2020-03-11 nap bejegyzései

(3126) Hogy lehet legyőzni a koronavírust – fordítás

Tibor bá’ online

 

Jó hír: koronavírus okozta halál Amerikában 1,1 millióra csökkenthető július 4.-ig a „társadalmi távolság” alkalmazásával, állítja egy új számítás.

A fenti ujjongás oka az, hogy egy korábbi tanulmány szerit az amerikai nemzeti ünnepig 2,16 millió halottal számolnak. A csodaszer, a „társadalmi távolság” (ami egy gyógyászati szükségállapot) azt jelenti, hogy mindenki maradjon otthon. Ezzel az Ro 2,4 alá vihető (4,5 értékről). Vagyis minden beteg („csak”) további 2,4 embert fertőzhet meg.

Ezt a taktikát most vezették be Olaszországban. Ezek szerint az egész országban mindenki önszántából karaténban tartja saját magát, és nem hagyja el otthonát. Erre végső kétségbeesésükben kerítettek sort, és majd hamarosan meglátjuk, hogy értek-e el vele valamit.

Csak végig kell gondolni, ha mindenki otthon marad, akkor leáll a társadalom. Mennyi ideig lehet ezt fenntartani. Pláne, hogy nagyon sok embernek egy kiló liszt tartaléka sincs. Esetenként naponta vásárol. Ezekkel mi lesz?

Tibor bá’: Valaki előáshatná az 1918-as feljegyzéseket, több tízmillió halált a társadalom hogy viselte el? Különben a cikk trükkje az, hogy július 4-ig szól. De lesz július 5. is sőt augusztus, szeptember stb. És akkor mennyi lesz a halott? Illetve meddig kell otthon maradni?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!