2021-08-06 nap bejegyzései

(3611) Fiatalabb korosztály

Tibor bá’ fordítása online

Fiatalabb, betegebb, gyorsabb

2021 a 89. év

COVID-19 osztályokon dolgozó orvosok állítják, hogy az új betegek fiatalabbak, sok közülük a 20-as 30-as éveiben jár.

Korábban a covidos betegek mielőtt a kórházba kerültek volna, 1-2 hétig otthon voltak az ismert szimptómákkal. Rendszerint a betegeket napokig kezelték, mielőtt a lélegeztetőkre kerültek volna. Most, viszont az orvosok szerint néhány fiatalabb páciens sokkal komolyabb szimptómát mutat.

Az orvosok előálltak egy új megfogalmazással: fiatalabb, betegebb, gyorsabb. Sokaknak nincs semmilyen krónikus betegsége, ami indokolná az állapotot. Többen, a Delta variánst tartják felelősnek, ami pillanatnyilag a betegek 80 százalékánál található.

Az University of Arkansas Gyógyászati részleg vezetője, De Cam Patterson szerint, ez egy teljesen más betegségnek tűnik.

Januárban a kórházi kezelésre szorultak 22 %-a volt 50 év alatti a CDC szerint. Most, a 18-49 korosztály 41 százalékot tesz ki a betegek soraiból. Néhány szakértő úgy gondolja, hogy a páciensek demográfiai megváltozásának oka az oltási rátában kereshető. A 18-39 amerikai korosztály kedvesebb, mint 50 %-a van beoltva, míg a 65-74 év közöttieknél ez az arány több mint 80 %.

Egyes szakértők úgy gondolák, hogy a nagyobb fertőzőképesség (virulencia) oka a Delta variáns nagyobb ragályossága (kontagiozitás). Ahogy, egyre több ember fertőződik meg, a komoly betegek számának is növekedni kell, még akkor is ha ez a variáns nem okoz súlyosabb betegséget, mint a megelőző.

Bár, más országokból származó jelentések szerit a Delta variáns komolyabb betegséget okozhat. Azonban, olyan adat nem létezik, ami azt bizonyítaná, hogy ez a variáns a fiatalokra veszélyesebb lenne. Viszont, az orvosok egy része meg van győződve arról, hogy a Delta variánsra a fiatalok fogékonyabbak.

A Springfieldi Gyógyászati Központ igazgatója, Dr. Terrence Coulter szerint: „Ez az, ami tényleg megijeszt, egészséges fiatal embereket támad a betegség, olyanokat, akikről nem gondolnád, hogy ilyen gyenge választ adnak a fertőzésre.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________