2020-03-07 nap bejegyzései

(3122) Miről beszélgessünk? – 2

Tibor bá’ online

 

A SARS-CoV-2 első lépésben megtámadja a tüdő aktív felületeit, ahol a hemoglobin felveszi az oxigént. Ez a tüdő kapacitásának drasztikus csökkenésével jár. Megoldás? Vastüdő + oxigén + intenzív ápolás. Ha ez van, akkor az életben maradásra jelentős esély van, ha nincs, akkor még remény se nagyon marad. Ebből az következik, ha kedved szottyan átesni a betegségen, akkor most van annak az ideje, mert a magyar egészségügy vastüdők, stb. helyett a kormány Orbán stadionokat épít.

Magyarul nem ágyhiány lesz, nem orvos hiány, és nem is ápoló hiány, mert ezek az emberek oly annyira lelkiismeretesek, hogy még az életüket is hajlandók kockáztatni, csakhogy gyógyíthassanak. Külföldre azért mentek, mert nem tudtak itthon megélni. Ha a mindenható urunk tényleg annyira értene mindenhez, mint ahogy ezt magáról hiszi, akkor már január végén rendelt volna néhány tucat vastüdőt és sok-sok oxigénpalackot. Nem tette, mert a népbutításon kívül semmihez se ért igazán, de erről nem tud. A környezete igen, de befogja a száját.

Végeredményben arról van szó, hogy a mortalitás minden országban akkora lesz, amekkora hozzáértéssel a vezetőség rendelkezik. A jelenség végén a számok jól fogják mutatni, hogy hol, mi történt.

Persze, ha az újrafertőzés divatba jön, az adott, kéthetente bekövetkező mutáció mellett, bármi előfordulhat, még akkor is, ha ezt mindenki tagadja.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________