2022-02-19 nap bejegyzései

(3786) Breaking News

Tibor bá’ fordítása

 

Egy 1991-es jegyzőkönyv alátámasztja az orosz vádakat – állítja a Der Spiegel


89. Útban a 90. felé

Oroszország évek óra állítja, hogy a NATO keleti terjeszkedése a Nyugat ígéretének a megszegése, amit a berlini fal leomlása után tett.

Az RT szerint dokumentum bizonyítja, hogy az USA megígérte, a NATO nem fog terjeszkedni

Putyinnak igaza volt, Stoltenbergnek nem volt igaza: NATO pimaszul hazudott az oroszoknak a terjeszkedésről, amit az angol dokumentum bizonyít.

Nem kizárt, hogy a Nyugat elhatározta, visszavesz a konfrontációból.

Egy újonnan felfedezett dokumentum 1991. március 6.-i keltezéssel arról árulkodik, hogy Amerikai, Egyesült Királyságbéli, francia, és német küldöttek megvitattak egy oroszoknak tett ígéretet, miszerint a NATO nem fog túlnyúlni a Kelet Német/Lengyel határ mögé. Hozta le a Der Spiegel tegnap (péntek). Ezek szerint Moszkvának igaza volt, míg a NATO-nak nem.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(3785) Mi a long COVID?

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

 


89. Útban a 90. felé

A COVID fertőzés levonulása után a betegek (beleértve a gyerekeket is) 30 százaléka akár egy hónapnál tovább is tapasztal szimptómákat. Ilyenek a légúti panaszok, fejfájás, ízületi és izomfájdalom, kimerültség, rossz közérzet. Valamint neurológia panaszok, emlékezett, szag és íz vesztés, valamint hangulatváltozás. A tiszta, racionális gondolkodás hiánya. Az állapot kihat a szívre, tüdőkre, vesékre, bőre, agyra és az immunrendszerre. A long COVID-ot még enyhe lefolyás után is lehet tapasztalni.

Long COVID-ot valamennyi életkor csoportnál tapasztalták, némi különbséggel abban hogy a szimptómák miként manifesztálódnak. Átoltott betegeknél is tapasztalható.

Tény, hogy teljesen átoltottak is megfertőződhetnek, és viselhetik a long COVID következményeket. Ráadásul a COVID és long COVID betegség után is lehetséges az újra fertőződés. Sőt lehetséges súlyosabb long COVID szimptómák előfordulása.

Az elmúlt ősszel végzett felmérés szerint a long COVID betegek fele nem volt képes visszatérni munkahelyére.

David Putrino, a New Yorki Mount Sinai Hospital rehabilitációs igazgatója: „Memória vesztésben szenvednek, és képtelenek új dolgokra emlékezni, valamint nehezen beszélnek. Ez egy igen legyengítő, komoly kognitív állapot.

Anthony Fauci szerint a pandémia kezd visszavonulni, ennek ellenére a COVID-nak nincs vége.

Tehát egyszerűen fogalmazva, a szimptómákat mutató fertőzöttek (és élve maradottak) 30 százalékának lesz long COVID-ja. Ennek a fele (vagyis 15 %) nem tud visszamenni dolgozni.

Az átoltás nem ad teljes védettséget. A fertőzést követő immunitás nem akadályozza meg az újra fertőződést. A háromszor-négyszer újra fertőződés már nem számít csodának. Ebből következik, hogy előbb vagy utóbb mindenkinek lesz long COVID-ja.

Semmi biztosíték nincs arra, hogy a következő variánsok enyhébbek lennének, mert ez a vírus természetét tekintve eltér az eddig megismert koronavírusoktól.

Ezekkel a tényekkel és következményeikkel az emberiségnek szembe kell nézni. Felesleges és kontra produktív várni a csodára.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________