2020-02-15 nap bejegyzései

(3100) Ki volt a bába?

Tibor bá’ online

 

Azt most már több helyről is megerősítették, hogy a CoVid-19 vírust ember alkotta. A legújabb spekuláció a körül forog, hogy vajon ki lehet a bába? Leginkább az USA látszik ludasnak, mert minden vonatkozásban lejtmeneten van, és ugye egy ilyen vírusos nagy dobással minden negatívumot le tudna nullázni. Motiváció tehát van, de a végrehajtás tökéletlen. Kívülről jövő fertőzés esetén egyetlen fertőzési góc logikátlan. Ha pedig kihúzzuk a szándékos fertőzést, akkor csak a véletlen marad. (aminek én mindig is híve voltam). Ahogy a véletlen játszott közre (na meg az emberi hülyeség) Csernobilnál, Fukusimánál is, de borult már lángokba űrhajó is tele emberekkel, egészen triviális emberi hiba következében.Az igazság az, hogy az Emberiségnek nem lett volna szabad megalkotnia se a termonukleáris bombát, se pedig a génsebészetet. Ezek egyike egészen biztos a véget fogja jelenteni, csak azt nem tudni mikor. Elképzelhető az, hogy a néhány ezer hidrogénbomba ott csücsül a polcokon, és soha  nem nyúl senki hozzájuk? Vagy istent játszva géneket szabdal-vagdal és toldoz-foltoz össze-vissza, nem jön ki kezei alól valami fatális szörnyűség?

Ne töprengj azon, miként kerülhető el ez, mert nem lehet. Az emberi természet roppant kedvező volt evolúció terén a folyamatos előrelépésben. De ez a természet a mai körülmények között már nem előremutató, hanem a romlást hozza ránk. És ez valószínűleg pont annyira univerzális, mint a fizikai törvények, és az anyag szerkezete. Így aztán, amikor a Világmindenségbe valahol egy faj megérkezik a mi intelligencia szintünkre, néhány száz földi év után egyszerűen megsemmisíti magát.

Időnként valaki a fejemhez vágja, hogy én vagyok a „mind meghalunk Tibor bá’”, és ad rá magyarázatot is: közel állok az elmúláshoz, ezért az esne jól, ha mindenki más is elmúlna. És ugye, ha ez nekem nem tetszik, akkor fogjam be a számat, és hazudjak napestig. Nyugi-nyugi minden jóra fog fordulni. Pedig mindenki tudja, hogy nem fog jóra fordulni. Csak legalább addig ne következzen be, amíg én élek, ja és ameddig a gyerekeim élnek, ja és ameddig az unokáim élnek. Szóval írhatom, hogy „mind meghalunk” de csak 100 év múlva.

Csakhogy ez nem rajtam múlik. Hogy mikor melegszik a Föld hirtelen 5 fokot, mikor nyomja meg egy őrült a piros gombot, hogy egy koronavírus mikor mutál egy akkorát, hogy egy lélek se marad a Földön, az nem az én képességeimen múlik. És hiába lobbizol ezért a 100 évért, nem sok esélyed van a bekövetkezésére. Legokosabb ha belátod, valamennyien isten kezében vagyunk, függetlenül az életkorunktól.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________