2022-04-06 nap bejegyzései

(3821) A Bucha provokáció

Tibor bá’ fordítása online

 


89. Útban a 90. felé

A buchai „népirtás” propagandája Nyugaton ragyogóan működik, de valójában nincs semmi bizonyíték, hogy azt az oroszok követték volna el. A volt indiai nagykövet  egyértelműen hamisításnak nevezte. Moszkva követelte az ENSZ Biztonsági Tanácsának az összehívását az orosz csapatok feltételezett atrocitásainak a kivizsgálására. A  Tass jelentése szerint: „Az orosz védelmi minisztérium vasárnap jelezte, az orosz fegyveres erők a kijevi területen elhelyezkedő Bucha helységet március 30.-án hagyták el. Miközben a bűntény bizonyítékai négy nappal később láttak napvilágot, amikor is az ukrán biztonsági szolgálat munkatársai megérkeztek a helyszínre.”

A minisztérium külön kihangsúlyozta, hogy március 31.-én a város polgármestere Anatoli Fediruk videó üzenetében rögzítette, hogy Buchaban nincs orosz katona. Azonban, egy szót se szólt arról, hogy civil halottak lettek volna az utcákon, hátuk mögött összekötött kezekkel.

Ennél is meglepőbb, hogy a népirtással kapcsolatos „breaking news” megjelenése után néhány perccel államfők, külügyminiszterek álltak elő elítélésekkel. De, nem volt szakértő vélemény, törvényszéki vizsgálat, vagy a  vádlott meghallgatása.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________