2022-02-16 nap bejegyzései

(3782) Szex

Tibor bá’ fordítása online

 

Tévhit a tökéletes leszbikus szexről

 


89. Útban a 90. felé

Ma ráakadtam egy amerikai hölgy blogjára, aki bevezetett engem (a többi blog-látogatóval együtt) a leszbikus szexszel kapcsolatos tévhitekbe. Előrebocsátom, hogy nem vagyok leszbikus (nehéz is lenne), de nem is lelem örömöm leszbikus látványban, ami viszont ritka a férfiak körében. Azonban a téma megér egy néhány órányi fordítást. Lássuk hát! A bloger: Greta Christina szövegét: (Greta Christina’s Blog – Atheism, sex, politics, dreams, and whatever. (the-orbit.net))

Szeretnék írni egy kiirthatatlan szexuális mítoszról, amiben magam is sokáig hittem. Vagyis, hogy a nők számára a leszbikus szex jobb, mint a heteroszexuális. Mert ki más tudná jobban, mi kell egy nőnek, mint egy másik nő? Ki ismeri jobban egy nő anatómiáját, mint egy másik nő? Ki tudja jobban mit jelent a szex egy nőnek, mi izgatja fel a nőt, mint egy másik nő? Na, ebből elég! Meg tudja nekem mondani valaki, hol a hiba ebben az okfejtésben? Te ott hátul az utolsó padban, aki össze-vissza forog. Szóval meg tudnád mondani, hol a hiba? Úgy van, ráhibáztál. A nők nem egyformák. Két nő nem olyan, mint két tojás. Mi nők szexuálisan nem egyformán reagálunk, az ágyban zajló tevékenység közben, nem ugyanarra vágyunk. Tehát, csak azért mert nők vagyunk, nem tudhatjuk, hogy egy másik nőnek mire van szüksége, mit szeret(ne) a legjobban. Mondok egy példát. Fiatalabb koromban néha-néha szexszeltem olyan férfiakkal, akik arra voltak büszkék, hogy ők aztán tudják, mi kell egy nőnek. Pontosabban, tisztában vannak azzal, hogy a nőkhöz gyengédnek kell lenni. Nekem pedig szex közben a fülükbe kellett üvöltenem, hogy az isten szerelmére csípd meg erősebben a bimbómat. Nem érted, e-rős-eb-ben! Na, végre. Megy ez neked, ha nagyon akarod. Minek nevezzem ezt? Hozzá nem értés, bénaság? Nem ezek túl durva megfogalmazások. Mondjuk inkább, ideiglenes tapasztalatlanság. Természetesen ez nem csak férfiakra vonatkozik. Korai leszbikus tapasztalataim egyértelműen bizonyították, hogy a nők nem feltétlenül értenek a nőkhöz. A legelső élményem egy nővel lehangoló lett volna, ha történetesen nem találtam volna viccesnek. De még ennél is lehangolóbb lenne, ha elmaradt volna a happy end, pontosabban az egész életemre kiható siker. A leszbikus szexszel kapcsolatban rengeteget tanultam (és ha már itt tartunk, akkor a heteróval kapcsolatban is) és jóval többet tudtam meg, mint amennyit húszas éveim elején tudtam. Mert a legfontosabb, hogy megkérdezzem a partneremtől, „hogy szeretnéd?”. Ugyanis, ez a lényeg.

Minden ellenkező híresztelés ellenére, nem úgy születünk, hogy pusztán ösztöneink után menve, minden a legnagyobb rendbe legyen. Egészen pontosan, fogalmunk se lehet, hogy akivel éppen szexszelünk, mi után sóvárog, ha nem kérdezzük meg. Most jön a meglepetés. Bizonyíték van arra, hogy leszbikusok és meleg férfiak általában jobban kielégülnek, mint a heteroszexuálisak. [lásd: Masters and Johnson: „The Curious Coupling of Science and Sex”] De, ha a témában mélyebbre ásol, akkor kiderül, a tényleges ok nem az, hogy a leszbikusok jobban ismerik partnerük fizikai felépítését (ugyanez érvényes a melegekre is). Valójában éppen az ellenkezője az igaz. A kimutatás szerint az ok az, hogy a homoszexuális aktust a felek nem kapkodják el. Jobban odafigyelnek a partnerük igényére és társuk élvezete „átragad” rájuk. Parasztosan szólva, élvezik, hogy a másik élvez. Sokkal valószínűbb, hogy a csendes hallgatás helyett beszélnek egymáshoz, és a tevékenykedés során közlik a másikkal, hogy mi jó és mi nem jó nekik. Kedves hallgatóim, eljutottunk tehát oda, hogy ha a leszbikus szex tényleg jobb, mint a heteró, akkor az nem azért van, mert egy nő tudja, hogy egy másik nő mit szeret, hanem azért, mert a leszbikusok nem sajnálják az időt és megtapasztalják, hogy partnerük pontosan mit akar. Természetesen a női és a férfi szexuális igények között óriási különbség van, egy percig se akarom tagadni. Általában egy nőnek több időre van szükség a teljes izgalmi állapot eléréséhez. Általában egy nőnek több időre van szüksége ahhoz, hogy orgazmusa legyen. Általában egy nőnek kevésbé elég a puszta behatolás. Általában egy nőnek nem csak fizikai, hanem érzelmi stimulusra is szüksége van, stb. A női és a férfi nemi szerve természetesen különbözik egymástól. És ha nem is lenne kulturális hatás arra vonatkozólag, hogyan „illik” egy nőnek és egy férfinek viselkedni, a genitáliák különbsége akkor is létezne. Ha tehát akár férfi vagy, akár nő és a partnered akár férfi, akár nő, ha jól akarsz szexszelni, akkor egy kis anatómiai ismeret a nemi szervekkel kapcsolatban nem árt.

Végül pedig a nők éppen úgy nem születnek szex-szakértőknek, mint a férfiak. Éppen ezért, ha tényleg meg akarod tudni, hogy mit szeretne egy nő, akkor kérdezed meg azt a nőt, amelyik éppen az ágyadban van. Vagy azt, amelyiket felraktál a konyhaasztalra, hozzákötözted az ajtófélfához, rajtad áll és korbács van a kezében, vagy a padlón fekszik és a fejed a combjai között van. Szóval én nem szabom meg, hogy hol.

Most egy kicsit félve átveszem a szót Grétától. Kedves feministák, ilyen cikkek írásához vezet a feminizmus. És persze a folyamatnak még nem értünk a végére. Jó éjszakát, szép álmokat! Tibor bá’

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________