2022-02-22 nap bejegyzései

(1049) Das Kapital by Viktor Orbán

Tibor bá’ online

Orbán első választási sikerekor én is rá szavaztam, mert úgy gondoltam, hogy egy tehetséges fiatalemberből akár második Széchenyi István is lehet. Ezt, három hónapon belül megbántam. Ez a tehetséges fiatalember egy hataloméhes, gátlástalan szörnyeteg. Ennek ellenére 2010-ben a nép újraválasztotta. Most, néhány héttel a választások előtt újra felteszek egy 2013-ban írt posztot.

~at503Most már teljesen világos, hogy Magyarország erős embere nem akar piacgazdaságos kapitalizmust, nem akar parlamentáris demokráciát, nem akar feudalizmust, nem akar monarchiát (bár ezzel már kokettált), nem akar szocializmust, és persze fasizmust se akar, de akkor miben töri a fejét? Orbanizmusban. Főideológusa, a kötélgyártó parlamenti elnök, Kövér László világosan megmondta, a követendő trend a néphatalom, annak a népnek a hatalma, amely a hatalmát kétharmados többséggel átruházta Orbán Viktorra, aki elhatározta, hogy szavazó gépezete segítségével az alkotmányt (és persze annak többnyire általa kinevezett bíráit is) átszabja saját képmására, akarom mondani, saját elképzelése szerint. Orbán pártja hivatalosan jobboldali, de a valóságban a párt ideológiája beazonosíthatatlan, mert ezt a miniszterelnök egója nem tűrné. Orbán Viktor nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint egy teljesen új ideológia megteremtése. Persze, új nincs a Nap alatt, már 5000 éve se volt, de a nagy látnokok eszköze, az innen-onnan történő lopkodás neki is rendelkezésére áll. Az teljesen nyilvánvaló, hogy Marx Tőkéjét éppen úgy ismeri, mint Gadhafi Zöld könyvét, vagy a Mein Kampfot (és persze bánja, hogy a Tőkét nem ő írta). Ezen kívül kifejezetten jó ötletnek tartja Rákosi Mátyás szalámi taktikáját, és ha lenne rá módja, akkor átvenné a sztálini tisztogatást is. Horthy uram-bátyám rendszere is határozottan elnyerte a tetszését, és gyakorolja is full extra kivitelben. Pol Pot ötletét is átvenné, mármint az írni-olvasni tudok tarkón lövését, de sajnos az Magyarországon nem kivitelezhető, mert 18 éves korig kötelező az iskola. (ezt közben Orbán 16-ra csökkentette. Nem kell neki kiművelt emberfő. Neki hülyék kellenek.) A gazdagok korlátlan adóteher csökkentése, mint nyugati trend, természetesen nem kerülte el a figyelmét, és lehetőségeihez mérten alkalmazza is. De mindez meg van fűszerezve egy középcsatári mentalitással, ami minden pillanatban kész az ellenfél lerohanására.

Orbán, már fiatal tanyasi korában megtanulta, hogy minden a tőkén múlik, amiből van kicsi és van nagy, illetve nagyon nagy. Ő és kiemelt vazallusai a nagyon nagy tőkére koncentrálnak, amivel kapcsolatban az első dobás a székház volt, amit aztán gyorsan követtek mások, amelyek közül a legnevezetesebb Kaja Ibrahim és a Fehér Hajó voltak, majd jött a Simicska Co. Az ő Das Kapitalja másképp hangzik. A kis tőke a névtelen tömegek mannája úgy 47.000 forint környékén, de íncsiklandozó még a 10 százalék is, amely horgon sok-sok hülye akad fenn. Hiába na, minden választó azt kap, amit megérdemel. Orbán le panel-prolizta a nem rá szavazókat. Hatalmas hiba volt, amiből Orbán még nagyobbat tanult. Most már olyan szédületesen jól ismeri a hülye proli és a kapzsi paraszt mentalitását, hogy a hatalom megtartása számára megegyezik az ágyba szarás nehézségével. Ezekből pedig milliók vannak a határainkon belül, és mindnek van szavazati joga. Könnyű őket megzabáltatni, mert minél kisebb a tőke, annál jobban lehet vele manipulálni. Ez az Orbán-féle kapitalizmus alapja. „Megtámadja” a bankokat, ami roppant tetszik a tömegeknek. Az orbáni propaganda hangos az extraprofittól, amit aztán elvesz a szolgáltatóktól és megkapja a nép. Hogyan is? A szegény keveset, a gazdag sokat, amit az elvakított paraszt nem vesz észre, főleg, hogy amit kap, azt máshol elveszíti kétszeresen, de lehet érte hálásnak lenni.

Ha valaki sokat hazudik, előbb vagy utóbb szembekerül önmagával. Ez naponta esik meg Orbánnal is, de lassan már hipnotizál, mert a bamba tömegnek meg tudja magyarázni a lehetetlent is, a hívek nem számolnak utána, csak ismételgetik azt, amit Orbántól hallanak, amíg nem válnak az Orbánizmus világi papjaivá. Boldogan, és észrevétlenül fizetik az extra adókat, egyeznek bele az összes megszorításba.

Természetesen egyetlen izmus se tud mindenkit behálózni. 1947-ben a kommunista pártra (kék cédulákkal együtt) csak 22,25 százalék szavazott, de ez elég volt ahhoz, hogy ügyes politikával, fegyverekre támaszkodva, átvegyék a teljes hatalmat a nép felett. Orbán most tart ott, ahol Rákosi tartott, Nagy Ferenc elmenekülése előtt. Ha az ellenzék összefog, és maga mögött hagyja a kormánypártot, a TEK fel fogja vállalni a régen volt ÁVH szerepét, amit senki se lát előre, pedig vannak rá jelek: Orbán elállt az általa kitalált választási regisztrációtól, már nem lesz rá szüksége, különben nem állt volna el, nem olyan fából van faragva.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________