2020-02-12 nap bejegyzései

(3097) Rémhír és terjesztése

Tibor bá’ szatirikus online+

 

Tisztelt hatóságok és ide tévedt olvasók. Mi nem állítunk semmit. Mi csak találgatunk, mert szeretnénk tudni az igazságot, a valóságot.

 

Demokráciában nincs rémhírterjesztés. Ebből következik, hogy Horthy alatt volt, Rákosi alatt volt, Kádár alatt is volt, csak nem figyeltek oda. Először Magyarországon a rendszerváltás óta nincs rémhírterjesztés, de most hirtelen megint lett. Lett, mert oda a demokrácia és lett rémhír, nem is kicsi és nem is kevés. Ugyanis rémhír az, ami mást mond, mint a hivatalos verzió, függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem. Ezek után nézzünk szét a piacon.

Egyre másra kérdőjelezi meg a média a koronavírus halottainak a számát, mert a hivatalos adat valahogy nem stimmel. Mára, február 11.-re a halottak száma elérte az ezret, de egyes hírforrások szerint a valós szám ennek a háromszorosa, míg más hírforrások szerint akár tízszerese is lehet. Megint más egy huszárvágással elintézi a dolgot és több, mint egy millió halottról beszél. Gondolom, ha lúd, legyen kövér alapon. Egy wuhani krematórium vezetőjének a telefonbeszélgetése kering az interneten, aki nem árulja el a valós számot, de azt lehet kivenni a szavaiból, hogy a mennyiséggel már alig tudnak lépést tartani. Napi 50 hullát égetnek, de ez nem mind tüdőgyulladásos halál. De mivel a nő hisztériásan azt üvöltözte, hogy a szokásosnál négyszer nagyobb a forgalom, ebből ki lehet számolni, hogy kb. 12 hulla a normális napi adag, 38 hulla a koronavírusos ráadás, naponta. A nő még azt is elárulta, hogy egy-egy hulla elhamvasztása 50 percig tart. Három kemence le van robbanva, és nincs aki megjavítsa, de a hullák csak jönnek, csak jönnek, nekik meg emelgeti kell őket.

Az is kezd elfogadott információ lenni, hogy a lappangási idő nem 14, hanem legalább 24 nap, de lehet, hogy ennél is több, és a „gyógyult” betegek tovább fertőznek. Valamint, aki átesett a betegségen újból megkaphatja egy némileg evolvált vírustól. Inkább vetették volna be az atombombát, mert az csak egyszer robban. Különben a korábban megismert koronavírusok által terjesztett betegségek lappangási ideje sose volt több 4 napnál.

Az se segít a helyzeten, hogy egyes állítások szerint a fertőzöttek felénél nem tudják megállapítani a tényt. Karantén helyett vidáman fertőznek tovább, amíg össze nem esnek.

Sokan szorgosan várják a tavaszt és a nyarat, mert akkor elképzelésük szerint a vírusnak annyi. Ha még nem fagyott szádra a mosoly, akkor most fog: Kiderült, hogy a vírust az UV nem öli meg. Nincs értelme beszerezni a kvarc égőket. Előbb fog kikészülni a tüdőd a gerjesztett ózontól, mint hogy a vírus feldobja a talpát az UV sugártól. És ezt nem kisebb tekintély hozta nyilvánosságra, mint a Lancet.

Gyerekkoromban úgy tanultam, és napjainkban is ezt harsogják a reklámok, hogy vírusra nem hat az antibiotikum. Ennek ellenére folyik a lázas kutatás és próbamenet, különböző vegyszerek bevetésével, mert a remény hal meg utoljára, és persze a rémhír. 😀

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________