2019-09-05 nap bejegyzései

(2945) Államférfiak helyett államnők

Tibor bá’ online

 

Greta Thunberg: Arról az enyhén mongoloid ábrázatu svéd kislányról van szó, aki Vitorlás csónakon, két hét után megérkezett Amerikába, egy kis beszédtartásra a klímaváltozással kapcsolatban. Kell-e ennél nagyobb promóció? De ez nem volt az első. Harminckét órán át vonatozott, hogy elérje Davost, ahol beszédet tartott a fórumon: „Nem akarom, hogy reménykedjenek, azt akarom, hogy pánikoljanak, és cselekedjenek.” Ugyanis a fiatal hölgy „hivatalosan” klímaváltozási aktivista”.

Nem akarom túlzottan górcső alá venni tüntetését, de a vonatozás se túlzottan környezetbarát. Ment volna gyalog, vándorbottal a kezében, mint Jézusnak. Nem hiszem, hogy egy szerelvényt 32 órán át húzó dízel motorvonat kevesebb üzemanyagot éget el, mint egy utasszállító repülő egy óra alatt. Arra viszont nagyon jó, hogy felé forduljon a figyelem. Az ifjú aktivista természetesen iskolába nem tud járni, tehát sztrájkol, most már több mint egy éve. Sebaj, majd valamelyik egyetem ad neki egy díszdoktori címet. Állítólag Asperger-szindrómában szenved, ami megmagyarázza, hogy másképp látja a világot, mint a többség. Na, majd meglátjuk. Én azt várom, hogy hirtelen híressé válását hamarosan át fogja váltani valami kézzelfogható dologgá, például indul a svéd parlamenti választásokon, amire csak 2 évet kell várnia, ugyanis ő csak 16 éves. Miért? Mert a világ már csak így forog. Van erre magyar példa is.

Nagy Blanka, aki 18 évesen kissé közönséges hangvétellel ment neki a Fidesznek. Jól esett hallani keresetlen szavait. Kicsit emlékeztetett az ifjú Orbánra, aki kemény stílusú szavakkal hazaküldte az oroszokat, amikor azok már különben is mentek. Ez a kezdeti lépés elég volt, hogy két évtizeddel később kirabolja az országot.

De ne lépjünk át Blanka kisasszonyon, akinek nekiment a Fidesz, többnyire (szokásuk szerint) hazugságokkal. Nagy Blankát megvédte az ellenzéki média. Az ifjú hölgyből egyszeriben celeb lett. A nagy ívű beszédét kiprovokáló tavaszi választások után, alig fél évet kellett várni, és máris itt volt az önkormányzati választás, amibe Nagy Blanka természetesen benevezett, és nekem még csak kételyem sincs, hogy ő lesz Kiskunfélegyháza legfiatalabb tagja az önkormányzati testületnek. Hogy nem ért hozzá? Majd belerázódik.

Most, hogy a posztom végéhez érek, a bal vállamra rátelepedett a kisördög, és azt kérdezi tőlem, vajon korrumpálható lesz-e? Tőlem kérdezi, az emberi természet nagy ismerőjétől. Kisördög! Menj a fenébe!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!