2022-02-25 nap bejegyzései

(3789) Egy kérdés

Tibor bá’ online

 

Az isten nevében ki ruházta fel az USA-t? – Egy kérdés Mr Biden részére

 

Kedd délután az amerikai elnök, Joe Biden másfél óra késéssel tartott egy 10 perces sajtó tájékoztatót, ami után nem lehetett feltenni kérdéseket. Maga a késés jelezte, hogy a Fehér házban van némi zűrzavar. Beszéde közben Biden feltette a kötői kérdést: Mit képzel Putyin, ki ruházta fel isten nevében, hogy új országokat nevezzen ki?

Erre a kérdésre a Földön sokan szeretnék feltenni Bidennek, hogy válaszolja meg: „A nemzetközi törvény vérlázító megsértését”, amivel Biden Putyint vádolja, pontosan az, amit Amerika ismételten elkövet Biden nem elhanyagolható közreműködésével.

Nézzük részletesen! Az USA imperialista ösztönöktől hajtva felaprózta Jugoszláviát és létrehozott államokat, aminek ára a tiltakozó Szerbia 78 napon át tartó bombázása volt 1999-ben. Ehhez a háborúhoz az ENSZ nem járult hozzá, tehát a nemzetközi törvény ellenében történt. A végén, megteremtették Koszovót. Biden ekkor jelentette ki (1998 októberében). „Ha én lennék az elnök, egyszerűen agyonbombáznám Szloboda Milosevicset.”

Pontosan 10 évvel később, Biden a Szenátus Külügyi Bizottságánál jogosnak nevezte „úgynevezett új országok kikiáltását. ( “the right to declare new so-called ‘countries.”)

2000-ben a Clinton adminisztráció kibocsátotta a Nemzeti Biztonsági Stratégia című dokumentumot. Ez szerint Amerikának joga van bármely országba katonailag beavatkozni „nemzeti érdekből” vagy „emberségi érdekből.” Ezt, később kiegészítették „megelőző háborúval”, amihez szintén joga van Amerikának. Ezen az alapon támadták meg Irakot, mert hogy ott tömegpusztító fegyverek  vannak, amik sose kerültek elő, de meghalt kb. egy millió iraki.

Következő húzás a “responsibility to protect” volt, vagyis a védelmi kötelesség, ami alapján 2011-ben megtámadták Líbiát, (amikor Biden alelnök volt) agyon bombázták őket, elfogták Gaddafit, agyon kínozták, majd megölték, és Clinton felesége még ki is gúnyolta (jöttünk, láttunk, ő meghalt).

És akkor megérkeztünk a jelenlegi krízishez, amiknek kiinduló pontja a 2014-es szélső jobbos, amerikai pénzen végrehajtott puccs. Majd, Ukrajna NATO tagságának a belengetése. Ez, már sok volt Putyinnak, aki teljesen jogosan nem érezte, hogy Oroszország biztonságba lenne. A többi már a jelen.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________