2019-01-12 nap bejegyzései

(2728) A jövő hétre rendelt beszarás

Tibor bá’ online

 

A nem NATO tag Ukrajna kérte a NATO-t, hogy próbáljon meg bejutni az Azovi-tengerre és kikötni az Ukrajnához tartozó Mariupol kikötőjébe. A NATO eddig nem mondott nemet.

Na most, az Azovi-tenger Oroszország és Krím-félsziget között helyezkedik el, mely kettőt egy nem rég elkészült híd köt össze. A bejutás az Azovi-tengerre csak a híd alatt lehetséges, ahol az átjárhatósági helyett (a híd magasított része) egy tankerrel az oroszok elállják. Az oroszok kijelentették, hogy NATO hadihajót nem engednek be. Ha a NATO be akar jutni, akkor az első durva lépés az övék. A tankert szét kell lőni. Ezt követve Putyin ezt vagy lenyeli, vagy?

Ha tűzharc alakul ki a hazai fronton az oroszok percek alatt szétverik a NATO-t. Kérdés, ezt Washington lenyeli-e?

Ha nem nyeli le, kérdés ki és mikor nyúl az atomhoz?

Forrás: https://robinwestenra.blogspot.com/

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(2727) Scientific American

 

A Scientific American folyóírat számtalan érdekes kutatási eredményről ad hírt, de a cikkek elolvasásáért pénzt kér különböző elrendezésben. Egy-egy cikk, vagy több, vagy előfizetéssel együtt, stb . Ezek hiányában csak ismerteti a témát egy-két mondat erejéig. Ezekből teszek most közzé néhányat. 

Sikerült 3 ember agyát összekapcsolni úgy, hogy megoszthatták egymással gondolataikat.

Az óceánok 40 százalékkal gyorsabban melegszenek, mint az előrejelzések adatai.

A náci rezsim arra késztette a német anyákat, hogy ne dédelgessék totyis gyermekeiket, hogy így edzettebb katonákká válhassanak. A kutatások szerint ez hátrányos eredményeket szülhetett a következő generációknál is.

Az evolúció furcsa fintorfa szerint az embernek (ellentétben a majmokkal)nagy szüksége van erős fizikai igénybevételre ahhoz, hogy egészséges maradjon.

Az antibiotikumokra rezisztens baktériumokkal szemben újfajta védekezés lehetséges. Lényege, hogy a pácienst kell rezisztenssé tenni az adott baktériummal szemben.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________