2019-01-03 nap bejegyzései

(2719) Mindenható-e a Google?

Tibor bá’ online

 

Ismeretek nélkül nem lehet se megszólalni, se írni, mert csak az jöhet ki az emberi agyból, ami abban benne van. Ami teli van ismeretekkel, azt úgy hívjuk, hogy enciklopédia, újabban Google. De egy enciklopédia nem tud se megszólalni, se írni, ehhez emberi agy kell.

Akkor mire jó a Google? Ha olvasol egy irományt, mondjuk egy posztot, és ott találsz valamit, amiről sose hallottál, amiről nem tudod, hogy eszik-e vagy isszák, azt beírod a keresőbe és a Google jó eséllyel megmondja neked, hogy az mi.

Nem csak unfair, de egyenesen primitív, amikor egy posztban található fogalmat valaki nem ért, ezért megnézi a Google-ban, majd az ott található magyarázatból kiemel egy részt és berakja a hozzászólásába, mintha a saját kútfőjéből származna a „pontosítás”.

Ennek ellenére sokan élnek ezzel a módszerrel, ahol persze kilóg a ló lába, de a más tollával ékeskedő ezt nem veszi észre, még akkor se, amikkor figyelmeztetve van rá.

Hogy a címben feltett kérdésre is válaszoljak. A Google egy csuda jó szerszám, de nem mindenható, segítségével senki se tűnhet fel műveltebbnek, mint a valóság.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________