(2020) Szex válás után

Tibor bá’ online

 

k001Ha hiszed, ha nem, még manapság is vannak olyan nők, akik a házasságuk alatt nem csalják meg a férjeiket. Aztán jön egy válás, teljesen mindegy milyen okból kifolyólag, és a csaj ott találja magát a megszokott szexpartnere nélkül. Ez természetesen nem mindenkinek okoz traumát, de ha egy pillanatra félretesszük a kötelező cinizmusunkat, akkor be kell látni, hogy ez bizony sok nőnek probléma. Mert miután elült a válás zaja, kiderül, hogy a sikeres osztozkodás után is létezik szex a világon. Dennis Lin szexuálpszichológus szerint (állítja a Sirens Magazin) a válás egy nő életében ugyan szomorú esemény (és ő csak tudja, hiszen maga is nő) de az új szex élmények elképesztően jók lehetnek. Hohó, barátocskám, nem csak elképesztően jó, de teljesen más, mint amihez a hölgyek hozzászoktak. — Ez engem egy kicsit meglep, mert már számtalan nőtől hallottam, hogy minden férfi egyformán csinálja, ami persze gimnasztikailag nem igaz, de ha csak a közvetlen eszközöket tekintjük és magát a lokomotív mozgást (hogy is hívják a csajt? Kily Minogue?) akkor stimmel a dolog. — különösen, teszi most már hozzá, Dale Koppel a  “The Intelligent Woman’s Guide to Online Dating.”  című könyv szerzője (ja, mi a cím? „Az intelligens nő kézikönyve az internetes találkozásokhoz” — Az persze más kérdés, hogy szerintem egy intelligens nő az Interneten nem ismerkedik (régen a villamoson nem volt szokás), de ettől még a könyv bestseller. Hát persze, hogy az, ha ilyeneket írnak benne: „A szex állandóan változtatható, és persze mindig a jobb irányba. Természetesen, aki ismeretlen területre kalandozik, annak mindig lehet része meglepetésben, na de hát épp ez teszi érdekessé. És ugye, ami érdekes az szolgálhat némi kellemetlenséggel is.

De az igazi ígéret csak ez után következik. „Válás után, ha kirakod magad a piacra, újra tinédzsernek érezheted magad.” — Na hiszen, merné ezt egy férfi leírni, hogy a nő piacra dobja magát, mint egy árucikket! Persze női szerzőknek mindent szabad. „újra találkákra járni, és egy új férfivel szexelni egyszerre lehet félelmetes és izgató.” De ezt már egy harmadik szex-terapeuta (Cathie Helfand) állítja, és ebben iparkodnak egymásra licitálni, mert Susan Pease Gadoua (persze ez is egy nő) könyvében “Contemplating Divorce: A Step-by-Step Guide to Deciding Whether to Stay or Go.”  (hű. de rohadt hosszú címe van: „A válás tervezgetése: Lépésről-lépésre kalauzol, hogy elválj-e, vagy maradj” azt tárja fel, hogy ő minden nőnek azt sugallja, hogy 15 évesnek fogod magad érezni. De azért hozzá teszi: „Hosszan tartó házasság után egy új pasival szexelni furcsa és szokatlan, de sokkal több érzelemmel jár, mint képzelnéd.”

Persze az első alkalom előtt a cidri elkerülhetetlen, ami szerves része az újbóli tinédzserkedésnek, de végül is felnőttkorban ez a cidri nem tart olyan nagyon soká. Ennek ellenére a női szexológusok (nyilván személyes tapasztalatokra támaszkodva) szerint az első alkalom előtti idegeskedés elkerülhetetlen, meg se próbáld! Legokosabb – így a terapeuta tanács – ha a pasinak bevallod, hogy ideges vagy. Nagy valószínűséggel azt fogja válaszolni, hogy ő is. Meg is van rá minden oka. Mi van, ha nem áll fel? Feltételezhetően ő is csak érzelmileg tinédzser, a valóságban egy negyvenes üzletember, teli gonddal és izgalommal.

De Lin a nők lelkére köti: „Mindegy mit teszel, de ne legyen bűntudatod egy új partner miatt. Emlékszel? Elváltál, nem csalsz meg senkit.” — Mintha hülye gyerekhez beszélne, végül is a válását senki se felejti el, de azért ír a hölgy értelmesebb dolgokat is: „Ne felejtsd el, hogy minden férfi másként csinálja. Figyelj arra, hogy az új partnered mit szeret és mit nem, és persze ne felejtsd el elmondani neki, hogy te mit szeretsz és mit nem.”

Természetesen az első alkalmon túl lehet esni más módon is. „Vegyél néhány szexi alsóneműt…..és persze kondomot is” tanácsolja Koppel. Végül is az a csúnya férfi lehet, hogy nem hoz magával és ki akar HIV fertőzést kapni manapság? Nem is olyan könnyű ez az első alkalom. Végül is nem vagy középiskolás és a partnered nem az osztálytársad. Szóval veszély van bőven. Első a biztonság.

Most jön a csemege! „A tested okozhat meglepetést.” Eddig minden simán ment, de most…. rádöbbenhetsz, hogy létezik egészen újszerű érzés, élvezet, kielégülés. Állítja Helfand, majd folytatja „valószínűleg öregebbnek látszol, mint tíz évvel ezelőtt, de ezt bőven pótolja a kifejlődött magabiztosságod, bölcsességed és „technikai ismereted”. —- Isten bizony, direkt sajnálom, hogy nem vagyok nő. —- Na, ez elhamarkodott vélemény volt, mert: „Ha elvált férfi az első partnered, lehet, hogy hasonló gondolatokkal küzd, mint te. És ne feledd, nem nagyon mer kezdeményezni. Szóval vedd kezedbe az irányítást. Különben, ha az új pasid éveken át csak a feleségével szeretkezett, akkor utálni fogja a kondomot. Némi türelemmel és megértéssel ez áthidalható.” Lin azért még egy dolgot hozzátesz: „Ne határold el magad az utadba tévedt szexuális lehetőségtől, menj elébük. Hogyan? Élj nagyobb társadalmi életet, ismerkedj, de ne kapkodd el a dolgokat. —- Őszintén, okosabb lettél?

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

5 gondolat erről: „(2020) Szex válás után

  1. Én ilyenen nem lepődnék meg, ezek az életvezetéssel kapcsolatos könyvek szinte mind tűzrevalók, illetve max. egy jó röhögésre alkalmasok.
    Anno amikor első gyermekemet vártam, akkor is hasonló színvonalú könyveket kaptam ajándékba, csak azok gyerekneveléssel kapcsolatosak voltak. Egy laza mozdulattal kidobtam őket, illetve amit tudtam, hogy a rokonság ellenőrizni fog, azt jól látható helyre felraktam, aztán elfelejtkeztem róla. Ha valamiben bizonytalan voltam, akkor olyat kérdeztem, aki már több gyereket is felnevelt, így valóban tapasztalt volt.

  2. Íme a példa, hogyan promótálják a családok szétverését a nyugati médiában.

  3. Abel: egyenesen „guide”-oljak… 😉
    Ahogy Chani irta inkabb megkell kerdezni azokat akik mar tulestek ilyenolyan dolgon.

    Sajnos a felnott emberek jelentos resze egyre gyermetegebb es szinte kezenfogva kell vezetni (guide..!) mint a totyisokat…

  4. Remek poszt Tibor bá’!

    2 Ábel TÖKÉLETES! +1
    Rövid és tömör, a lényeg. Amikor engem kérdeznek ilyenről, 🙂 sajnos hosszabban elemzem ki, mint a nukleáris hadviselést.

    Amúgy meg… az összes ilyen szerzőt egyszerűen fel kellene kötni.

  5. Megfeledkeztek arról a tényről, hogy a szex a Maslow-piramis alsó sorában szerepel az evéssel és az alvással egyenrangú fontosságában.
    Gyorsan hozzá kell tennem, hogy nem minden nőnél, de jelentős hányaduknál.
    Ők, ha már hozzászoktak a rendszeres szexhez, meg vannak vadulva, ha nem jutnak hozzá.
    Nos, ők a célközönségei ezen könyveknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük