2018-08-18 nap bejegyzései

(2594) Angela Merkel Németországa

Tibor bá’ online

 

Ashwaq Ta’lo kurd tinédzser lányt az ISIS Irakban előretörő erői 2014-ben elrabolták. A lányt 100 dollárért eladták Abu Humam-nak egy szíriai ISIS harcosnak, aki rabszolganőként használta. A szír nemzeti hadsereg győzedelmi során Ashwaq felszabadult, majd menekültként kijutott Németországba, ahol menekült státuszt kapott.

Egy nap amint Stuttgardban hazafelé tartott összefutott a korábbi ISIS fogva tartójával. A lány elmondta a Bas kurd hírügynökségnek, hogy „Megállt a szívverésem, amikor az arcába néztem. Ez Abu Humam a megszokott ijesztő szakállával, és ronda arcával. Azt mondta, Abu Humam vagyok, velem voltál Mosul-ban. Tudom, hogy hol laksz, tudom, kivel laksz együtt, és hogy mit csinálsz.”

A lány azonnal elmondta a bátyjának, és jelezték a rendőrségnek is, akik sikeresen azonosították a férfit egy CCTV felvételen. Viszont a német hatóságok közölték, hogy Humam-ot nem tudják letartóztatni, mert mint menekült regisztrálva van.

A tinédzser lány otthagyta Németországot, visszament Kurdisztánba, ahol az apja él, mert úgy gondolja, ott nagyobb biztonságban lehet, mint Németországban, ahová soha többé be nem teszi a lábát.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________