2019-09-29 nap bejegyzései

(2966) Celeb vagyok, nyalj be!

Tibor bá’ szatirikus online

 


A legújabb CELEB

Magyarul csak misét celebrálnak, míg angolul a celebration ünnepelést jelent, a celebrity pedig ünnepelt személyt. Viszont manapság az emberiség úgy el van foglalva, például TV bámulásra, hogy semmire sincs ideje. Az a szó, hogy „cseresznye” hosszú és idő igényes, ezért inkább azt mondják, hogy „cseri”, uborka helyett „ubi”, paradicsom helyett „pari” és-így-tovább. Éppen ezért arra sincs idő, hogy kimondják celebrtity, maradt tehát a „celeb”, amit mi, magyarok is gyorsan átvettünk. Persze nem ez az egyetlen szó, ilyen például a  melltartó, ami eredetileg brassiere volt, de ez túl hosszú, ma már csak „bra” angolul.

Azt már tudjuk az időhiányból, hogy a népesség állandóan a TV előtt ül, amiből egyoldalú ismeretség születik mert, aki a TV előtt ül az ismeri mindazokat, akik a kamera előtt tesznek ezt meg azt, viszont senkit se ismernek azok közül, akik a TV előtt ülnek, ezzel szemeben ragyogóan ismerik egymást. Gondolom, most már érted, akik ismerik egymást, de senki mást nem ismernek, nos, ők a celebek.

Celeb bárkiből lehet (és néha tényleg hatalmas senkikből lesznek valakik. Senkikből? Akár Aspergeresekből is 😀 ) amennyiben egynél többször lehet vele találkozni a képernyőn, vagyis akit a TV ilyen vagy olyan okból kifolyólag meghív, előléptet, alkalmaz, és ügyel arra, hogy viszonylag gyakran találkozzon vele a néző, vagyis hatalmas pénzt költ rá, illetve ad át neki szerződéses alapon, ami egy-egy alkalomra néha megfelel egy átlagos TV néző éves jövedelmének. Végeredményben a TV társaság óriási bevételekre tesz szert, elveszíti realitás érzését, és ezért hatalmas gázsikat ad a celebjeinek abból a pénzből, amit a hirdetőktől kap, akik viszont a csőbe húzott TV nézők kizsebelésével foglalkoznak. Röviden és velősen, a TV nézők pénzéből nőnek ki a celebek, akiket aztán lehet „imádni”.

Amióta tombol a celeb kultusz, azóta hallom egyre gyakrabban az „alázatos” jelzőt. Ugyanis a piárosok (PR) kitalálták, hogy a nagyközönség zabálja a szerénységet, az alázatosságot. Hát, ha ezt kell nekik, akkor rajta. Amikor tehát megy a kamera minden celeb alázatos, imádja az összes többi celebet, de legjobban azt, amelyik éppen most döngölte őt a betonba. Tombolva ünnepli a másik celeb sikerét, és a világért nem hetyegne mással, mint egy másik celebbel. De amikor kikapcsolják a kamerákat, akkor seggét felkínálva a kameramannak harsányan elkiáltja, nyalj be! És ha hiszed, ha nem, ez neked szól. Neked, mert mindent beveszel, amit eléd tárnak.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________