2021-03-17 nap bejegyzései

(3486) Nem vagyok szakértő

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

A rossz nyelvek szerint Magyarországon mindenki futballszakértő, de most már vírusszakértő is. Ezért tartom szükségesnek kijelenteni, hogy én nem vagyok vírusszakértő, de kedvencem a logikus gondolkodás. Éppen ezért most meghívlak titeket, hogy gondolkodjatok velem. Hátha jutunk valamire.

A bőség zavarába kerültünk, mert egymás követve jönnek a vakcinák, egyik jobb, mint a másik, és az egyik drágább, mint a másik. De ez senkit nem aggaszt, mert állam ácsi állja a cechet. Amit a magyar államfő megtoldott azzal, hogy ha emberéletről van szó, akkor az ár nem számít, ha kellett volna, még többet is megadott volna a kínai vakcináért (arról nincs szó, ha korábban dönt rengeteg életet és pénzt spórolhatott volna). Közben az is kiderült, hogy egyesek szerint az AstraZeneca vakcinától hullnak a beoltottak, mint ősszel a legyek. Már több európai országban leállították az alkalmazását, ami szerintem azt jelzi, hogy dúl a vakcina háború. U.i. 17 millió beoltottból 39 vérrögképzéses eset fordult elő. Valószínűleg ezen idő alatt 17 millióból legalább ennyi súlyos közlekedési baleset történt, mégis mindenki beül a kocsiba.

Na jó, nem ezt akarom veletek együtt átgondolni, hanem az oltásokat. Tehát van vakcina, aminek célja és mechanizmusa a beoltott személy immunrendszerének a felkészítése a fertőzésre. Mire jön a vírus, a felkészített immunrendszer felkoncolja a támadó vírusokat.

Ennek feltétele, hogy az immunrendszer felismerje a támadót. Semmi gond, mert a védőoltás éppen erre teszi alkalmassá az immunrendszert. Csakhogy ez a rohadt vírus annyira primitív, hogy megállás nélkül állandóan mutál. A sok mutáns között véletlenül olyan is akad, amit a felkészített immunrendszer nem ismer fel, mert pont az változott meg rajta, ami felismerhetővé teszi. Ez a vírus tehát nem fog előpusztulni, hanem megállíthatatlanul szaporodni fog a megfertőzött szervezetében. A beteg meggyógyulna, ha ez a piszok mutáns nem jött volna létre, de létrejött, és miután az eredeti vírussal az immunrendszer annak rendje és módja szerint elbánt, csupa mutáns okozza a további bajt. Kigyógyul vagy sem, nem számít, a lényeg, hogy szanaszét szórja a mutáns vírusokat, és fertőzi a környezetét. Akiket megfertőz, azok hiába vannak beoltva, mert erre a mutánsra az immunrendszer nincs felkészítve. Csak idő kérdése, hogy a mutáns betegei elszaporodjanak. Azt vesszük észre, hogy egyre-másra jelentkeznek az újrafertőzöttek.

Peresze a vakcina gyártók se restek, néhány hónap és kihozzák az új mutánsra is felkészülő vakcinát. Mindössze arra van szükség, hogy újra oltsanak néhány százmillió embert. És ezzel a körforgás megindult. Lesznek még újabb mutánsok, és még újabb vakcinák. Csak sajnos a csiki-csuki alatt olyan mutánsok is keletkezhetnek, amelyek sokkal kellemetlenebbek az eredetinél.

Rá kell döbbennünk arra, hogy ezt a vetélkedőt nem nyerhetjük meg. Az oltások egymagukban nem elegek. Vissza kell fanyalognunk az arcmaszk viselésre, meg kell akadályozni a vírus terjedését függetlenül attól, hogy melyik mutánsról van szó. És akkor a végső következtetés. Ha tetszik ez nekünk, ha nem, a réges régen volt „szabad” élet nem tud visszajönni, még akkor sem, ha éjjel-nappal tüntetünk mellette. A vírust a tüntetések éppen úgy hidegen hagyják, mint belső vágyaink.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________