2019-02-23 nap bejegyzései

(2760) Lapos Föld

Tibor bá’ online

Terjed a lapos Föld elképzelés az egész világon, így természetesen hazánkban is. Sose hittem volna, hogy ennyire buta emberek is léteznek. Az indoklás a következő: A világ tudósai összefogtak, hogy elrejtsék előlünk az igazságot. Már akkor is kiborultam, amikor az járt körbe-körbe, hogy az amerikaiak sose szálltak le a Holdra, a felvételek műtermi csalások voltak. Ez ugyanis bár nem igaz, nem teljességgel lehetetlen. Nade, hogy a Föld lapos. Az embernek megáll az esze.

Az iskolák nem látják el a feladataikat tisztességesen. Földrajz, történelem, fizika…. A Föld gömb formáját mindenütt magától értendőnek tekintik. Ezt nem kell oktatni, ez annyira evidens, hogy az ellenkezője egyszerűen elképzelhetetlen. Azok, akik a lapos Földben hisznek (és itt a hinni ige alkalmazása tökéletesen fedi a valóságot) olyan üres agyról tanúskodnak, ami minden képzeletet felülmúl.

Felmerül bennem a kérdés, lehet-e az emberiség ennél hülyébb? Zuhanhat-e az oktatás ennél mélyebbre? Az ilyen selejtes emberekkel mit lehet csinálni?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________