2020-02-24 nap bejegyzései

(3108) A magyar kormány szakértelme

Tibor bá’ online

 

Évek óta azt halljuk, hogy a magyar egészségügy, nahát az a béka seggében van. Több százezer magyarnak nincs háziorvosa, stb. Most ennek fogjuk meginni a levét. A helyzet viszont az, hogy  a hatását illetően sok különbség nem lesz a munkát kitűnően végző kormányok és a csapnivalók között. Többnyire mert fogalmuk sincs mit kellene csinálniuk, de ha csinálják is, széllel szemben nem lehet pisálni.

Mit tartanék én helyesnek? Véleményem  szerint most a kormánynak meg kellene szervezni azt, hogy miként tartsák fenn as közszolgáltatásokat abban az esetben, amikor az ott dolgozók jelentős része a pandémia miatt nem lesz képes ellátni feladatát. Mert annál rosszabb nem lehet a járvány elviselés emellett, ha lerobban az áram, víz, gáz ellátás, hulladék összeszedés és a szennyvíz kezelés megszűnése áll elő. A családok meg tudják szervezni túlélési törekvéseiket, de szolgáltatásokat nem tudnak kitalálni. Ez központi feladat.

Most tehát a legfontosabb az lenne, ha süket és semmit mondó propaganda szöveg helyett megszerveznék a szolgáltatások bebiztosítását.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________