2020-03-05 nap bejegyzései

(3119) Rendkívüli (az INDEX szerint)

Tibor bá’ online

 

 

Olaszország bezárja az ország összes iskoláját és egyetemét a koronavírus járvány miatt.

Most jelentette be az olasz kormány, hogy bezárja az ország összes iskoláját és egyetemét most csütörtöktől, tehát március 5-étől kezdve. A rendelkezést a mai napon hirdették meg és március 15-ig hatályos (ha nem kerül meghosszabbításra).

Nem semmi. Az egész ország összes iskoláját bezárják? Ez felforgatja az egész társadalmat, hogy viselik el az emberek. Jó lesz odafigyelni, mert kb 3-4 héttel követjük az olaszokat.

Optimista felhang, hogy egyelőre március 15-ig. Mégis mire gondolnak, hogy nagy hirtelen elkezd mindenki kigyógyulni a terjedés felgyorsulása helyett? Miközben e rossz hírek egymást követik:

A jelenlegi adatok szerint a halálozási arány 3,4%. Korábban s WHO 2 %-os halálozási arányról beszélt.

Ragyogó. Tehát nem hússzor nagyobb a halálozási ráta a szezonális influenzához képest, hanem harmincnégyszer. Tessék mondani, és ez a szám végleges?

_____________________

Amikor logikus alapokon én írtam, mindenki nekem esett, és követelte rajtam a forrást.

Kína: meghalt egy újrafertőződött beteg

Kínában meghalt egy 36 éves férfi néhány nappal azt követően, hogí gyógyultan elengedték a kórházból. Li Liang február 12-én került egy olyan kórházba ahol az enyhe és közepes állapotban lévő koronavírus fertőzötteket kezelték. Két héttel később kiengedték a kórházból gyógyultan. Két nappal később kezdett rosszul lenni, gyomorfájdalom jelentkezett nála. Március 2-án visszakerült a kórházba, és még aznap meghalt, hivatalosan a koronavírus fertőzés nyomán fellépő légzőszervi elégtelenségek miatt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________