2020-06-14 nap bejegyzései

(3222) Kamera történet

Tibor bá’ online

 

 

Az alábbi két úriember amatőr búvárok (és a Simon Fraser Egyetem hallgatói), valamint főhősei az alábbi történetnek.

Hat éve, 2014. május 13-án több búvár a British Columbiából búvárkodni akart a Vancouver szigethez közel lévő Bamfield partjaihoz.

Mindjárt az első merülésnél egyikük egy szokatlan tárgyat látott viszonylag elég nagy mélységben. A furcsa tárgyhoz tartozott egy vékony szíj. Megmozgatása után a tárgy hasonlított egy fényképezőgéphez. Kiemelés után kiderült, hogy valóban az. Íme:

Felszínre hozás után a tüzetes vizsgálat kiderítette, hogy a memória kártya viszonylag jó állapotban van.

 

Most már csak az volt a kérdés, hogy károsodott-e. Hazaérkezés után a megtaláló a kártyát behelyezte a számítógépébe. Hamarosan kiderült, hogy a tárolt felvételeknek semmi baja se esett. Tessék!

De kik ezek az emberek, és hogy lehetne nekik visszaadni a gépet?

A megtalálók a képeket feltették a közösségi médiákra, és várták a jelentkezést, ami nagyon sokáig nem történt meg. Míg nem valaki jelentkezett, hogy ő felismert egy személyt a csoportképen. Ez lehetővé tette a fényképek visszaszolgáltatását a tulajdonosoknak.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!