2016-01-25 nap bejegyzései

(1804) Mese, mese, meskete

Tibor bá’ online

 

~q191Arról nem nehéz tudni, hogy néhány napja két amerikai monitor (felfegyverzett, nagyméretű motorcsónak), rajtuk 10 tengerésszel iráni felségterületre tévedt. De már ez a „tévedés” is gyenge lábakon áll, mert a hivatalos amerikai közlemény(ek) össze-vissza nyilatkoztak. Kezdjük a tényekkel!

Január 12-én a CNN jelentette, hogy „Irán 10 amerikai tengerészt elfogott” miután a monitorjaik motorhiba miatt iráni vizekre sodródott. Ezzel egy időben a kommunikáció megszakadt a flotta és a két monitor között, majd 3 órával később az irániak közölték, hogy a 10 tengerész náluk van, épek-egészségesek, és hamarosan szabadon lesznek engedve (15 órával később ezt teljesítették). De mi történt valójában?

Úgy tűnik a két monitort az amerikaiak el akarták süllyeszteni iráni vizeken hamis zászlós támadással, amire hivatkozva bármit lehetett volna tenni. Erre a célra titokban ott állomásozott egy izraeli tengeralattjáró, amely hidegvérrel elvégezte volna az elsüllyesztést. A tervbe azonban hiba csúszott. Nagy valószínűséggel az amerikai oldalról, a háborút elkerülni akaró „valaki” elárulta a tervet Putyinnak, aki kiadta a parancsot, hogy a fekete-tengeren bemutatott elektronikus zavarással lehetetlenné tegyék az amerikai/izraeli kommunikációt, amit az amerikaiak be is ismertek (lásd fenn), hogy a Forradalmi Gárda elfoghassa a két monitort, amiket aztán bekísértek az iráni bázisra.

Ha a 10 amerikai tengerésznek nem is mondták meg, hogy ez egy „öngyilkos misszió” minden valószínűség szerint erre maguktól rájöttek a másképp megmagyarázhatatlan, illogikus parancs után. Erről ugyan nem tettek vallomást az elfogóiknak, de iráni jelentés szerint elfogásuk után a tengerészek sírtak. A belinkelt anyag orosz nyelvű, aki érti, közölje röviden miről van szó. Paszíva.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________