2021-11-02 nap bejegyzései

(3686) Horváth Csongor kiállítása

Csongor barátomat a honlap látogatók jól ismerhetik írásaiból, véleményeiből, de ez csak az érem egyik oldala. A másik oldalának egyik része a hihetetlen tanítási vágy. Ez tükröződik ebből a kiállításból. Hosszú évek óta hobbiból gyűjtött számítástechnikai eszközöket a rég és a közel múltból. Most látta, hogy eljött az idő összeállítani az összegyűjtött tárgyakat, amik segítségével be tudja mutatni az emberi zsenialitást hirdető fejlődés egy szegmensét, a számítás technikát.

Mik voltak a „mellék” körülmények? Csongor szerette volna a „mostohagyerek” természettudományos tantárgyak, elsősorban a matematika, informatika megszerettetését, egy meglehetősen hányatott sorsú iskolában, ami teli van hátrányos helyzetű diákkal. Ezek szinte semmilyen minőségi tartalomhoz nem jutnak hozzá önerőből, nincs lehetőségük elutazni, s mégsem kell hozzá milliárdos EU pályázat, csak egy elhivatott tantestület és néhány önzetlen tanár. Először az iskolán belül november 2-től tekinthetik majd meg a diákok, így ez nekik is meglepetés lesz.

 

 

___________________________________________________________________________

Néhány kép a kiállítás helyszínéről

 

 

Aki el akarja tenni későbbi megtekintésre: ~b0

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________