2021-03-07 nap bejegyzései

(3476) Nyílt levél

Tibor bá’ online

 

2021 a 89. év

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Az ön által favorizált Horthy rendszerben, ha egy miniszterelnök sorozatosan ekkora baromságot követett volna el, akkor kötelességének érezte volna, íróasztala fiókjából elővenni a pisztolyát, mint a végső megoldást.

Tudom, ön nem fogja elővenni a pisztolyát, mert úgy gondolja, hogy a magyar nép nem arra adott felhatalmazást, hogy megölje önmagát, hanem arra, hogy rossz és késve meghozott döntésével ezrek halálát okozza. 🙁

Persze, persze a gazdaság, mert ellopni csak azt lehet, amit a gazdaság kitermel. Csak azt hagyta ki a számításból a mindenhez magas szinten értő agya, hogy ha az egészségügy összeomlása miatt a társadalom bepánikol, az nagyobb visszaesést okoz, mint a tervezett leállás.

És akkor maradjunk az egészségügynél. El tud képzelni, nem nagyobb bűnt, mert az önt hidegen hagyja, hanem nagyobb hibát (írhatnék hülyeséget is, de Talleyrand – akit idéztem – udvarias francia volt) mint beláthatatlan végű világjárvány idején nekimenni az orvosoknak? Na, jó, tudom ön csak ellenséggel vívott csatákban tud gondolkodni. Tehát, okosnak tartja plagizálni Lord Cardigant, és lovasrohamot elrendelni magaslatra telepített ágyuk ellen? De úgy (amit még Lord Cardigan se követett el) hogy roham előtt a könnyű lovasság meghatározó hányadát elkergeti? Mert, ha ezt okosnak tartja, akkor jlentős esély van arra, hogy szellemi képességében komoly károk keletkeztek.

Maradjunk annyiban, kedves miniszterelnök úr, hogy a pisztoly marad a fiókban, tagadjon tollat és írja alá a lemondását. Szép úri cselekedet lenne, és nem sokat veszítene, mert 2022-ben úgy ki fogják tenni a szűrét a Parlamentből, hogy még azt is elfelejti, hogy valaha szétlopta a fél országot.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________