2020-03-31 nap bejegyzései

(3147) Ez nem a nagypapák betegsége

Tibor bá’ online

 

Előszó: Január óta át vagyunk verve. Állandóan azt olvassuk, hogy meghalt x beteg, átlag életkoruk 79 év volt. Persze a 79 éves meghal, a szomszéd ágyon a 35 éves meggyógyul, mert egy gép volt, és azt nem a 79 évesre kötötték rá, mert kisebb volt az esélye a túlélésre. Curixnek felcsillant a szeme, megszabadulunk a gazdasági fejlődést hátráltató nyuggerektől. Azonban a helyzet egészen más. Moszkva végül hajlandó volt részletes statisztikával előállni, amit én január óta hiányoltam. Lássuk!

A moszkvai hatóságok megnyomták a vészcsengőt a COVID-19 esetek arányaival kapcsolatban, mert úgy találták, hogy a mesterséges lélegeztetésre szorultak 40 százaléka 40 év alatti.

Szombatig az orosz fővárosban 1014 beteget diagnosztizáltak COVID-19 betegséggel, és ezek közül mindössze 15 % volt 65 év feletti.

A megbetegedettek több mint 33 százaléka 18 és 34 év közötti, 46 százaléka pedig 35 és 64 év közötti. (ebből adódik, hogy a és 18 év  közöttieknek 6%-nak kellett lenni).

Ennél is rosszabb, ha a mesterséges lélegeztetés oldaláról nézzük a dolgokat. Respirátorra kötöttek 40 százaléka 40 év alatti. A 60 év alattiak aránya pedig 64 %. Vagyis, az összes páciens két harmada respirátorra szorul.

A moszkvai egészségvédelem figyelmeztetett „nem csak az idős moszkvaiak szenvednek a koronavírus veszélyesebb formájától.”

Figyelmeztetésük nincs összhangban az általánosan elfogadott nézettel, miszerint a koronavírus igazán az idősek részére halálos. A vírus eredetének tekintett Kínában, és olyan erősen fertőzött országban, mint Olaszország és az USA úgy tűnik, hogy a betegek 80 százaléka 60 év feletti. A CDC (Centers for Disease Control and Prevention) szerint, március elején a betegek 31 százaléka az idősebb korosztályhoz tartozott, a kórházba szállítottak között 45 % volt, intenzív osztályra kerültek 53 százaléka és a halottak 80 százaléka volt 60 év feletti.

Tibor bá’: Tehát arról van szó, hogy a fiatalok is megkapják a betegséget, de nem halnak bele olyan arányban. A kérdés, mik ennek az oka? Ezt lenne jó megtudni. – Forrás: Sputnic.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________