2021-03-23 nap bejegyzései

(3492) Gyilkos kormány 2.0

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Az apropót a poszt megírásához az adta, hogy hazánknak sikerül felverekedni magát a világelső helyére az új halálesetek számában (per millió) 19,37 fő értékkel. Sehol a világon nem halt meg ennél több koronavírusos beteg egy millió állampolgáronként. SEHOL. Köszönet a magyar kormánynak.

Helyesbítek. Magyar kormány nincs, Fideszes képviselő csoport nem létezik. Van egy Orbán Viktor, aki egy személyben kormány és képviselő csoport is. Az van, és csak az van, amit ő kigondol, jónak tart, természetesen saját egyéni szempontjából. És ezt a környezete a legteljesebb mértékben, zokszó és kritika, esetleg tanácsadás nélkül elfogadja, és kiszolgálja. Ezért felel Orbán Viktor, eddig 18 ezer magyar elvesztett életéért.

Súlyosbítja Orbán felelősségét, hogy egy évvel ezelőtt Magyarország helyzete a világban irigylésre méltó volt. Ennek a megtartása viszonylag könnyű lett volna, de Orbánt, saját bűnös nézete vezérelte. Elsősorban lopni akart, nem a nemzet érdeke lebegett a szeme előtt. Ezért vett 16.000 lélegeztető gépet látszólag dupla áron. Ugyanezt tette a kínai vakcinával is. Még vészhelyzetben se volt képes lemondani foci mániájáról. Hagyta megtartani a meccseket, hatalmas nézőtömeggel együtt. Világjárvány idején elkergetett több mint 5000 egészségügyi dolgozót. A járvány negatív gazdasági hatásainak mérséklésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból, mindössze 60 milliárd forinttal toldotta meg az egészségügyet, miközben a sport ennek majd ötszörösét kapta, 289 milliárd képében, de még az egyházak is többe, 153 milliárdban részesültek.

És ezek után léptünk be a harmadik hullámba. Nem csoda, hogy nap, mint nap negatív csúcsokat döntögetünk. Erre, Orbán válasza a jól bevált taktika: hazudni és hazudni, gyereket beszélni a hasunkba. Majd húsvétkor, majd ha két és fél millió be lesz oltva. Majd így, majd úgy. Közben naponta egyre több halott van.

A valós kilátások pedig rémisztők. Naponta az új betegek száma folyamatosan nő. Január 30.-án 3562 beteget ápoltak, 61 elhunyt mellett. Ez a szám mára 11.276 betegre nőtt, és kétszázat meghaladó elhunytra. Már pedig, ápoltból lesz az elhunyt. Betegből elhunyt kb. 3 hét alatt lesz (gyógyult sokkal később). Február 28.-án, három hete 5679 beteget ápoltak. Ebből lett mára, 200-at meghaladó elhunyt. Kétszer több betegből, várhatóan 400 körüli elhunyt lesz 3 hét múlva. És, vajon mitől lenne kevesebb fertőzött mindenfajta védekezés nélkül? A szlogen ismételgetése: „vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra” annyit ér, mint halottnak a szenteltvíz (hogy stílusos legyek). Ha a fertőzöttek számát nem tudjuk lenyomni, magától az csak növekedni fog. Több fertőzött = több beteg. Több beteg = több lélegeztetés. Több lélegeztetés = több halál. Én nem fogok csodálkozni, amikor átlépjük a négyszázat. Mért? Teszünk ellene valamit? A vakcina oltogatás nem elég, abba Orbán úgy kapaszkodik, mint fuldokló a szalmaszálba. Ne legyen igazam!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________