2022-02-21 nap bejegyzései

(3787) Normális élet

Tibor bá’ fordítása online

 

Vissza a normális élethez


Eve Ottenberg

BY EVE OTTENBERG

A járvány a vége felé jár. Ki állítja? A tőkések, a kilóra megvett politikusok/szakértők, akik állítják, hogy az emberek vissza akarnak térni a „normális élethez”. Sajnos, a vírus nem akar együtt élni velünk. A vírus meg akar ölni minket. De ez nem számít. A szajha média harsogja a tulajdonosok üzenetét: Menj vissza dolgozni, lehetőleg alacsony fizetésért. Menj ki az utcára és költekezz. Vegyél meg mindent, amiknek az árát éppen most emeltük meg, maszkban vagy maszk nélkül. Kit érdekel? Ha, pedig elkaptad a vírust, légy szíves, ne nagyon lármáz a nem létező egészség ellátás miatt. Ha, pedig tényleg beteg leszel, légy szíves ne piszkálj senkit, különösen azokat ne, akik együtt élnek a vírussal, csak csendben hunyj el otthonodban.

Azok a zsenik, akik visszairányítanak a munkahelyedre nem árulják el neked, hogy a vírus sokáig, pontosabban évekre meg tud betegíteni. Se azt, hogy könnyen meg tud ölni elhízás, cukorbetegség miatt, vagy, csak mert idős vagy. És az is kimarad az ismertetésből, hogy újra és újra elkaphatod. Megszerzett természetes immunitás nem létezik. Ezek után, hogy kellene normálisan élned?

Ha, aközött választhatsz, hogy nyilvános helyen N95 maszkot viselsz (nálunk FFP2), vagy nyomorék leszel, esetleg meghalsz, akkor, ha van egy kis eszed a maszkot fogod választani. Ha valaki oly fanatikusan hisz a szabadságban, hogy hajlandó megbetegedni, meghalni és másokat megölni, akkor sajnos ez a hit az illetőt hülyévé degradálta. Részünkre a maszkviselés lett az új normális. Addig, nem dobhatjuk el, amíg a COVID velünk van, amíg hullám csúcsok között visszahúzódik, amikor endémiássá válik. Akkor vesszük le a maszkunkat, amikor a vírus eltűnik.

A karantén és a kötelező oltás régi eszköz a járványok kezelésére. Ha, a nemzet vezetői racionálisan gondolkodnának, nem lenne semmi probléma, de nem így gondolkodnak. Lehet, hogy szerencsések leszünk, és nem lesz ilyesmire szükségünk. Elvégre az enyhe Omikron, amely enyhén megölt már néhány százezer amerikait, lecsillapodik, és a betegség véget ér, és persze majd a Mikulás is ellátogat hozzánk, na meg egy jó tündér.

Szenzációs lenne, ha tévednék, de mind ez ideig a sokoldalú, flexibilis, rendkívül alkalmazkodó COVID túljárt az emberiség eszén. Egy rövid ideig visszahúzódik, de aztán visszatódul, egy új gyilkos formában. Az oltás nem nevezhető csodálatosnak, de csak ezzel rendelkezünk, legalább is akkor, ha a megelőzésről van szó. Ha, valakik olyan hülye, hogy nem kell neki az oltás, rosszabbul jár, mint amit megérdemel. Az emberek megszokták, hogy idióta hibáikért megszenvednek, de azt nem szokták meg, hogy csövet nyomjanak le a tüdejükbe és meghaljanak.

Sajnálatos módon február 7.-én a hülyeség sokkal magasabbra hágott. Ezen a napon a Georgiai törvényhozók benyújtottak egy törvénytervezetet, ami megtiltaná a gyermekek beoltást 9 betegség ellen. Eddig az állam Egészségügyi Minisztériuma előírt 9 kötelező oltást attól függetlenül, hogy a szülők milyen mértékben voltak félkallantyúsok egészségügyi témákban. Azonban, a Georgiai politikusok úgy gondolják, hogy megfogták az isten lábát, miközben nem történt más, mint megdöbbentették a civilizált világ modern gyógyászatát.

Tehát, ha a tervezet átmegy, a iskolák nem követelhetik meg a beoltottságot: mumpsz, rubeola, bárányhimlő, tetanusz (egy gyilkos) diftéria (egy másik gyilkos), szamárköhögés, hepatitisz B, meningitisz (még egy gyilkos) és influenza ellen.  És amikor azt írom, hogy „halálos” akkor azt értem, hogy tetanusz esetében 60 százalék meghal. Meningitisznél minden tizedik elhalálozik. Diftériában a halál 5-10 százalékban következik be.

Ezt hozta magával a COVID oltásellenes őrület. Az olyan vakcinák, amelyek a gyerekeket generációkon keresztül egészségesen életben tartották, mostantól kedve tetszőlegesen választhatók. Következmény? Hülye szülők átveszik az Internetről az oltás ellenes hallucinációkat, a gyerekek pedig feleslegesen fognak meghalni, ahogy szabad akaratból a gyógyászati sötétkor oltásellenes szakadékába zuhanunk.

Időközben január 1.-én a kormányzók esedeztek Bidennél mondja meg, hogy kell együtt élni a vírussal. „Szükségünk van világos útmutatásra strukturálisan hogyan megyünk át a pandémiából a endémiába.” Válasz: „Sehogy”. Addig nem lehet átmenni endémiába, amíg tart a pandémia, pláne, ha a pandémia egy gyilkos. Persze. néhány „szabadság” mániákus ezzel nem ért egyet. Jobboldali, üresfejű, veszélyes alakok bátoríthatják őket, pénzelve a kamion konvojt. Azonban, az épeszű emberek nem akartnak meghalni, megpróbálják megvédeni magukat.

Biden ezt mondta: „Véleményem szerint, megvan az út merre menjünk.” Megmagyarázza, hogy visszamenni normálba komoly munka. Esetleg egy lehetetlen feladat egy olyan betegség mellet, amely közöttünk terjed és sokakat megöl, miközben nincs mivel lehatárolni. A vakcinánk nem akadályozza meg a tovább fertőzést. Ráadásul védelmük hamar elkopik. Állandóan történik átfertőzés. Ezek komoly problémák bárkinek, akinek van esze. Azoknak, akiknek nincs „az én testem, enyém a választás”. Ez a szabad választás sok esetben a krematórium.

A február 7.-i esemény után a New Jersey kormányzó, Phil Murphy bejelentette, iskolákban vége van a kötelező maszkviselésnek. Ezt követve, több állam leállította a maszkviselést. A New York Times szerint a New Jersey könnyítést jelez egy „szándékos eltolódás, a koronavírus elfogadása felé az életünkbe.”

A Times felhívta a figyelmet, hogy az iskolai maszkviselésről kiderült, hogy a pandémia legmegosztóbb témája. A viselők és a nem viselők gúnyos szembenállása sok tanuló számára elviselhetetlen.

Pedig, a maszk hasznos, mert a COVID-19 a levegőben terjed. A jobb maszkok, mint az N95 még hasznosabb. Ez tény. Akik ebben nem hisznek, beleesnek a „kamu járvány” csapdába. Ilyenekkel nem lehet vitázni, ezek lököttek. Akik meg tudnák őket győzni, azok halottak, mind a 900 ezer.

A szerző Eve Ottenberg író, újságíró. Legutolsó könyve  Birdbrain (Madáragyú), többet róla: website.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________