2020-03-15 nap bejegyzései

(3130) Tibor bá’ a (mind-megdöglünk) vészmadár

Tibor bá’ online

Figyelem! Hivatkozással ellátott hozzászólás nem jelenik meg. Ha fontos, akkor idézz.

 

A állampolgárok tipikus hozzáállása (azon kívül, hogy mind-megdöglünk Tibor bá-nak kiáltanak ki) négy lépcsőben:

  • Ez csak Ijesztgetés, semmi se fog történni.
  • Esetleg történik valami, de nem kell vele foglalkozni.
  • talán kellene valamit tennünk, de nincs semmi, amit érdemes lenne.
  • Lett volna mit tennünk, de most már túl késő.

Ez igaz volt a globális felmelegedésre, és most igaz a koronavírusra is.

Tíz éve azt írtam, felelőtlen az, aki most gyereket vállal, mert nem természetes halállal fog meghalni. Ugye ne mondjam, hogy elátkoztak érte.

Több mint egy hónapja megírtam, hogy most Orbánnak annyi vastüdőt kellene beszerezni, amennyi fellelhető a piacon. Helyette az orvosoknak, nővéreknek még mindig nincs védőfelszerelése. Igaz tegnap este azt állította, hogy 2000 lélegeztető gépünk van, ami 10 ezer beteg ellátására elég, és még veszünk hozzá. Csak akkor, hogy lehet, hogy Debrecenben 6 lélegeztető van a kétezerből 530 ezer ember számára.

Három hete megírtam, hogy a Világ népességének közel 100 százaléka lesz megfertőzve, csak idő kérdése. Ez minimum 150 millió ember halálát jelenti. Persze meg volt rólam a vélemény, és tegnap volt az első nap, amikor más tollából olvastam, hogy idővel talán mindenki meg lesz fertőzve. Itt jegyzem meg, hogy még ma is ezt olvastam: az újrafertőződés lehetőségével kapcsolatban még nincs adat.

Nem tudom miért jó az, ha hazudunk, szépítünk, finomkodunk, és a nyakunkat törjük, hogy elkerüljük a valóság feltárását? Persze hogy a pánikot elkerüljük, de a felkészülést is.

Mi az a pánik? Olyan cselekedetek sorozata, ami mögött nincs racionális indok. De hogy legyen racionális indok, ha a felelős személyekben a pániktól való félelem hazugságokat szül. Amikor a hazugságra fény derül, akkor teljesen racionális, hogy beindul az igazi pánik, mert az állampolgár ráébred, hogy késésben van. Ez történt ma Berlinben, Hisztérikus felvásárlás. Mert elhitték, hogy nincs semmi baj.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________