2019-01-08 nap bejegyzései

(2724) Politikai összefoglaló

Tibor bá’ online

 

A tavaszi parlamenti választásokkor a megélhetési ellenzékieknek eszük ágában se volt az Orbán rezsim leváltása. Talán Gyurcsány volt az egyetlen kivétel, de neki már évekkel ezelőtt be kellett volna látni, hogy számára a politika 2009-kor véget ért. Véget ért, mert nem tudta (nem is gondolt rá), hogy a pártját maga mögé állítsa, és gyurcsányi nélküle ne történhessen semmi.

A megélhetési ellenzék egyetlen gondja az volt, hogy további 4 évre megkapják a (most már) közel 1 millió forintos havi fizetést. Igaz, összességében 50 millió nem semmi. Mostanra azonban leesett nekik a húsz filléres. Rájöttek, hogy Orbán csak az EU parlamenti választásokig hagyja őket a helyükön. Most jut eszükbe, hogy meg kellene dönteni az Orbán rendszert, késő, túl késő.

Az Orbán rezsimet már csak vérrel, nagyon sok vérrel lehetne megdönteni, de csak külső segítséggel. De ki lenne az? Az Orbán rendszer az első kétharmad alatt megdönthető lett volna, ha az EU nem önti neki a pénzt dézsa számra. Öntötte, és ma is önti, mert a nyugati oligarchák kezében lévő „Brüsszelnek” Orbán gazdaságpolitikája megfelel, magyarul a nép kizsigerelése. A többi csak játék, a demokrácia megjátszása. Elméletileg a külső segítség lehetne Oroszország és Kína. Csakhogy Orbán ezt a sámlit már rég kihúzta az ellenzék (bármi, bárki is legyen az) feneke alól. Pontosan tudja, mit csinál. Jézusi bölcsesség: Császárnak, ami a császáré, istennek, ami az istené.

Az Orbán rendszer politikai megdöntése (ma már) egy lehetetlenség. Orbán már rég zsebre tett az ügyészséget, a rendőrséget, a bíróságot, az alkotmány bíróságot (a legfelsőt még nem egészen), a választási bizottságot, a „független” Nemzeti Bankot, a Számvevőszéket, az Adó és Vámhivatalt, valamint a média 95 százalékát. A maradék 5 százalék, a legfelső bíróság, és az ellenzéki képviselők einstandolására csak az EU parlamenti választások után kerül sor.

Ebből következik, hogy az ellenzék + nyiladozó szakszervezet labdába se rúg. Ami most folyik az utcákon, az gyenge erőlködés, ami arra jó, hogy az elégedetlenkedők leeresszék a felgyülemlett gőzt, a közvetítő TV előtt ülők pedig elszórakozzanak.

Hosszútávon (ha ilyen létezik) vissza fogunk lépni 100 évet. Lesz a dőzsölő úri osztály, a szűkösen élő „tisztes” középosztály és a nyomorgó tömegek. A nyugdíjak be lesznek fagyasztva, kifizetésük majd elkezd „csúszni”. Ha a globális felmelegedés visszavágja az élelmiszer termelést, akkor jön az általános éhezés, mert a megfizethetetlen áru élelmiszer menni fog nyugatra.

Ezt követve nem fogok belpolitikával foglalkozni, hacsak nem keletkezik valóban hírértékű esemény.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________