2021-03-24 nap bejegyzései

(3493) AstraZeneca

Tibor bá’ fordítása online

 

2021 a 89. év

A kirívóan olcsó AstraZeneca vakcináról elterjed, hogy itt is, ott is beoltás után trombózisokat okozott. Ezért, egyik ország a másik után függesztette fel az alkalmazását.

Most aztán az USA-ban letesztelték és úgy találták, hogy a vakcina megakadályozza a COVID-19 legrosszabb szövődményeit. A tesztelés alatt senki nem kapott kellemetlen mellékhatást.

A vizsgálatban több mint 32.000 fő vett részt, ami az AstraZeneca esetében a legnépesebb. A vakcinát 79 százalékban találták hatásosnak szimptomatikus fertőzés megakadályozásában. Védelmet adott idős emberek esetében is, amit korábbi teszteléseknél nem vizsgáltak.

A gyártó tervezi az FDA-tól való engedélykérést, annak ellenére, hogy Amerikának nincs igazán szüksége a vakcinára.

A világon a bizalom a vakcina iránt megrendült annak ellenére, hogy több millió oltás beadása után mindössze néhány káros mellékhatás fordult csak elő. Az FDA engedély a vakcina reputációját vissza fogja állítani. A vakcina alacsony költsége és egyszerű tárolása ideálissá teszi alkalmazását a szegény országok részére. A teljes emberiség beoltására valószínűleg ez a vakcina lesz alkalmas.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________