2019-11-12 nap bejegyzései

(3008) Putyin & Erdogán

Tibor bá’ online

 

Én még emlékszem azokra az időkre, amikor a nyugati politikusok összekeverték Budapestet Bukaresttel, a mi rovásunkra. Magyarország egyszerűen nem volt a térképen. Na jó, pontosítok. Európa időjárási térképén Magyarország ott volt, de Budapest nem volt kiírva. Emlékszem egy amerikai ki tudja show-ra, ahol a kérdezett nem tudta, hogy Magyarország létezik, és jót nevetett, amikkor beszéltek róla. A Hungary-t összekeverte a hungry-val, ami éheset jelent. Most viszont egy ideje az összes világlap címlapján szerepelünk legalább hetente egyszer, amit Orbán apánknak köszönhetünk. Orbán fasza gyerek nem fagy meg, mondtuk volna 50 évvel ezelőtt. De tényleg fasza. Egyenlőre borsot tör mindenki orra alá, és még senki se jött ki a sodrából.

Ami minden halandónak szembe tűnik, hogy Putyin bizonyos rendszerességgel látogat hazánkba, és most már Erdogán is vizitál. Felmerül a kérdés, minek? Rendben van, Orbán székhelyéről gyönyörű a pesti kilátás. Hogy úgy mondjam Budapest Orbán lábai előtt hever (bár ez most egy kicsit megingott), amit a diktátorszerűségek megértően nyugtáznak, na de hát minek jönnek? Hogy miért haverkodnak Orbánnal az szerintem világos. Magyarország benn van az EU-ban, és ez a tény igen hasznos lehet számukra, elsősorban mert Orbánnak vétójoga van, amit pofátlanul alkalmaz is.

Meg kell jegyeznem, hogy Orbánnak egész pályafutása alatt piszok nagy malaca volt (és van). Amerika Milosevicset, kevesebbé szarrá bombázta. Most viszont Amerikának annyi szar van a tányérján, hogy nem ér rá Orbánnal foglalkozni. Szíria, Irán, Észak Korea, és újabban még Törökország is, ahová most Macron is felzárkózott, folytatva  DeGaulle tábornok hagyományait.

Szóval Orbán a renitenskedését egyenlőre eltűrik, a kérdés meddig, főleg ha kiderül, hogy viselkedése fertőző. Jó, tegyük fel ez még csak bocsánatos bűn, de mi hasznunk van belőle? Erdogán minden átengedett muszlimnak a fülébe súgja, hogy Magyarországot kerüljétek el? Vagy Putyin atomtöltetű rakétáiba Budapest nem lesz beprogramozva? Aligha!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________