2019-01-04 nap bejegyzései

(2720) Mindenki annyit ér, amennyije van

Tibor bá’ online

 

Ez a mondás lehet, hogy megállja a helyét, de a szerzőre egészen biztos nem érvényes, amire nagy pénzben nem fogadnék. O1G nagyot hibázott, de lehet, hogy most észhez tér. Lázár Jánost Sztálin már rég tarkón lövette volna, mint veszedelmes politikai riválist. Trockijt is utolérte, pedig fél világ választotta el tőle. A hatalom oly édes, hogy ott nagyon résen kell lenni.

Egyszer egy erős embert (strong man) megkérdeztek, milyen a hatalom. Azt mondta olyan, mint a szex, de a köbön, és sokkal tovább tart.

Szóval, a hatalommal vigyázni kell. Engem Lázár nyilatkozata a 400 órával (és annak fejleményeivel) kapcsolatban azt juttatta az eszembe, amikor Nagy Imre (aki szintén kommunista volt, és szintén moszkovita) kicsit enyhített volna Rákosi szorításán – meg is bukott Rákosi. Lázár János pont olyan Fideszes, mint O1G, pont úgy lop, és pont úgy nem érdekli a kisember, de egy kicsit enyhítene a nép szorításán.

Olyat engedett meg magának, amit „egy a zászló” óta senki se. Pedig a fegyelem és a lojalitás abszolút kötelező. És mivel Jani nem hülye, ez nem lehet véletlen. Ő kész a hatalom átvételre, ha az ellenzék tényleg összefog és kitartóan vezeti az egyre elégedetlenebb népet. Sikerülhet neki, mert az „egy a tábornak” semmi kedve együtt bukni a főnökkel. Persze O1G se hülye, hamarosan léphet egy nagyot, hogy elvegye a potenciális Lázárok kedvét. Na majd meglátjuk.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________