2020-02-05 nap bejegyzései

(3091) Az emberiségnek annyi – fordítás

Tibor bá’ online

Az emberiségnek annyi,

állítja Hal Turner. (hogy ki ez a pasi, nézd meg a wikiben). Úgy tűnik belső információk birtokában van, amik szerint a vész három naponként duplázódik, eddig kilencszer.

Megtanít minket az exponenciális növekedésre, amire a hirtelen klímaváltozás nem tanít meg, mert az sokkal lassabb (bár geológiai mérték szerint fénysebességnek tűnik).

Titkos ügynökségek által használt modell szerint a valós világban februiár16.-án Kínának gyakorlatilag annyi, totálisan össze fog omlani.

Amikor Kína összeomlik, a globális gazdaság is összeomlik.

Február 16. a dátum, amikor az Egyesült Államokban és Európában az első várost karantén alá helyezik (vagy megpróbálják), amit pánik követ, majd tömeges rablás, fosztogatás.

A legfélelmetesebb az, hogy a modell szerint április közepére rendelkezésre álló élelmiszer, áru, és szolgáltatások csak emlékek lesznek a múltból. Karbantartás és ellenőrzés hiányában az infrastruktúrák leállnak. Betegség és halál miatt a kezelő személyzet hiányában az alapszolgáltatások megszűnnek. A halottak puszta száma óriási megpróbáltatásnak teszi ki az életet.

Csak remélni lehet, hogy a modell hibás, de sajnos a modell eddig pontosnak bizonyult attól a pillanattó kezdve, hogy Wuhanban bevezették a karantént. Ha a modell ezen a héten is megállja a helyét, akkor tovább is érvényes marad, különösen akkor, ha az Egyesült Államok és Európa nem állítja le a nemzetközi utazás február 16.-ig.

Lehet, hogy egy szerencsés fordulat mindent megváltoztat, de lehet, hogy nem.

Felfogtad ezt? A Világ, ahogy mi ismerjük, gyakorlatilag összeomlik.

A hét hátralévő részében még felkészülhetsz. Ezt követve, a modell szerint, a dolgok elkezdenek szétesni. Gyorsan.

________________________________________________________________________

This is what Hal Turner is saying. He seems to have some intel available to him that we don’t. Whatever, the news is all bad. Apparently they have had (fro memory) NINE doublings since this broke, or doubling every 3 or so days.

Are we getting a lesson about exponential change that we are not getting from abrupt climate change because it is comparatively slower ( although at breakneck speed on the geological scale)?

****

The Model used by Intelligence Agencies to predict real-world situations says

that by Feb. 16th, China will be virtually “done.” It will be a collapsed country.

The Model also says when China collapses, the global economy will collapse. Financial people are calling this a “Black Swan Event.”

With respect to the United States and Europe, the Model says the US and the EU, by February 16th, will see first cities put into quarantine (or attempting to), leading to mass panic, riots, looting, all the other “cool” stuff that takes place when people panic.

Most horrifying, the Model says that by mid-April, the world as we know it, in terms of availability of food, supplies, goods and services, will be history. Massive infrastructure failures from lack of maintenance and/or lack of control, staffs thinned-out from sickness or dying off , basic services failing, and the like. The shear number of dead will have a tremendous impact on life as we know it.

I really hope the Model is wrong, but the model has been spot-on since Wuhan was Quarantined; and what I have just told you is what the Model predicts.

If the model holds this week as it did until today, it can no longer be wrong, especially if US and the EU do not stop all traveling by Feb. 16th.

Perhaps some lucky twist of fate will change things. Perhaps it won’t.

Do you grasp this? The world as we know it, will effectively collapse.

You have the rest of this week to prepare. After that, based on the Model, things start coming apart at the seams. FAST.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

(3090) Közben a Föld tovább melegszik

Tibor bá’ online

 

Globálisan 2019 átlag hőmérséklete 2016 után a második volt – megjegyezve, hogy 2016-ot egy szuper El Nino éven tartunk nyilván. Állítható, hogy a hosszú távú melegedés fennáll, mert az utolsó 5 év az elmúlt 140 év legmelegebb 5 éve volt.

Az elmúlt év (2019) 0,98 °C-al volt melegebb, mint az 1951-1980 átlaga, állítja a NASA-hoz tartozó GISS.

A most befejezett évtized egyértelműen a legmelegebb volt a feljegyzések szerint, állítja Gavin Schmidt a GISS igazgatója. „Minden egyes évtized 1960 óta egyértelműen melegebb, mint a megelőző.”

Az átlag globális földfelület hőmérséklet 1880 óta emelkedik, ami jelenleg 1,11°C értéket ért el a XIX. Századhoz viszonyítva. Összehasonlításhoz: az utolsó Jégkorszak 5,56˛C-al volt hidegebb az Ipari Forradalom előtti értéknél.

Klíma modellek és globális hőmérséklet adatok statisztikai analízisének alkalmazásával a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy ez a hőmérséklet növekedés többnyire az emberiség által atmoszférába juttatott széndioxid és más üvegházhatású gázok következménye.

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Éljetek a lehetőségekkel!