2020-12-12 nap bejegyzései

(3394) Vásárlás

Tibor bá’ fordítása online

 

A félelem szülte vásárlás

hirdető szakemberek (a manipuláló csibészek) pontosan tudják, hogy milyen kitűnően működik a félelem szülte vásárlás. Ha az embereket kellő mértékben meg tudod ijeszteni, akkor bármit eladhatsz nekik. A trükk egyszerű: találj ki egy problémát, ami valójában nem is létezik (pl. kerékpározás közben megsérülhet a könyököd, beverheted a fejed). A következő lépés, hogy megtámadod a tömegeket a nem létező probléma megoldásával. — Az emberek két okból kifolyólag vásárolnak.

1) Megszerezzék azt, amire szükségük van.

2) Elkerüljék azt, amitől tartanak. Ez utóbbira épül a félelem szülte vásárlás, aminek három tényezője van:

1) A károkozás felfogása. Vagyis valami kellemetlen vagy káros ránk nézve.

2) A károkozás komolyságának a felfogása. Vagyis valami szokatlanul kellemetlenül érinthet.

3) Lehet-e tenni valamit ellene?

Az ipar kialakítja az első kettőt, majd közlik a vásárlókkal: igen, tehetsz ellene. Vedd meg a mi termékünket. Na, nézzük csak.

Biztonsági termékek: A világ teli van bűnözőkkel, akik arra várnak, hogy meglopjanak, ha kell, az életedre törjenek, de a mi termékeink keresztül húzzák a számításaikat. Mi garantáljuk a biztonságodat. Tudod te azt, hogy Budapesten évente 17 ezer gépkocsit kötnek el. A tiédet mi biztosítja. Gondolkoztál már ezen?

Öregedést gátló termékek: Az öregedés nem kellemes, megakadályozni nem lehet, de késleltetni igen. Olyan időket élünk, ahol a fiatalság tarol. Nem szabad megöregedned. Ebben a törekvésedben sietünk a segítségedre. Olyan technológiát alkalmazunk, amely figyelembe veszi, hogy mit kíván a bőröd.

Antibiotikumok: A baktériumoktól megbetegedhetsz, a mi termékeink megölik a baktériumokat, és ezzel megóvnak téged. Választanod kell, te vagy a mikrobák? Azok a mikrobák, amelyek mindenütt megtalálhatók. Ezért a védekezés széles körű. Antiszeptikus szappan, kispárna, talpbetét, mosogatószer, stb. stb. — És a valóság? Mikrobák valóban mindenütt vannak. Legnagyobb részük ártalmatlan, sőt vannak kifejezetten hasznosak. A károsak ellen fellép az immunrendszerünk.

Csecsemő & gyermek biztonsági termékek: A világ veszélyes. Mi megvédjük a gyermekeidet. A felnőtté válás közben a gyermekek valamivel több apróbb balesetet szenvednek, mint a felnőttek. A korábbi generációknak nem volt semmi problémája a gyerekkori balesetekkel. Most azonban minden lehetséges és lehetetlen esetre van valami „védelem” amelyek beszerzése futótűzként terjed.

Gyógyszeripar: Ha bármi bajod van, a mi pirulánk meggyógyít. — Televíziózás közben vetített hirdetések láttán az embernek olyan érzése támadt, hogy egy gyógyászati csatornára tévedt. Hirdetés-hirdetés hátán kínál minden lehetséges bajra, kellemetlenségre, cseppet, kenőcsöt, pirulát. Sőt, a gyógyszeripar időről-időre kitalál újabb és még újabb „betegséget” pl: „premenstruációs szindróma”. Elképzelheted. A nők pedig beleélik magukat, és megveszik a premenstruációs szindróma ellenszerét.

A wellness ipar: Ha használod a termékünket, elkerülheted a betegséget. — Az ipar sugallata szerint az emberiség normál állapota a betegség, amiből csak a wellness ipar termékei ragadhatnak ki. Járj az edzéseinkre, vagy eltörnek a csontjaid, felszívódnak saját izmaid, vagy megállhat a szíved. Szedd ezeket a vitaminokat, vagy eljön érted a rák hátán lovagoló halál. Köszönet istennek, mi felfedeztük a sztatinokat, amelyek szedése megakadályozza véred magas koleszterin tartalmát, ami – remélem emlékszel rá – lerakódik a koszorú ereidben.

Biztosítások: Előbb vagy utóbb utolér előre nem látható katasztrófa, de mi ott állunk a hátad mögött és átvállaljuk a károkat. A biztosítok kifejezetten a félelemre építenek.  Utazol, repülsz? Mi van, ha baleset ér? Leéghet a házad, elviheti a vihar a tetőt, földcsuszamlás, árvíz, földrengés… Persze, de mekkora a valószínűség, és mennyit kell a biztonságért fizetni?

Persze a biztosítás egy jó ötlet, mert viszonylag elfogadható költség mellett kis eséllyel bekövetkezhető hatalmas vesztességet kerülhetsz el. De a biztosítónak ez üzlet. Mindent el fog követni, hogy káreset bekövetkezésénél, minél kevesebbet keljen fizetnie. Légy résen!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________