , Faroknagyobbító mellnövesztő rákgyógyłtó fogyáselőidéző gyógyszereket . Meg a vízzel menő autót és a magfúziós erőművet .. Remélem a jézuska nem haragszik meg hogy ennyi mindent kérek jövöre de ezeket a dolgokat már több száztól 50 évre vissszamenőleg már megigérték . Az örök élet persze egy kecsegtető prospektus de mondom ha csak ezeket már beváltják még előtte én már boldog leszek

  2. Baromság, hülyeség, népbutítás….. 😛
    Mint amikor a gazdag milliomosok/milliárdosok (USA-ban) lefagyasztották magukat folyékony nitrogénbe. És azt hiszik, hogy fel fognak ébredni egyszer.. (micsoda baromság).

    „Az öregedés visszafordítható!” – a big horsepenis-t. 😛

  3. 1 & 2:
    Vagyok én olyan szkeptikus mint ti, de ezen a téren nagyokat lehet tévedni. Lássuk csak!
    1) Az elhalt hajhagymákból dús frizura létrehozása nem az öregedés visszafordítása, hanem a holtak feltámasztása lenne szükséges.
    2) A pénisz és az emlő növesztés két külön kategória. Mindkettő méretét hormonok szabályozzák. Pénisz növesztés megoldható, de időben kell rá gondolni. Abban pedig senki se érdekelt. Mire a krapeknak eszébe jut, hogy nagyobb szerszámot szeretne, már késő. Emlő növesztés (mivel mirigyekről van szó) nem lehetetlen, csak veszélyes. A műtéti beavatkozás jövedelmezőbb, és kisebb veszéllyel jár.
    3) A fogyás megoldható, de nem úgy, ahogy egyesek elképzelik. beveszek egy pirulát és ripsz-ropsz lefogyok.
    4) A vízzel hajtott motor egy nyilvánvaló csalás, ütközik az energia megmaradásának törvényével. A magfúzió elméletben OK. Senki se ígérte, hogy 50 évnél hamarabb elkészül.
    5) Elgondolkoztál-e azon, hogy néger (nem félvér) Michael Jackson hogyan lett hófehér?

    Ezzel szemben az őssejt létező valóság, és már sikerrel alkalmazzák is. Az öregedés lényege, és folyamata már kikutatott. Az eredmény ismeretében már vannak pozitív eredmények. És a poszt nem állítja, hogy halhatatlanság elérhető, mindössze az öregedés állítható le, fordítható vissza bizonyos mértékig. És ugye Lord Kelvin hírneve fényében azt állította, hogy a levegőnél nehezebb test nem repülhet, ami első megközelítésre abszolút hihető.

  4. Tibor bá-tól, augusztusi posztból rövidítve idézve. „A Római Birodalom fénykorában az átlagos élettartam 25-30 év között lehetet. A Reneszánsz alatt ez felment 33 évre. A rákövetkező évszázadok alatt az átlagos életkor apró léptekkel feljebb és feljebb csúszott. Mire elérkeztünk 1900-hoz a világ legfejlettebb országaiban: Angliában, az Amerikai Egyesült Államokban az átlagos életkor 47 év lett…”

    Már hazánkban is 76 év az átlag életkor. De ebben a témában nincs nehéz dolgunk eldönteni az igazságot. Csak két embert kell figyelni. Ha ők elkezdenek fiatalodni, akkor rátaláltak a formulára. Ez a két ember, Ray Kurzweil és Aubrey de Grey.

  5. 3. Tibor bá’

    Ezzel szemben az őssejt létező valóság

    Azért az őssejt meg az emberi test között qrva nagy különbség van. 😛

  6. 5:
    És ez mit jelent? — Az egész emberi test felépítéséért az őssejtek a felelősek. Egy konkrét sejt és egy őssejt között az a különbség, hogy az egyikből lesz a másik. Ez a hülye mondatod mindössze azt jelenti, hogy fingod sincs a témához, ami persze nem akadályozza meg azt, hogy idefirkálj valami okoskodást.

  7. Tegyük fel, hogy igaz a dolog, akkor most a fiatal vért mesterséges úton állítják majd elő, vagy pedig élő szervzetből akarják kinyerni? Így is virágzik bizonyos régiókban a szervkereskedelem, lesz mellé vér is, tartok tőle.

  8. 6 Tibor bá’
    NEKED NINCS SEMMI FINGOD A TÉMÁHOZ HÜLYE ÖREG FASZKALAP. Okoskodsz itt össze-vissza, és baromságozgatsz pötyögsz a billentyűzeteden.

    (különben nyugodtan törölheted ezt a hozzászólásomat, meg ki is tilthatsz, MERT TE VAGY ITT AZ ÚRISTEN /bazd meg/ ).
    (még mielőtt törölnéd, meg kitiltanál, azért elmondanám, hogy a 6.-ban nagy baromságokat írtál. Ha egy biológust megkérdeznél, ugyanezt mondaná). 😛
    (továbbra nem szeretnék ehhez a szennyoldalhoz hozzászólni, te vagy a KIRÁLY, és aki ellent mond neked, azt kitiltod, vagy ellenőrző listára teszed B+).

  9. 7:
    A vörösvérsejtek csak néhány hónapig élnek, újabb és újabb vérsejtek születnek a csontvelőben. Tehát az emberi vér maximum 3 hónapos.

    8:
    Előbb vagy utóbb mindenki bemutatja igazi arcát.

  10. 9.
    Értem én, hogy fiatal a vér, de „hibás”, ha öreg test termeli.
    Itt egy cikk az origón, ami ugyanerről szól:
    http://www.origo.hu/tudomany/20161116-emberi-tinedzserek-vere-fiatalitotta-meg-az-oreg-ragcsalokat.html

    Nem mindegy, hogy a vérplazmát fiatal vagy idős test termeli. Ezért kérdeztem, hogy vajon ezt laboratóriumi körülmények között is elő tudják-e állítani a megfelelő minőségben és mennyisében. Mert ha igaz, akkor elképesztő igény lesz rá.

  11. Most azon agyalok, hogy a régi legendáknak is van alapja, hisz elég sok mondában-mesében a fiatalok vérének hatalmas ereje van (vámpírok, Báthory Erzsébet stb.). Fiatalságot és életet ad, azoknak akik használják. Nincs új a Nap alatt. 🙂

  12. 10 & 11:
    A belinkelt cikkben vér plazmáról van szó, nem vörös vérsejtekről.

  13. 3. ezek mind félmegoldások ezek mind „Olyan mintha” Én tünetmentes egyszerű és működőképes megoldásokról beszélek . beveszel egy tabletát megnő megvastagszik a farkad vagy a melled szilikon farokműtét érvénytelen beveszel egy másikat lefogysz tőle. Zsírleszívás vagy kokainozás nem érvényes . Rák no kemó no műtét no sugárzás egy tabletta gyógyulás . És a kocsi megy vízzel vagy atommagfúzióval .. És ezek se fognak soha de soha de soha megtörténni az örök sejtújodást igérő sarlatánok módszere meg még kevésbé mint ezek . Akkor már inkább visszairatkozom a feltámadást igérő listára és Jézus követője leszek minthogy ebben higyjek

  14. 12.
    A poszt eredeti cikkében is csak fehérjéről beszélnek, ami a vérplazmában van.

  15. 8. dragon. Neked elmentek otthonról, Nagyon, de nagyon sajnálatra méltó embercsíra lehetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük