2021-08-27 nap bejegyzései

(3632) Egy kis ijesztgetés

Tibor bá’ fordítása

 

2021 a 89. év

COVID-22 elnevezés alatt egy új variáns várható, ami kizárólag feltételezésen alapszik, nyilatkozta a zürichi immunológus, Dr. Sai Reddy. Ezek szerint a meglévő COVID variánsok létrehozhatnak egy „szuper variánst”, ami ellen a meglévő vakcinák nem fognak védelmet nyújtani.

Ezzel összhangban nyilatkozott Albert Bourla a Pfizer ügyvezető igazgatója, aki szerint valamikor a jövőben a COVID-19 egy mutánsa nagy valószínűséggel ellenálló lesz a vakcinákra. Ugyanis, ha a népesség jelentős része védetté válik a tomboló variánsokra, és születik egy új variáns, amely rezisztens lesz az oltásokra, az nyilvánvalóan le fogja körözni az eredeti variánsokat. Ez nem 100 % biztos, de nagyon valószínű.

Minden egyes alkalommal, amikor egy új variáns megjelenik, a tudósok azonnal foglalkozni kezdenek vele, állította Bourla egy Fox News-nak adott interjúban. Megvizsgálják, hogy a vakcinánk védelmét meg tudják-e kerülni. Eddig még ilyen variánst nem találtunk, de valószínű, hogy egy nap előfordulhat. Az ellene ható új vakcinát 95 nap alatt létre tudjuk hozni. Hát az az utolsó mondat megnyugtató.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________