2019-07-30 nap bejegyzései

(2911) Az amerikai elnök

Fontossága miatt publikussá tett, szerkesztett, VIP fordítás

Nem véletlenül fordítottam le ezt a cikket. Engem az lepett meg, hogy milyen nagy hasonlatosság van Donald Trump és Orbán Viktor között. Próbáljátok ilyen szemmel olvasni a posztot.

Written by Chauncey DeVega /

Mottó: Yale pszichiáterei szerint, Donald Trumpot a bizonytalanság és az üresség vezérli.

Néhány héttel ezelőtt, a Washingtonba akkreditált brit nagykövet, Sir Kim Darroch, Londonba küldött jelentései szivárogtak ki a sajtónak, ami szerint Donald Trump egy tisztességtelen ember, aki egy olyan Fehérház élén áll, ami teli van pletykákkal és belső civakodással.

Darroch azt is jelentette, hogy szerinte Trump bizonytalan, könnyen manipulálható, és Trump orosz botrányából még nem minden ismert, és könnyen lehet, hogy Trump elnöki tisztségének csúfos vége lehet.

Kérdés, hogy Trump privát és nyilvános viselkedése továbbra is kicsúszik-e az ellenőrzés alól? Nyilvánvaló szellemi hanyatlására a július 4.-i beszéde további bizonyíték-e? Miért van az, hogy oly sok amerikai elfogadja Trump szadizmusát, ami ennél is rosszabb, támogatja őt?

Nem rég beszéltem Dr. Bandy Lee-vel a Yale Orvostudományi Egyetem pszichiátriai professzorával, aki megírta Donald Trump súlyos esete című könyvét. Kedden Lee és néhány szakember összejött megbeszélni Trump mentális betegségét, ami közben megkérdőjelezték Trump képességét, hogy kellően el tudja-e látni az elnöki tisztséget.

Az elmúlt 3 évben Lee professzor mindent megtett, hogy felhívja az amerikaiak és a világ figyelmét, micsoda veszélyt jelent Trump a világra.

Véleményem szerint, nem létezik az igazságnál hatékonyabb fegyver. A legsötétebb politikai pillanatban is bekövetkezhet a folyamat megfordulása. Kiszámíthatatlan,  mi történik akkor, amikor a gát átszakad.

Donald Trump koncentrációs táboraiban gyerekeket abjuzálnak, felnőtteket arra köteleznek, hogy WC kagylóból igyanak, szexuális támadások fordulnak elő, durvaság és kegyetlenkedés. De az amerikai emberek le vannak dermedve. Hol van a tömeges tiltakozás? Ráadásul, az amerikaiak egy jelentős része úgy tűnik, élvezi Trump kegyetlenkedéseit.

Pontosan ez történik, pedig a társadalmon belül a patológiás esetek számának növekedése egy veszélyes folyamat. A rosszindulat beszivárog a társadalomba a kimerültség létrehozásával. Ez ugyanis létrehoz egy újfajta fogalomalkotást, és a valóság érzékelését, egy roppant egészségtelen módon.

Az nem véletlen, hogy Donald Trump veszélyes politikát valósít meg. Pontosan ez az, ami várható volt. Ez pedig olyan, mint egy fertőző betegség az amerikai politikában. Ha csak nincs megakadályozva, terjedni fog.

Na és mi van a többi amerikaival, akik nem élvezik ezt a szadista eljárást, ami a nem fehér migránsok, és menekültek ellen irányul, ennek ellenére nem tiltakoznak. Lehetséges lenne elérni azokat az embereket, akik másfelé néznek, vagy azzal biztatják magukat, ha nem vesznek tudomást az elfogadhatatlan eseményekről, akkor azok egy idő után maguktól megváltoznak.

Ebben a gondolkodásban egy jó adag cinizmus van, de van mellette egy adag kétségbeesés és tehetetlenség is.

Az angol kormány meg van győződve arról, hogy Donald Trumpot és az adminisztrációját átjárja a hazugság, bizonytalanság, alkalmatlanság, és könnyű manipulálhatóság, ami kihat mentális egészségükre és viselkedésükre.

Ma már az egész világ látja, hogy Donald Trump elnöksége párját ritkítva alkalmatlan a vezetésre és nagy valószínűséggel csúfos vége lesz. Kim Darroch szerint az Egyesült Államok működésképtelen, a Trump adminisztráció alkalmatlansága miatt. Minden valószínűség szerint, a világ egyéb kormányaiban is ez a vélemény alakult ki.

Amint az utolsó G20 japáni találkozóján az egész világ láthatta, Donald Trumpot majd mindegyik diktátort dicséri, ami a demokratikus és az intelligens vezetés ellen szól. És ez nem véletlen. Trumpnak mélyen ülő emocionális éhsége van arra, hogy diktátor legyen, egy fajta erős ember. Valójában ez hiba nem pedig erény. Trump azért csodálja a diktátorokat, mert narcisztikus elméjéből ez jön ki magától érthető módon.

Donald Trump attól függetlenül dicséri a diktátorokat, hogy azok vállát, milyen emberjogi bűnök terhelik. Ez azt mutatja, hogy nem ellenzi a diktátorok cselekedeteit. Sőt az ilyen vezetőket csodálja. Ez az egyik oka annak, hogy a pszichiáterek, akik kiértékelik Trump viselkedését, megállapítják azt, hogy Trump érzelmi szükséglete oly mértékben eluralkodik rajta, hogy képtelen megfelelően eldönteni, mit kellene tennie a nemzeti érdekek védelmében.

Trump a július 4.-i ünnepek alatt jelét adta annak, hogy mentális állapota romlik. Kiköveteli magának, hogy elképzelései érvényesüljenek, bármi is történjen a törvények, vagy az országban uralkodó szokások ellenére.

Trump mentális állapotára jellemző, hogy nem képes megérteni elvont fogalmakat. Ilyen értelemben nagyon is gyerekes. Trump nem ismer olyan fogalmat, mint igazság, azon kívül, hogy milyen haszna van belőle. Nem érti a társadalmi szerződés fogalmát, vagy a tisztesség szabályaihoz való engedelmességet. Oka ennek, hogy megragadt az érzelmi fejlődés korai szakaszában.

Trump betegsége nagyon veszélyes. A történelem arra tanít minket, hogy szörnyű dolgok történhetnek, amikor egy mentálisan beteg vezető hatalmon marad, és befolyása terjed a társadalomban.

Donald Trump csodál diktátorokat, akik újságírókat gyilkolnak, és politikai ellenfeleiket bebörtönzik. Trump a nyilvánosság előtt udvarol Kim Jong-unnak és Vladimir Putyinnak. A történelem azt mutatja, és a pszichiáterek ezt megerősítik, amikor egy diktátor beszél, el kell hinnünk, amit mond. Amikor fenyeget, azt komolyan gondolja.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!