2021-08-23 nap bejegyzései

(3628) Az apokalipszis négy lovasa

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Az Apokalipszis négy lovas a végítélet egyik előjeleként szerepel a bibliai Jelenések könyvében. A négy lovas képviselte: a háborút, az éhínséget, a betegséget, és a halált.

A Jelenések könyve szerint, halált és pusztulást hoznak a világra. A Biblia lapjain úgy jelennek meg, mint Isten küldöttei, akik az ő parancsára pusztítanak a világban.

Az angolszász világban jóval gyakrabban lehet találkozni velük, mint Európában. Híresek lettek a szórakoztató műfajban. Számos filmben jelennek meg, például a Horsemen (2009), The Rapture (1991) vagy a The Four Horsemen of the Apocalypse (1962).

Az alábbi karikatúrán az alkotó, az emberiség végét jelentő négy lovas mellé kialakított egy ötödiket is. A halál azt kérdezi az ötödik, kissé távolabb lévő lovastól: „te ki vagy,” Mire a válasz: „én a miszinformáció vagyok.”

És milyen igaz!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________