2022-05-27 nap bejegyzései

(3863) Basszátok meg magatokat

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 


89. Útban a 90. felé

A magyar szajha médiából (kormánypárti vagy ellenzéki, teljesen mindegy) úgy tudjuk, hogy a dicsőséges ukrán hadsereg elkergette az oroszokat Kijev alól, megfutamította őket három területen, és most készülnek felszabadítani a negyediket. Miközben  Situation in Donbass extremely bad, vagyis a dombaszi helyzet rendkívül rossz, állította Dimitri Kuleba, Ukrajna külügyminisztere a Davosi konferencián.

Ez senkit se lepett meg, annál inkább az új ukrán diplomáciai nyelv. Volodimir Zelenszkij tanácsadója, Alexey Arestovich a következőket mondta azoknak (orosz barát lobbisták), akik azt javasolták, hogy a béke érdekében Kijev mondjon le az ország egy részéről: “Go f**k yourselves with such proposals, you dumb f**ks, to trade Ukrainian territory a little bit! Are you f**king crazy? Our children are dying, soldiers are stopping shells with their own bodies, and they are telling us how to sacrifice our territories. This will never happen,” –  a fordítás: Basszátok fel magatokat ilyen javaslattal, ti hülye faszok, hogy Ukrajnából oda adjunk egy darabot. Kibaszott hülyék vagytok? Gyermekeink haldoklanak, katonáink testükkel fogják fel a lövedékeket, ti meg azt mondjátok, hogy áldozzuk fel a területeinket. Ez sose fog bekövetkezni.

Ez a bájos kifakadás azt követve hangzott el, hogy a volt amerikai külügyminiszter Henry Kissinger hétfőn azt mondta Davosban, hogy Ukrajnának minél előbb békét kellene kötni, és vissza kellene térni a február elejei állapotokhoz. Azaz Krím és kelet Ukrajna elvesztéséhez.

Mindeközben Moszkva világossá tette, hogy a Donetszki, és a Luganszki köztársaságok, valamint Krím orosz státusza nem képezi alku tárgyát.

Február végén az oroszok megtámadták Ukrajnát, mert Ukrajna nem volt hajlandó végrehajtani a Minszki egyezséget, sőt a két szakadár köztársaságot 8 éven át folyamatosan ágyútűz alatt tartotta. Magyarul, saját népét ágyúzta.

Ennek ellenére Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz támadást egyáltalán nem provokálták ki, és követelik a Nyugattól, hogy minél előbb lássák el őket a legmodernebb MLRS rendszerű rakéta kilövőkkel (rakéta-sorozatvető rendszer).

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________