2022-01-13 nap bejegyzései

(3751) Figyelmeztetés

Tibor bá’ online

 

Moszkva figyelmeztette Amerikát egy esetleges katonai válaszra

A magyar média jelentősen alul reagálja az amerikai/orosz konfrontáció, amit Putyin indított el, és hétfőn volt az első találkozó Genfben, a nyugati megfigyelők szerint nulla eredménnyel. Pedig, Moszkva nem zárt ki egy katonai akciót, ha Amerika megváltoztatja a biztonsági egyensúlyt Európában. Megjegyzem, Moszkva kissé sejtelmesen fogalmaz (legalább is angolul). Csak én írtam „katonai akciót”, ők csak „akciót” emlegetnek, de mi más akció lehetne. Aztán pedig „some form of military response” aminek a fordítása kábé: „bizonyos katonai reagálási forma”, ami Szergej Ribakov helyettes külügyminiszter száját hagyta el.

Putyin letette az asztalra, hogy mit akarnak. A labda az amerikai térfélen pattog, de nem akarnak a labdába rúgni. Pedig Putyin világosan megmondta, az oroszok nem akarnak olyan világban élni, amit az USA számukra kijelöl. Nem lehet nem észrevenni, hogy ha Washington nem hajlandó visszagörgetni Oroszország körbekerítését, Putyin támadni fog, méghozzá atommal.

Oroszul jól tudó, néha anyanyelvű elemzők egyértelműen ismertetik, Putyin nem blöfföl. Amerika nagyon rosszul teszi, ha nem veszi komolyan .

Nekünk, pedig ezt a helyzetet (a nyugati szajha médiát követve) nem kellene félvállról venni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________