2022-10-25 nap bejegyzései

(4005) Slavskij nézete

Tibor bá’ szerkesztett fordítása

Ez a háború kivérezteti a Nyugatot

Rolo Slavskij (orosz blogger)
89. útban a 90. felé

Ha, megnézzük a nyugati média Ukrajnával kapcsolatos narratíváját, és összehasonlítjuk a NATO tényleges viselkedésével, azt találjuk, hogy egyre jobban láthatóvá váló kirívó ellentmondások vannak, amelyek azt mutatják, hogy ez az egész színjáték elhúzódik. Persze, feltételezhetjük, hogy a szlávok egymás gyilkolása beleillik a NATO napirendjébe. És azt mondják nekünk (ez egyszer őszintén), hogy mindezt a Liberális Világrend népszerűsítése végett teszik.

El kell kezdenünk kérdéseket feltenni arról, hogy mi is történik valójában a helyszínen, mielőtt azt feltételeznénk, hogy a kitűzött célok összhangban vannak a nagy geopolitikai sakkstratégiákkal. Például: mi történik a nyugati fegyverszállításokkal Ukrajnába?

Ha,feltételezzük, hogy Oroszország és Ukrajna kivéreztetése a céljuk, akkor miért jelennek meg folyamatosan videók az ukrán reguláris fegyveres erőkről, amelyek krónikusan alul felszereltségükről, kifizetetlen bérekről, felszereléshibákról és így tovább panaszkodnak? Ezen az alapon a nyugati országok dollár milliárdokat pumpálnak Ukrajnába. Nem aggódnak amiatt, hogy pénzt kapnak a pénzükért? Ez egy rutinszerű kelet-európai korrupció esete, ahol a fegyvereknek csak egy része kerül ténylegesen a frontra, a többit pedig eladják? Ha a fegyvereket eladják, kinek adják el?

Nos, tudjuk, hogy az ukrán katonák eladták a franciák által nekik biztosított Caesar-fegyverrendszereiket az oroszoknak 120 ezerért, amelyeket most szétszednek és tanulmányoznak egy hadi mérnöki létesítményben az Urál-hegységben.

Úgy tűnik, sokkal több pénzt nem számoltak el, vagy legalábbis nem arra a célra használták fel, amire állítólag kiosztották. Érdekes lenne látni az alapokról és a fegyverekről szóló elemzést, bármilyen elemzést, hogy lássuk, hová kerültek valójában. Egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy a kezünkben van egy Afganisztán 2.0, ahol a nyugati adófizetők pénzét ládákban küldik át, de úgy tűnik, hogy ebből nagyon kevés megy el akár háborús erőfeszítésekre, akár államépítésre, akár bármi másra, ami ezzel kapcsolatos. Afganisztánnal kapcsolatban a kapcsolódó vállalkozók és hírszerző ügynökségek hatalmas összegeket szippantottak el az adófizetők pénzéből, és mindezt következmények nélkül tették.

Ukrajnával kapcsolatban már tudjuk, hogy a republikánus és demokrata oldalon álló amerikai politikusok éveken keresztül hatalmas mennyiségű pénz mosására használták fel az országot. A legfigyelemreméltóbb példa Biden elnök és fia, Hunter egy hamis palagáz-céget használtak több tízmillió dollár tisztára mosására. De Nancy Pelosi egy hasonló tervet folytatott fiával egy másik hamis gázipari cég frontembereként, és egy másik program, amely az ukrajnai sportprogramok állítólagos finanszírozásával kapcsolatos. Ez szinte biztosan csak a jéghegy csúcsa.

Általában az történik, hogy egy kapcsolatban álló amerikai politikus kölcsönt kap egy korrupt ország számára, ahol az elit hajlandó labdázni és részt venni a pénzmosási programban. A pénz címzettjei ezután visszaadják a pénz egy részét, amelyet ilyen vagy olyan célra juttattak hazájuknak, és ennek jelentős részét maguk teszik zsebre. A hitelező ország több száz millió dollárt veszít az adófizetők pénzéből, a fogadó ország pedig az általa felhalmozott adósság miatt van horgon. Mind a politikusok, akik intézték a kölcsönadást, mind azok a politikusok, akiknek kölcsönadták a pénzt, rendesen profitálnak, de mindkét politikus országa rosszabbul jár a sötét üzlet következtében. Ilyen a liberális világrend, azaz a globális oligarchia természete; mindez bennfentes ügyletekre és korrupcióra épül, amely globális jellegű, és lehetetlen felkutatni és megállítani, mert a számlát fizető embereken kívül mindenki benne van. Th

Ukrajnával kapcsolatban azt kell feltételeznünk, hogy továbbra is ugyanazok a korrupt politikusok hálózatai léteznek keleten és nyugaton is, és továbbra is üzletelnek egymással. Ez a háború kiváló alkalom arra, hogy több százmillió dollárnyi segélypénzt, fegyvert így tovább szippantson el úgy, hogy senki sem tud semmit tenni ellene, mert az egészet ideológiai burkolat borítja. Végül is ez egy háború az emberi jogokért, a szabadságért, demokráciáért, és ezért senki sem lehet nyíltan ellene. Az arra vonatkozó kérdéseket, hogy hová megy a pénz (természetesen nem a frontvonalba), oroszbarátnak ítélik, ezért kevesen tesznek fel kérdéseket.

Ha ennek az egésznek van egy kis háttere, akkor az az, hogy a ZOG túl korruptnak bizonyult ahhoz, hogy hatékonyan vívjon háborút egy halálos ellenség ellen. Ez abból látszik, hogy a védelmi intézmény akkor is intézi ügyeit, ha nem vesz részt proxy háborúban Oroszországgal. Persze, az USA sokkal több pénzt költ a hadseregére, mint bárki más, de nagy kérdés, hogy ebből mennyi megy a politikusok zsebébe, és mennyit jelent valójában megnövekedett katonai teljesítmény?

Most, hogy Oroszország és más országok is valóban elkezdik kijátszani a petroldollárt, az infláció az Egyesült Államokban és Európában is megindult. Végéhez közelednek azok az idők, amikor végtelen mennyiségű pénzt nyomtathattak a Liberális Világrend véget nem érő terjeszkedésének finanszírozására. Legalább három évtized után először a Nyugatnak szembe kell néznie meggondolatlan költekezésük következményeivel. Ez azt jelenti, hogy egy billió dollár elvesztése Ukrajnában komoly hatással lesz a következő háború megvívásának képességére. Másképpen megfogalmazva a kérdés az: ki fogja birtokolni az egyre értéktelenebb nyugati adósságot? A válasz: senki. Ezt az adósságot nem lehet úgy exportálni, mint régen. A meggondolatlan költekezés költségeit a nyugati polgárok viselik, akik a nagyobb inflációtól és a magasabb adóktól fognak szenvedni, hogy finanszírozzák az elszabadult inflációt.

 

Bár Oroszország nagyon furcsa módon vívja ezt a háborút (a csatatéren túlerőben van Ukrajnával szemben), Oroszország ezt a háborút költséghatékonyabb módon vívja. Sokkal kevesebb pénzt költenek, mint amennyit a Nyugat, Ukrajnában kényszerből bepumpál. A szankciók pedig egyértelműen visszaütöttek azokra az országokra, amelyek bevezették őket. A németeknek azt mondják, hogy kevesebbet zuhanyozzanak, hogy ezzel üssenek egyet Putyinra. Úgy tűnik, a saját médiájuk is belátta, hogy nem tudnak semmit eladni, és nem tudnak már semmit sem gyártani, így máris beindult a recesszió. Ezen túlmenően, Zelenskynek még az idei év őszén lehet egy határidő, hogy ténylegesen eredményeket produkáljon.

Viszont az oroszoknak senki se mondta, hogy kevesebbet zuhanyozzanak. Nem is hiszik el, hogy háború van, mert az élet ugyanúgy megy tovább, mint a különleges hadművelet kezdete előtt. Természetesen van infláció, amellyel meg kell küzdeni, de ha Oroszország sikeresen rákényszeríti az országokat, hogy rubelben fizessenek az energiáért, és több árut kezdenek el gyártani, hogy enyhítsék a kínálati válságot, akkor az infláció visszafogott lesz. Az egyetlen másik módja annak, hogy a pénzt kivonják a forgalomból, ha jobban megadóztatják az embereket és a vállalkozásokat, amire Putyin még nem is utalt.

Mindig is azon töprengek, vajon a nyugati elit valóban elhiszi-e a saját baromságaikat?

Ennek a jelenlegi állapotnak magyarázata a korrupció és az oltás.

Úgy tűnik, hogy a hatalmon lévő embereket azért fizetik, hogy a Liberális Világrendet fenntartsák. Ukrajnában sokkal könnyebb ezt gyakorlatban látni, mert a folyamat sokkal átláthatóbb. A nyugati civil szervezetek és a külügyminisztérium szó szerint ládányi készpénzzel jelennek meg, és politikusokat vásárolnak, akik aztán természetesen arról kezdenek beszélni, hogy milyen nagyszerű a liberális világrend. A parasztok persze egyszerűen bedőlnek az ideológiai retorikának, és szerencsétlenül belemennek bármibe, amivel azt mondják nekik, hogy jó. Vagy legjobb esetben nem tudnak versenyezni a korrupció és az oltás lehetőségeivel, amelyeket a Liberális Világrendben való részvétel biztosít az uralkodó elit számára.

Csak az tud ellenállni az ellopott pénz zsarnokságának, aki megvesztegethetetlen. Vagy akinek nem lenne mire költenie a pénzt, még akkor sem, ha a kezébe került, vagy olyan, akinek van elég pénze ahhoz, hogy ne próbálja rátenni a kezét még több pénzre. Az előttünk élők megértették ezt és a történelem során ezért hozták létre különböző formákban az autokrácia intézményét. A népnek szüksége van legalább egy valakire, akit nem lehet megvásárolni. Ha egyszer megjelenik egy ilyen személy, a globális oligarchia célja lesz, hogy ezt a személyt leépítse, és olyanná tegye, hogy ugyanúgy függjön a piszkos pénzétől, mint az összes többi, megvásárolt és lefizetett elit.

A globális oligarchia fenntartása nem olcsó. A titkosrendőrség és informátorok hatalmas hálójának fenntartása, egy erős, éjjel-nappali propagandagépezet és a tényleges globális katonai gépezet, amely ezt fegyvercsőhöz kényszeríti, óriási teher. Ha egyszer a pénz fogy, vagy maga a pénz értéktelenné válik, hányan hajlandók harcolni a Liberális Világrendért? Persze, vannak szexuális és etnikai panaszcsoportok, akik ennek a rendszernek az önkéntes „katonái”. De mindenki más?

Világosnak tűnik számomra, hogy a Liberális Világrend által viselt költségek a szláv vér kioltására egyszerűen túl magasak. Az egy dolog, ha 100 dollárba kerül egy halott orosz. De ha 1 millió dollárt költenek egyetlen orosz meggyilkolására, akkor a kérdés az, hogy ez a fajta erőfeszítés fenntartható-e. Pedig szó szerint ezt csinálják – csak pénzt dobnak az Ukrajnának nevezett fekete lyukba, pedig nyilvánvaló, hogy Kijev nem tudja megnyerni ezt a háborút. Nyilvánvaló, hogy az emberek, akik pénzt keresnek ebből a tranzakcióból, nem törődnek vele. Örömmel költenek 1 millió dollárt minden halott oroszért, mert ebből a pénzből egyébként is több kerül a zsebükbe. Más szóval, a saját kapzsiságuk a veszteségük.

Mindezt, azzal a feltételezéssel tervezték és támasztották alá, hogy a Nyugatnak végtelen mennyiségű pénze van a költekezésre, de minden bizonyíték arra mutat, hogy ez egyszerűen nem igaz. Oroszország megengedheti magának, hogy szegény legyen, de a globális oligarchia, amely a vesztegetés és lopás hatalmas hálózatától függ, hogy az embereket sorban tartsa, nem.

Ha egyszer elmegy a pénz, akkor a Liberális Világrend is elmegy.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________