2022-01-06 nap bejegyzései

(3744) Iraki bevándorlók

Tibor bá’ online

 

Litvánia hazarepteti az iraki bevándorlókat és zsebpénzt is ad nekik (újsághír)

Ezer eurós fájdalomdíjat kapott az a 98 iraki illegális bevándorló, aki hajlandó volt önszántából repülőgépre szállni Vilniusban és hazatérni Bagdadba.

Ők azok, akik az őszi menekültválság csúcsán egy csoportban áttörték a belarusz határkerítést és átszöktek Litvániába, majd a katonák elfogták őket.

Agnè Bilotaite, litván külügyminiszter újságírói kérdésre elmondta, hogy egyszerűen ez az olcsóbb megoldás.

Átlagosan 11 ezer eurót költünk egy emberre. Szóval sokkal kifizetődőbb megvenni nekik a repjegyet, adni némi zsebpénzt és hazareptetni őket. A későbbi maceráról nem is beszélve.

A válság kezdete óta Vilnius 500 többnyire közel-keleti bevándorlót utasított ki az országból. Mind Belarusz felől érkeztek. Jelenleg 3000-en vannak a befogadóhelyeken.

Sajnálatos módon a politikusok semmihez se értenek. Ez nem lenne baj, ha adott esetben megkérdeznék a szakembereket, de erre csak kevés hajlandó. Feltételezem, hogy a litván külügyminiszter kurva büszke az ötletére. Hazaküldi az iraki illegális bevándorlót és ad neki hozzá 370.000 forint „zsebpénzt”. Ha én lennék egy illegális bevándorló, hazaérkezésem után az első dolgom lenne újra útra kelni, és mindent megtenni, hogy Litvániába kerüljek. 370.000 forint egy irakinak egész vagyon.

Ha én lennék a litván külügyminiszter az illegális határátkelőket bíróság elé állítanám és fegyházba raknám őket, Nem sokáig, csak hogy megunják az életüket, aztán kiutasítanám az országból. Otthon majd elmesélhetik, milyen szar a litván fegyház.

Van alternatíva is. Munkatáborokba raknám, és addig dolgoztatnám őket amíg le nem dolgozzák az eljárási, és eltartási, valamit a lakhatási költségeket.

Sajnálom dajtás, Ábel, stb. „áldott” olvasók, én régi vágású vagyok. Abban a világban nőttem fel, amikor még ez járta, de hát ezt a világolt sikeresen elbasztátok. Most, ha egy macska beszorul egy lefolyó csőbe, három város tűzoltóságát hívják ki, és az esti hírek főtémája, amint több száz  család örökbe akarja fogadni a „cicust”.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________