2021-08-17 nap bejegyzései

(3622) Pandémia

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Számomra egyre világosabb az emberiség helyzete. Mivel, a nagy többség nem ért velem egyet, vitára bocsátom nézetem.

A pandémiával szemben az emberiségnek két fegyvere van. Az egyik a lockdown, vagyis az elzárkózás (karantén, maszkviselés, távolságtartás, stb.) A másik a védőoltások alkalmazása. Az elzárkózás igen hatékony. A tomboló járványt néhány hetes elzárkózással jelentősen meg lehet szelídíteni. Hátránya, hogy lelassítja a „gazdaságot”, magyarul csökkenti a profitot. A nagytőke nem akar elzárkózást. Könnyű dolga van, mert az emberek se akarnak.

Amikor, az utolsó elzárkózás meghozza a hatását a hatalom boldogan lazít, a tömegek boldogok, hogy visszakapták az „életüket” és újra tombolhat a tömeges közösségi élet: sör partik, meccsek, tömeges zenés rendezvények, stb. Erre, a megbetegedések száma megugrik, amit 2-3 hét késéssel követ a kórházi kezelések, lélegeztető gépen lévők, és elhunytak növekedésének száma.

Ha, emelkedik a fertőzöttek és végül a halottak száma, a társadalom kettéválik. Van, aki elfogadja a magyar 30 ezer halottat, van, aki nem. A szakértők világszerte nem akarnak iskolanyitást. Mindenki nyomja a saját véleményét, mert vélemény az van, csak a legtöbb embernek fogalma sincs hogy alakult ki, mert gondolkodni azt nem tud. Nyilvánvaló, hogy az oligarchák érdeke a folyamatos profit termelés, és volt rá gondjuk, hogy hamis hírek elterjesztésével befolyásolják a tömegeket. Oly annyira, hogy még orvosok, nővérek is oltásellenessé váltak. De miért? Ki profitál abból, ha tömeges az oltás elutasítás?

Statisztikailag egyértelmű, hogy az oltatlanok között sokkal több az áldozat, mint a beoltottak között. Az egyén szempontjából ez azt jelenti, hogy beoltottan sokkal nagyobb a túlélési esélye. Az téveszt meg embereket, hogy előállnak egesek, akiknek ismerőse, rokona oltás után két nappal meghalt, vagy rákot kapott? Már fel van mérve, vannak mellékhatások, néhány esetben egészen komolyak. De ezek esélye rendkívül kicsiny, míg a fertőzést követő betegség, szenvedés, és esetleg halál hosszabb távon elkerülhetetlen. Akkor, miért nem vállalják fel? Mert bedobták, hogy kísérleti vakcina. Rajtam, aztán ne kísérletezzenek!

Talán fel kellene fogni ésszel, hogy lett valamik új, ami kikerülhetetlen. Most már világos, hogy az életünk végérvényesen megváltozott és pedig a kellemetlenebb irányba. Volt már ilyen, megszoktuk. 100 éve a szívinfarktus ritka volt, mint a fehér holló. Ma, már nem az. Már mindent tudunk róla, de el nem kerülhető, csak az esélye csökkenthető. Ehhez, most jött a COVID-19.

A COVID halál tökéletesen nem elkerülhető, de az esélyt jelentősen lehet csökkenteni: rendszeres oltás és folyamatos lockdown. Kellemetlen? Bizony az, de értelmes emberek részére megéri. Lesz még ebből rengeteg szakmai és politikai vita, amíg kialakult a globális emberi magatartás. Csak, azt kell felfogni, hogy ez soha nem fog elmúlni, velünk marad, mint az influenza, csak egy kicsit kellemetlenebb.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________