2020-01-31 nap bejegyzései

(3085) Kínában élő magyar szövege,

Tibor bá’ online

A legfrissebb (01.31. 17:30 GMT) hivatalos adat (a valóság valószínűleg lényegesen nagyobb) A fertőzöttek száma: 9934, halottak száma: 213, lappangási idő: 2-14 nap. Fertőzött országok száma: 26.

amit az INDEX leközölt. Érdekessége, hogy ezt mi (én) előre tudtuk, s most megmondom, hogy néhány héten belül itt is ugyanez lesz. Tehát tanuljatok belőle.

Az itt élők saját benyomásaik alapján is súlyosabb lehet a helyzet, és ezt támasztotta alá az egyik kínai kollégájának édesapja is, aki orvosként dolgozik egy helyi kórházban. Ő arról számolt be, hogy az elmúlt négy-öt napban ott körülbelül harmincan halhattak meg a koronavírus miatt, és ez csak egy kisebb város, tehát arányosítva irreálisan kevésnek tűnik az a hivatalos adat, amely szerint egész Kínában összesen valamivel 210 felett van a halálos áldozatok száma.

Egy olyan tartományban él (a magyar férfi), ahol elég súlyos állapotok uralkodnak, pedig viszonylag messze van a koronavírus kiindulópontjának tekintett, azóta már karantén alá vont Vuhantól. Már az ő régiójában is több tucat fertőzött beteg lehet, sőt, halálos áldozat is van. Persze a hivatalos számokat sem ő, sem a kínai munkatársai nem hiszik el. Nagyon gyorsan változik a helyzet, napról napra egyre több a szigorítás, és úgy érzik, A JAVA MÉG CSAK MOST JÖHET.

ÉTELT IS EGYRE NEHEZEBB VÁSÁROLNI? SZINTE TELJESEN ÜRESEK A BOLTOK POLCAI. Legutóbb is nagyon sokáig kellett sorban állni, hogy húst kapjanak, zöldséget pedig egyáltalán nem tudtak venni.

Az üzletek 90 százaléka már egy ideje zárva van, az emberek jó része nem megy munkába. Olvasónk például megpróbált elmenni fodrászhoz, de nem talált nyitva lévő szalont, és az éttermek is zárva vannak. Attól tartanak, hogy csak ezután fog eldurvulni a helyzet

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(3084) Gondolkozz és következtess!

Tibor bá’ online

 

A Costa Smeralda nevű kirándulóhajó kikötött a Rómához közelálló Civitavecchia kikötőben egy betegnek tűnő, 54 éves kínai nővel. A nőt és férjét azonnal elszigetelték, majd több mint 1000 turista ki akart menni a partra szétnézni. A városka polgármestere egy 500-as Fiattal a kikötőbe rohant és azt kérdezte a kapitánytól, hogy meg vagytok hülyülve, és megtiltotta a partraszállást.

Később kiderült, hogy a nőnek „csak” sima influenzája volt. A turisták kimehettek a partra. A hajút birtokló cég részvénye a tőzsdén 11 %-ot veszített értékéből.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________