2018-12-03 nap bejegyzései

(2693) Hogy kezdődnek a háborúk?

Tibor bá’ online

 

Tudod-e, hogy kezdődött a spanyol-amerikai háború 1898-ban? Úgy, hogy a havannai kikötőben elsüllyedt a Maine nevű hajó. Amerika persze megnyerte és rá tette kezét a Karib-tengeri szigetekre, valamint Közép-Amerikára.

Amerika úgy lépett be az I. világháborúba (és lett az egyetlen igazi nyertese), hogy 1915-ben elsüllyedt a Lusitania.

A meg nem nyert Vietnami Háború úgy indult be, hogy a megtámadás útjában álló Kennedy elnök lemészárlása után 1964-ben a Tonkini-öbölben az amerikaiak kreáltak egy incidenst. 10 kilométerről az USS Maddox rálőtt 3 vietnami gyorsnaszádra (lénygében 3 motorcsónakra). Mivel ez kevésnek bizonyult, két nappal később kitaláltak egy második támadást, aminek az égvilágon semmi alapja nem volt, de a CIA elérte célját.

Ha nincs tenger, akkor Amerika kitalál tömegpusztító fegyvert, vagy gáztámadást, saját nép ellen. Egyszóval, ha Washington háborút akar, akkor kitalál valami ürügyet. Ezért veszélyes a Kerch-szorosi provokáció. Arról árulkodik, hogy bizonyos erők háborút akarnak. Egyetlen probléma az, hogy Putyinnak tényleg vannak tömegpusztító fegyverei, Úgy hívják, hogy hidrogén tölteteket tartalmazó interkontinentális rakéták.

A szándék a részletekből kiderül. Az incidens előtt néhány héttel Ukrajna kapott Amerikától két ágyúnaszádot. Négy nappal az incidens előtt az angolok jelezték, hogy az orosz agresszió ellen a Fekete-tengerre küldik, a haditengerészetük HMS Echo nevű hadihajóját. A NATO pedig megerősítette a keleti határokat, amit megspékeltek az angolok azzal, hogy világgá kürtölték, szerintük az oroszok nagyobb veszélyt jelentenek, mint (az oroszok által üldözött, az amerikaiak által titokban támogatott) ISIS.

Ahhoz tehát semmi kétség nem fér, hogy az incidens egy Ukrajna által végrehajtott provokáció volt. A kérdés: de minek? Mit akartak elérni vele? Putyin nem fogja megtámadni Ukrajnát. Ha Oroszországot megtámadják, akár csak hagyományos fegyverekkel is, a legújabb doktrína szerint Putyin atommal fog válaszolni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________