2018-12-23 nap bejegyzései

(2710) Mikor robban a bomba?

Tibor bá’ online

 

Hogy minek mi a következménye, azt nem mindenki tudja kiszámítani, mert ehhez éleslátás, tapasztalat és az emberi lélek ismerete kell.

Nos, most sokan kimennek az utcára és tüntetnek a rabszolga törvény miatt, talán lesz belőle sztrájk is, de hogy mi fog történni, ha nem vonják vissza, azt kevesen tudják.

Nézzük. Nekem van egy üzemem, vagy egy építő cégem ahol foglalkoztatok 60 embert. A dolgozóim heti 40 órát dolgoznak, amire megkapják kialkudott fizetésüket. Ez egy rendezett, ideális állapot, ami talán sehol sincs az országban.

Ekkor hoznak egy törvényt, aminek következtében megkérem a dolgozóimat, hogy szombaton is jöjjenek be, és dolgozzanak el egy további 8 órát, amik nekik fejenként 12.000 forintot jelentene, azaz nekem 60 x 12.000-et, ami 7,2 millió kifizetését tenne szükségessé, de a törvény szerint ezt 3 évre fel lehet függeszteni. 3 év múlva, több társasház felépítése után nekem ki kellene fizetem 7,200.000 x 150 = több mint egy milliárd forintot. Ha én lennék szent Péter, akkor ki is fizetném. A kérdésem az, hány szent Péter van az országban? Van még egy kérdésem, mi van akkor, ha a cégem jogutód nélkül megszűnik?

Két-három év, és milliók fognak rádöbbenni, hogy alaposan át lettek verve, és mit ad isten lesz közöttük lelkes Fidesz szavazó is. Majd ha az összegyűjtött 12.000 forintok kifizetésére betervezett családi üdülés, stb. a kútba  esik, akkor fog robbanni a bomba, addig csak ketyeg.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

(2709) „Áldott” karácsonyt! (© bajuszos szar)

Tibor bá’ online

 

Ha karácsony napján arra ébredsz, hogy az ukrán csapatok megindultak Donyec felszabadítására, akkor ne csodálkozz. Olyan rég volt háború, hogy már 80 alatt senki se emlékszik rá Európában. Olyan meg már nem is él, aki részt vett volna a harcokban. Az atombombát is régen dobták le, a két elsöpört város fényképét meg már meguntuk. Jó, nem mi, hanem például  Porosenko, kinek népszerűsége 10 % alatt van, és márciusban országos választás lesz. Donyec elfoglalása rossz ötlet, mert ott a népszerűsége nulla. Akkor meg minek? Az USA-nak, NATO-nak megfelel, mert gyengíti Oroszországot. Hogy lehet belőle (tök véletlenül) atomháború, azt a vezetők nem értik. Mi igen.

A helyzet az, hogy mind a két fél retorikailag olyan messzire ment el, hogy (őszintén) én az összecsapásból nem látok kiutat. Mi lesz, ha összecsapnak? Rossz kérdés. Mi történik az összecsapás után? Oroszország lesöpri Ukrajnát a térképről, ahogy ez Putyin beígérte. Ahhoz hála istennek elég messze van, hogy ide elérjen a füstje. De mi van akkor, ha Washington úgy dönt, hogy egy NATO ország meg lett támadva és az 5. Cikkely! Nem, nem. Ukrajna nem NATO tag, de Anglia és az USA gyorsan küldtek hadihajókat a Fekete tengerre, ami könnyen megtámadható. Hát, ha nem az oroszok részéről, akkor Ukrajna részéről, persze hamis zászló alatt?

Még mindig nincs nagy baj, mert csak rakétákkal lövik egymást, atomtöltet nélkül. Az majd csak akkor jön, ha valamelyik fél kurvára alul marad. Ez szerintem a NATO lesz. Az utolsó kérdés, vajon Putyin küld-e nekünk is egy töltetet, csak úgy Orbán felületes pávatánca miatt?

Emlékszem, 1944/45 telén a pincében mindenki oroszul tanult. Most kezdjem el megint 85 évesen? 😀

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________